bugün

tipik türk kızı

akdeniz ve doğu ikliminin birleşmesinden doğan olağanüstü melez kadınlardır.*
boyları 1,50 ile 1,70 arasında değişkendir.

ne zayıf ne de şişmanlardır. balık etli tabirinden biraz daha az kilodadırlar.

günümüzde tam tersi bir izlenim olsa da özde türk kadınları ataerkil bir ortamda büyümenin neticesinde sert mizaçlıdır. öyle yabancı hatunlar gibi çıt-kırıldım değildirler.

dünyanın gelişmiş ülkelerinde büyüyen kadınların aksine armut piş ağzıma düş bir yaşamları yoktur, bu yüzden hayallerine ulaşmak için belirli bir efor ve beyin gücü sarfetmeleri gerekir. bundan dolayı diğerlerine nazaran bedenen dayanıklı ve zihnen zekidirler.

cinsellik konusunda öyle dar görüşlü falan da değildir bir çoğu. sadece toplumsal baskılar ve erkeklerin büyük kısmının ''olum şu hatunu nasıl ziktim var ya'' tarzı muhabbetlerini bildiklerinden temkinli davranırlar. namus kavramı onlar için bir zardan çok erdemle alakalıdır.

en önemlisi de annelik içgüdüleri çok çok sağlamdır. öyle çocuk doğurup, saldım çayıra mevlam kayıra tarzı bir davranış sergilemezler. hangi yaşta olurlarsa olsunlar evlatları onlar için her şeyden önce gelir.

tek olumsuz yanları kendi aralarında çok konuşmalarıdır. ancak bunun nedeni de kanımca toplumda yeterince rahat konuşacakları bir ortam olmaması.

peşinen edit: yazıdaki her kelime dinlerin öğretileri bir kenara bırakılıp yazılmıştır.