huzur veren kadın

bütün sevgililerim onlara huzur verdiğimi söylediler, benim yanımda huzur bulduklarını, başka bir dünyada gibi hissettiklerini söylediler. peki elde ne var? sıfır. ya onlar bıraktı gitti beni ya da ben gitmem gerektiğini düşündüm.

huzur veren kadın; erkeklerin evlenmeyi düşünmediği, ama herzaman hayatlarını onlarla beraber geçirmek istedikleri ve bunun hayalini kurdukları kadınlardır. "öyle kadınlar var mı a.q." demeyin; varız. erkeklerin hayatlarındaki zorluklardan kaçtığı, huzur veren hatunun dizine başlarını koyduklarında, hiçbir şeyi düşünmeden gözlerini kapatıp uyuyabildikleri yerdir, kaçtıkları, sığındıkları yerdir. bir gün taraflardan birinin mutlaka gideceğini bildikleri ama buna rağmen içlerinden geldiği gibi yanlarında bulundukları, dertlerini anlatabildikleri kadınlardır. sokakta yürüdüklerinde ellerini tutmadıkları ama mutlaka kol kola gezdikleri kadınlardır.

günün birinde birbirilerinden gittiklerinde bile uzun aralıklarla telefonda konuştukları, merak ettikleri kadınlardır. yolda denk geldiklerinde görmezden gelemedikleri, kafalarını başka yöne çeviremedikleri kadınlardır. dertleri sıkıntıları olduğunda kendine erkeğin kendisine anlatmasını istediği kadınlardır. gün gelir taraflardan biri evlendiğinde, -iki taraf için de geçerli- yürekte bir burukluğun oluşacağını bildikleri durumları içerir... 15-20 yıl sonra erkek, arkadaşlarıyla rakı masasına oturduğunda aklına huzur veren o kadınla geçirdiği zamanların mutlaka geleceği ve kadehini bir kere de olsun o kadın için kaldıracağı hatıralardır...

zordur, herkes yapamaz, herkes o huzur veren kadın yada o kadının yanındaki o erkek olamaz ama bilirler ki birbirleri için özeldirler ve hayatları boyunca özel olurlar, kalplerinde.