bugün

30 mayıs 1993 ankaragücü galatasaray maçı

öncelikle o yılları iyi takip etmiş ve maçı izlemiş olanların yazması gerekir diye düşünüyorum...

şampiyonluk yarışı puan-puana sürerken ve sanırım son iki haftaya girilecek. o sezon gs'de başkan yardımcısı mı, basın sözcüsü mü ne idi, yanlış söylemeyim; adnan polat. beşiktaş'ın şike-teşvik olaylarına karıştığı yönünde duyumlar aldıklarını açıkladı. öyle bir açıklama yaptı ki; ''biz böyle şaibeli şampiyonluk istemeyiz, beşiktaş'ın şampiyonluğu şimdiden kutlu olsun'' adnan polat sıçıp-batırmanın da fevkinde sıvazlamıştı aslında. ''yavuz hırsız evsahibini bastırır'' ın resmi. büyük başkan süleyman seba'yı çok üzdüğünden ne bu adnan'ın ne de gs'nin iki yakası bir araya gelir, yeri gelmişken söyleyim.

beşiktaş-g.birliği, a.gücü-gs maçlarının aynı saatte oynandığı güne gelelim. evet doğrudur, beşiktaş'ın 3-1'lik galibiyetine rağmen gs'nin 1-0'ı bile yeterliydi. ama iki önemli durum vardı.

1- o yılların beşiktaş'ı makina gibi oynayan, her zaman en az gol yiyen, 56 maç üst-üste kaybetmeyen, namağlup şampiyonluk dahil en fazla gol atan, en farklı kazanan gibi lig tarihinde kolay-kolay kırılamayacak ve halen kırılamayan rekorların sahibi takım. 10 yıl boyunca trabzonspor hariç hiçbir anadolu kulübüne istanbul'da yenilmeyen. yine aynı dönem fb ile yaptığı 30 maçın sadece 5'ini kazanamamış. bilenler bilir, böyle manyak bir takım. son maçta g.birliği'ne 7-8 atsa vicdan sahibi hiç kimse şaibe aramaz. ve iddiası olmayan, hayatının futblunu oynayan g.birliği'ni o maçta 10 kişi ile 3-1 yenmişti.
ankara'dan gelen ilk yarı 0-5 sonucu moralleri bozmuştu elbette.

2- ankara'daki maç. inanın ben hayatımda böyle maç görmedim. şahin k'nın pornoları ne kadar komik di mi? halt etmiş şahinim. böyle komedi olmaz. ilk yarıda bizzat yenilen 3 gol var ki; herhangi bir amatör takım 30 yılda yer. bu maç komedi filmi olarak sinema festivalleri açılışında gösterilmeli.

hadi yine de şaibe yoktu diyorsanız. 1986-87 sezonu herşeye bedeldir. gs'nin beşiktaş'ın elinden aldığı şampiyonluk. 2003 yılında canlı yayında telegol programında itiraf edildi. şike alenen yapılırken seba başkan çok çırpındı ama ali tanrıyar ve anap'a takıldı. ve futbol tarihimizde ispatlanmış tek şikedir. hadi bir şeyler yapılsın.

adaletin gücü değil, gücün adaleti hüküm sürdükçe her hafta her maçın altında şaibe aramayın kardeşler.