bugün

iyi bir otobüs yolculuğu için yapılması gerekenler

6 yillik ogrenci hayatimin ogrettigi gereksiz bir tecrubemden daha yararlanmak uzeresiniz. Dikkatli okuyunuz.

Sehirlerarasi otobus yolculugunun paf puf noktalari:

1- istanbul a dogru yola cikiyorsaniz 00:00 ve 06:00 arasida koprude olacaginiz sekilde biletinizi aliniz. Istanbulda tum saatlerde sehir ici servislerin olmasindan mutevellit bahsettigim saatlerde gelmenizde sikinti olmaz. Bu mevsimde bilhassa tavsiye edilmektedir.

2- bileti kestirirken rica edin; yanima kimseyi vermezseniz Cok sevinirim Diye. Elbette ki biz sozluk yazarlari bu gibi ricalarimizin olumlu olma ihtimalini arttirmak icin karsi cinslerimizle iletisime geciyoruz.

3- Mumkun oldugunca en arkadan alin biletinizi. Tam uykuya dalacaginiz sirada koltuga vurulan bir tekmeyle hem uyanmamis hemde
Kufur etmemis olursunuz.

4- yine mumkun oldugunca yolculardan kimseyle goz temasina girmeyin. Yani manitacilik mevzulari yoksa tabii. Hele hele Yaniniza oturan insanin gozune baktiginiz an yarragi yediginiz an dir. Tum yol boyunca kafanizi itina ile sikeceginden hic supheniz olmasin.

5- Yaninizdaki amca dayi hala teyze her ne boksa pancar motoru gibi durmadan konusuyorsa artik her otobuste olan kulakliklari takin kulaginiza. Kulaklil taktiginiz halde durtenler de olabilir bu durumda allah yardimciniz olsun. 1. Dereceden bir manyakla berabersiniz.

6- bagajinizi verirken, ineceginiz yerde bagajlarin hangi taraftan verilecegine gore bagajlarinizi yerlestirmesini rica edin. Bu size servis araclarinda oturmaya yer bulabilecek kadar zaman tanir.

7- ikramlarda sicak suyu hangi bardakta verdiklerine dikkat edin. Karton bardakta veriliyorsa sicak icecek alin. Normal boktan ince plastik bardakla sicak icecek veriliyorsa icmeyin. Saglinizi dusunun.

Simdilik bu kadar. Aklima gelince yazarim yine.

özet gec pic diyen, picler icin: siktirin gidin size göre birsey yok.