bugün

hansi

senin hangi müthiş tezine sentez sunayım? bunları yazana akıllı denmez ki, tez sayılsın da cevap verilsin. yinede son kez kale alıyorum, bana deli denme ihtimaline rağmen.

ulusalcı-kemalist yobazların kendileri dışında tek ilim erbabının onaylamadığı temcit pilavı olan osmanlı diye medeniyet yok demen müthiş bilimsel.
az nüfuslu osmanlının, koca avrupadaki oluşturduğu etkiyi batılı seyyahlardan oku da gözün açılsın. almanya nın içine girip karşısına çıkılamayan, fransanın kul-köle olduğu, avrupada türk kültürüne olan özentinin boyutunu hatta avrupadaki elçilerimize bile duyulan hayranlığı,ilgiyi veya masallarına bile yerleşen "avrupada türk korkusu" kitabında uzun uzun anlatılan ayrıntıları kemalizm için hakir gör, ecdadı tahkir et. sonra entellektüel ayağına yat. kusura bakma ama ilkokuldan bile mezun etmem seni.

hele o devirlerde küresel güç olarak yüzyıl savaşında bir fransyı yenemeyen, tudor-york hanedanlığı mücadelesiyle uğraşan, roma-germen imp yanında esamesi okunmayan*, ispanya ile savaşınca toprakların 1/4 ünü satan, 30 yıl savaşları yapan ve ancak 14 louis in ölümü sonrası öne çıkmayı başarıp sömürgeleri sömürmekle başat güç olabilen ingiltereyi öne çıkarman ne komedi. lise bilgileri olan biri bile avrupada çizginin hollanda-isp-fransa-ingiltere-amerika olduğunu bilirdi. ne yani osmanlı 600 sene tek güç mü olacaktı. var mı bunun örneği. devletler ibni haldunun dediği gibi: "insanlar gibi doğar, yaşar, gelişir, büyür ve sonunda ölür. Osmanlı Devleti de kurulduktan sonra üç kıtaya yayılmış, gelişmiş ve neticede dağılarak yıkılmıştır." ama ders alarak eski haşmete ulaşmamızı sizin gibi ufku dar kişiler engelliyor. türkiye cumhuriyeti adı konmamış, barış üzerine kurulu Commonwealth of Nations ı olsa eski osmanlı toprakları üzerinde kim zarar eder. atatürk azap mı duyar, sevinç mi duyardı bundan, düşüncesiz.


türk-islam sentezinin* tarih boyu nadir şah misali tüm iran şiileri baskısına rağmen itikadının islamı yansıtmadığını vurguladığımzı ve akaidi bozuk, sünnete saygısız vahhabilikle osmanlının güçlüyken savaşıp bastırdığını bilmeyip, onlarla islamı bir tutman, bizleri onlara benzetme çaban kusura bakma ama zerre din-tarih bilgin olmadığını gösteriyor.

ülkücü kökenli biri olarak net söylüyorum: dışarısıyla yüzmilyonlarca türkün ölesiye bağlı olduğu-güçlü bir devletin halkına üç-beş doğal hakkı verince devlet bölünüyor diye onlarca entry girmen, dış güçlerin istediği bazı ahmak ulusalcıların da savunduğu vatandaşına tek özgürlük vermeyen, baskıcı ve din karşıtı olan, sorunlarını çözmeyen ve iç karışıklarla yıpratılan bir ülke istemen çok manidar. seni görünce ırkı adına demokrat geçinip, lakin ırkı için zulmün, baskının sonuna varan ve ülkeyi yıkan, sana göre normal ama bana göre çatlak olan hitlere benzemektesin. (#12111051)entryde kanuni,demokratik çok da belirleyici olmayan bir hakkı, ülkenin bölünmesine örnek verebilmen, senin ruh halinin vehametini iyi açıklıyor.

türk kimliği, kimlik diyorsun; çelişkiye bak ki (#12110281)de tarihi ile övünen türk ü aşağılıyorsun. sebebi osmanlı,selçuklu,gazneli,babürlü vs nin müslüman olması değil mi? piç hale düşürüp bir milleti mevcuda kanaat ettirmeye, geniş düşünmemeye gayret ediyorsun. asıl hainlik bu. türklüğü aşağılamak bu. bu milletin ecdadını tahkirle, başarı ve mağlubiyetten ders almasını engelleyerek "geçmisi olmayan milletin gelecegi de olmaz" durumuna sürüklemek, sizin tayfanın en büyük hedefi. ya ne yaptığını bilmeyen bir ahmaklık ya da çok zekice bir oyun bu.

nereni düzelteyim? 5-6 sayfa yazdığını okudum. bu kadar hata, çelişki ve saplantılı ruh hali buldum. gerisine gerek yok. vaktimi hedefiyle dedikleri tutarsız, geniş düşünemeyen ucube birine sarf edemem. finali sen yapmıssın zaten #12112375 entry ile baklayı ağzından çıkarmışsın. "anavatanı ortadoğu olan sami halkı yahudilerin de yaşama hakkına saygı duyacaksınız." diyerek ulusalcıların* asıl yüzünü göstermiş oldun bize. israil e, rus a bir müslüman türkten, kendi halkı olan kürtten, çerkezden, gürcüden daha çok şefkatlisiniz, saygılısınız. tükürsem boşa gider,sizin hastalıklı zihninize...