bugün

çerkes ırkçılığı

Çerkez ırkçılığıdır. bir baltaya sap olamamış etnik yığınlarda görülen mikro milliyetçilik kıvamındadır. Ulan yüzlerce yıldan beri bir oraya bir buraya yollandık, ezilecek kadar güçsüzdük haliyle itilip kakıldık, bizde de hata olmalı! demezler de kendilerini içerisinde yaşamak zorunda kaldıkları toplumlardan farklı hale getirebilmek, korumak için olmayan kültürlerine, olmayan yiğitliklerine hamasi bir kılıf uydururlar. Bu gün gelir hadlerini bilmeyerek tıpkı kürtler gibi bölücülüğe kadar gidebilir. Çerkez Ethem gibi kıçı kırık bir çavuşu, Mareşal Mustafa Kemal'le eş tutabilir, iyisiyle kötüsüyle ismet Paşa üzerinden çerkez ethem'i yüceltme girişiminde bulunabilir.

bununla beraber günümüzde Hortlatılacak ırkçılıktır da. Çünkü Rusya'nın kafkasya politikası, Türk politikasıyla çatışmakta, Orta asya petrol ve doğal gazının yolu olan hazar, azerbaycan, gürcistan'ın gürcistan ayağını yok etmek için Kafkasya'daki çerkezleri Gürcistan'a karşı ayaklandırırken Türkiye'deki çerkezleri de Türkiye'nin olaya müdahale etmesini engellemek için dolduruşa getirmektedirler.

bir Türk vatandaşı olan çerkez Türkiye'nin lehine düşünmek zorundadır. Yani gürcistan, diğer kafkas etnikleri mücadelesinde soyu ne olursa olsun gürcistan'dan yana olmalıdır. olmazsa kendilerini diaspora gibi görürlerse, gerektiği zaman gereken yapılır.

ek: Türk Milliyetçiliği, mikro milliyetçiliklerle bir tutan da varmış, aferin. sen ne mutlu türküm dersen o da ne mutlu kürdüm, çerkezim der. Oğlum ben ne mutlu Türküm derim binlerce yıl yaşarım, sen ne mutlu çerkezim dersin çıkarlarının çatıştığı büyük milletler tarafından yok edilirsin. Bir de Bu topraklarda savaşmışlarmış, Bizans ordusunda da Peçenekler vardı, Roma ordusunda mısırlılar, galyalılar vardı. çok mu mesele. yiyorsa savaşma. yarın birgün gerektiğinde yine bu memleket için sike sike savaşacaksın, savaşmazsan idamı yersin veya düşman safına geçip kaçarsın, orada savaşırsın, sonuçta yine sonun ölüm olur.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar