bugün

derya büyükuncu

türkiye'de üvey evlat muamelesi gören amatör sporlardan biri olan yüzmenin altın çocuğu. ben dahil birçok kişi onu survivor'dan önce ismen biliyordu. kariyerine bir bakarsak türk yüzmesi için bir numaralı isim. birçok genç yüzücünün idolü. 5 kez olimpiyatlara gitmiş, olimpiyatlarda kayda değer bir başarısı yok. onun dışında avrupa ve dünya şampiyonalarında madalyaları var. türkiye'nin en gözde, en çok para ve destek gören sporu futbolda bile uluslararası kayda değer bir başarı yok iken arkasında çok büyük maddi ve manevi destek olmayan bir adamdan olimpiyat şampiyonluğu beklemek kimsenin hakkı değildir, nihat doğan'ın hiç değildir. olimpiyat şampiyonu olsa da olmasa da ben onu alnından öperim. türkiye'de heykeli dikilecek adamdır. türkiye'nin en gözde sporlarında bile gerek tesis gerek altyapı konusunda ciddi sıkıntılar varken yüzme gibi bir üvey evlat sporcusu ne yapsın. adam parasızlıktan antrenör masör gibi yardımcılar bile bulamamış. devlet yardım etmemiş, yanında manevi olarak kendisini destekleyen ailesi, eşi olmuş. ona rağmen isyan etmiyor. ben yine de ay yıldız için elimden gelenin fazlasını yüzerim diyor. bir insandan daha ne beklenir? survivor'a falan hiç girmeyeceğim, ama nihat doğan dingilinin finaldeki çirkeflikleri aklıma gelince sinir oluyorum. bu adama yapılır mı lan bu? esas şov yapan esas ekrana oynayan esas çirkef sensin. adam orada efendiliğini bozmadan yarıştı. kazandı ya da kaybetti, türk halkı da onu smsleriyle şampiyon yaptı. nihat efendi'ye susmak kalır. sen kimsin be adam? bu ülkeye derya'dan daha çok mu hizmet ettin. herkes sporcu olmak zorunda değil tabi ama sen ülkeye hangi alanda hizmet ettin? mal mal felsefe yaparak mı? aptalca şarkılar söyleyerek mi? sen derya büyükuncu'nun tırnağı olamazsın. bir de utanmadan denizden korkuyor diyor. güzel cevap verdi ama efendice, atlasın istanbul'dan kıbrıs'a kadar yüzsün bakalım mosmor olacak mı nd.

derya büyükuncu türk yüzmesinin yüz akıdır. şimdi ve ileride türk yüzücülerinin idolü olacaktır. belki ileride bir olimpiyat şampiyonluğu gelirse bu adama hediye edin madalyayı. onun kadar kimse hak etmedi çünkü. derya büyükuncu sporu bıraktıktan sonra umarım phelps'ler yetiştirir, kendi bu bayrağı dikti, onu ileriye götürecek olan gençlerdir. ve bu adam unutulmamalıdır. türk sporunun unutulmazları arasına girmelidir.

yaz tatillerinde denize ya da havuza girmekten başka zerre kadar yüzme sporuyla alakası olmayan biri olarak en içten dileklerimle türk yüzme sporunun gelişmesini, michael phelps'ler çıkmasını ve bu adamın unutulmamasını istiyorum. ülkenin en büyük yüzme tesisine bu adamın adı verilsin, girişine güzel bir heykeli koyulsun. ismi hep varolsun. karısıyla da mutlulukları daim olsun.

adamsın derya!