bugün

faşizm

"yok" olduğu dayatılan ideoloji. buyrun ben de nasıl var olduğunu anlatayım;

faşizm neydi? bir ırkı yüceltmek, diğerlerinden üstün görmekti. şu anda "ırk" bazından ayrılmış, "grup" veya "güruh" olarak hayatına devam etmektedir bu ideoloji;

öncelikle, sen "faşizm yoktur" diye başkasına dayatarak, "faşizm yoktur" diyen güruhu üstün görmekte, kendi düşünceni dayatmaktasın. milliyetçilik kavramı, vatandaşlık'tan ayrı bir kavram olarak, ırkın yüceltilmesi ile devam ediyor ve sen yine ırkı üstün görüyorsun. ülkenin yüzde 99'u müslüman deyip, müslümanlığı başkalarına dayatarak, müslüman güruhu üstün görüyorsun. "ermeni soykırımı yoktur" düşünceni dayatarak, "ermeni soykırımı vardır" diyen gürühtan kendisi üstün görüyorsun. 80 darbecisi kenan evren, sol görüşü ezerek, kendi düşüncesini üstün gördü. milliyetçiliği, hiçbirşey yapmadan, kendisi doğaüstü varlık görecek seviyeye getiriyor, saçma sapan davranışlarda bulunan, koyun olmuş, düşünmeyen, kendini "pokemon" zannedip camdan atlayan gencini bile, "türk" olduğu için üstün diğer ülke insanlarından görüyorsun. ateizme inanan bireye, atezimle dalga geçerek, aşağılayarak, kendi düşünceni empoze etmeye çalışarak, kendini üstün görüyorsun. top sakal bırakan, uzun saçlı genci, "döverek" düşünceni empoze etmeye çalışıyor, kendi dış görünüşünü üstün görüyorsun. sevgilisi ile el ele dolaşan genci "döverek", kendi ananelerini üstün görüyorsun.

bunlar ve bu gibi örneklerde görülebilecek, yıllar önce osmanlı'nın hoşgörü düşüncesinin tam aksine olan davranışlar, faşizmin günümüzde aldığı, geldiği halin bir göstergesidir.