bugün

vince carter

nba oyuncusu.

1998 draftinda golden state warriors takimi tarafindan 5. sirada secilmi$tir. ayni sene toronto raptors tarafindan 4. sirada secilen antawn jamisonin kanadada oynamak istememesi sebebiyle draft gecesi vince carter ile takas edilmi$tir.

lige girdigi sene basketbol stiliyle tum basketbol severlerin dikkatini ceken vince carter, mukemmel smaclariyla jordan-vari bir performansla yilin caylagi odulunu kazanmi$tir. daha gencecik bir franchise olan toronto raptors takiminin aradigi kan olmu$tur, deyim yerindeyse torontoya gune$ gibi dogmu$tur.*

1997 draftinda torontonun secimi olan kuzeni tracy mcgrady ile birlikte ligde teror estirmeye ba$layan vince carter, zamanla hem bireysel istatistiklerini geli$tirmi$, hem de takimini konferans finaline kadar ta$imi$tir. bu serinin 7. macinda kacan son saniye ati$i da hala akillardadir.

mcgradynin kuzeniyle birlikte olmaktansa ba$ka bir takimin tek lideri olmak istemesi, mcgradynin orlando magic takimina gitmesine neden olmu$tur. (bkz: ironi) (bkz: mcgrady yao ikilisi) bu ayriliktan sonra ce$itli hamleler yapan toronto takimi bir turlu eski haline donememi$, vince carter da sakatlik bahanesiyle surekli kenarda oturmayi tercih etmi$tir.

sonunda beklenen takasi 2004 yilinda gercekle$mi$, kar$iliginda hemen hemen hic bir $ey alinmadan (bkz: eric williams) (bkz: aaron williams) (bkz: alonzo mourning) toronto tarafindan new jersey nets takimina yollanmi$tir. bu noktadan sonra kariyerini yeniden canlandiran carter, a$agi yukari eski haline donmu$tur. ne var ki torontoyla yakaladigi ba$arilari henuz netsle yakalayamami$tir, ve $ahsi kanaatime gore yakalamasi da kolay olmayacaktir.

inanilmaz smaclari vardir, alonzo mourning, frederic weiss, dikembe mutombo gibi uzunlarin ustunden vurdugu smaclar hala internette gezmekte, ar$ivlerdeki yerlerini korumaktadirlar. nbain hala en sevilen oyuncularindan biridir, fakat ya$lanmi$ bir kidd*[her ne kadar kidd yillanmi$ $arap gibi oynasa da bu sezon] ile o cok istedigi takim ba$arisini yakalayabilir mi bilinmez. nolursa olsun kariyeri boyunca arkasindayiz, nba'e bu kadar guzel, estetik smac vuran adam zor gelir bir daha..