emir timur

Türk islam Tarihinin En büyük komutanı, En büyük yasa koyucusu, entellektüelite açısından da Fatih Sultan Mehmet Han'ın hakkını yemeyerek en entellektüel insanlarından biridir. Bir önceki girdimde de dedim kendisi Türkleşmiş bir Moğoldur. Kaan olamamasının nedeni ise Moğol olmaması değil Çengiz Kaan soyundan gelmemesidir ki Çengiz Kaan ise Moğollaşmış Türktür. Lakin o devirde Türk-moğol ayrımı kan açısından pek olmadığı için sorun yoktur. Moğol Türk'ün biraz daha az medenisi denilebilir o devir için, o kadar. Dillerinin Türkçe'yle aynı kökten gelse bile farklı olması ise kan açısından birşeyi değiştirmez çünkü aynı coğrafyanın aynı Turani ırkın benzer genetik özelliklerini taşıyan toplumlardır Türk ve Moğol. kaldı ki o devirde yine bugünkü kadar keskin değildir dil ayrımı da.

Bununla beraber Başbuğ Bozkurt Atatürk'ün en sevdiği Türk islam komutanıdır. Yıldırımla mücadelesinde ise Yıldırım'a Türk değil demek kimsenin haddine değildir, bu Türkçülük veya milliyetçilik adına yapılacak iş hiç değildir Çünkü Türkçülün en koyu ve en mert aydını Hüseyin Nihal Atsız bunu kesinlikle belirtmiştir. Bütün bunlara rağmen Yıldırım'a böyle söylemek Atsız'dan daha iyi tarih bilmek, Atsız'dan Türklük için daha fazla fedakarlık yapmak, Atsız'dan daha fazla Türk diline hakim olmak yani Atsız'dan çok daha iyi bir Türk olmak gereklidir ki Atsız'dan sonra da böyle bir adam yeryüzüne gelmedi kimse kusura bakmasın.

Anadolu'da kalsaydı ne olurdu? Valla onu kesin net söylemek zor. Ama Ardılları ingilizler gelene kadar Türk nüfusun yok denecek kadar az olmasına rağmen Hindistan'ı bile çok güzel yönettiler. Türk yurtlarına gelince Semarkant'ın, buhara'nın değeri uzun yüzyıllar boyunca önemini korudu. Bununla beraber bir de Anadolu Oğuz seçkinleri TEmur'a da destek verseydi şuan çok daha iyi bir yerlerde olabilirdik. Ama bir yandan da destek vermeme, o birliği devam ettirememe olasılığı da var. Haliyle faraziyet üzerinden konuşmaya gerek yok, Osmanlı'yı hatasıyla sevabıyla seviyoruz, çünkü Türk liderinin önce Askeri yeteneğine bakar ki Yavuz Sultan Selim han gibi bir komutanının eşi benzeri dünya tarihinde sadece ve sadece Türk tarihinde vardır.
bu arada diyoruz ya faraziyet üzerinden konuşulmaz ama cahilce yaklaşıp Fatih, Temur savaşsa ne olurdu diye, Temur yine emrindeki saf Türk ve moğol askerlerinin sayısının fazlalığından ve Fatih gibi yönetici sınıf çocuğu değil tırnaklarıyla bir yere gelen normal bir vatandaş olduğundan dolayı Fatih'i yerle yeksan ederdi eminim. Yavuz'a gelince, Sina çölünü tek bir kayıp bile vermeden geçiren adamın sağı solu belli olmaz o yüzden cehaletle bile bu karşılaştırmadan yenerdi yenilirdi sonucu çıkarılamaz. ha benim gönlüm yenerdi diyor o başka mesele lakin ne cehaletimin ne de gönlümün dediği önemli değil bu konularda.

Ayrıca yazılı ve kesin kanıtlara dayanan Türk tarihinin (hun tarihi, göktürk tarihi su götürmez gerçeklerdir ama savaşların büyüklüğü, nerede nasıl yapıldığı vs gibi konularda tatmin edici bilgiler olmadığından Türk Milletinin örgütlenmesini yaratıcı, Teoman'ı yenebilecek kadar muhteşem Mete Yabgu'yu, Attila'yı bu zaman zarfına sokmadım, keza kül-tegin'i de büyük ihtimal onlar daha büyüktür, ama elde veri yok sağlıklı bir sıralama yapabilmek içiN) En büyük komutanı haliye Dünya tarihinin en büyük komutanı ve yasa koyucusu Çengiz Kaan hakkında atıp tutma herkes tarihi objektif olarak ele alacak ahlaka sahip değildir kişisel kimi saplantılar yüzünden deyip es geçilir de Bu adam hakkında atıp tutma bir Türk'ü çok yaralar arkadaş. Bu ne terbiyesizliktir ki Anadolu'ya göçen her 10 türk'ten en az 2si 3ü Temur'un Türkleriyken ve Temur bugün islam diye bir din varsa ve o din ahlaksız araplar tarafından tamamen yozlaştırılmamışsa onun en büyük sağlayıcılarından biriyken ve Temur'a laf atanlar kendilerini müslüman ve kimi zaman da türk olarak tanımlarken, çok koyar.

Neyse uzun lafın kısası bugün Temur dünyaya yeniden gelse deseler canını verir misin onun için veririm diyebileceğim adamdır. neden vermeyeyim. Türk Milletinin başına geçmese de, Dini tekrardan arap soysuzlardan temizlemese de Türk Silahlı kuvvetlerinde basit bir subay olarak hayatını devam ettise de veririm. çünkü o bizi, en azından benim ailemi Anadolu'ya kadar getiren , birçok insan komunizm, siyasal islam, liberalizm ve kendine hangi görüşten derse desin isterse milliyetçiyim desin Bencillikten dolayı hayatını şekillendiren görüşü güderken bizler onun bıraktığı mirasla Mustafa Kemal'i, Türklüğü vatan ve din sevgisini, bilimi, çok daha sindirmiş bir şekilde yaşayabiliyoruz.