bugün

resmi rakamla bile fakiriz

ekonominin cımbızla çekilen ve şişirilen rakamlarını bir marifetmiş gibi buralara taşıyan insanlara kapak olur umarım. ülke gelirleri belli bir azınlığa akıyor. bu ülkeyi 60 yıldır sömüren grupla el ele veren yeni zengin dinci tayfası "laik,kemalist,statükocu," vesaire diye geveleyip bir yandan malı götürürken bir yandan da hedef saptırıyor.kafalarında oluşturup, her allahın günü iffetine,ahlakına,onuruna saldırdıkları prototipi oluşturan insanların çoğu emekli memur. üç kuruş maaşa talim eden,beytülmalı soymaya tenezzül etmeyen adamlar ve kadınlar.bu insanlar belediyeden ihale aldıkları için veya herhangi bir devlet kurumunda "olmasa da olur" bir işte çalışır görünüp yılda 50-100-200 bin maaş cebellezi ettikleri için değil "inandıkları için" , bilebildikleri şekilde ülkelerine sahip çıkıyorlar. yoksullar ama gelecekten endişeleri maddiyata dair değil.

önlerindeki ekranlardan , ekmeğe, ayakkabıya,yakacağa dair olmayan rakamları kopyalayıp "oh maşallah ekonomi öyle güzel ki" diye buraya kopyalayan yüzsüzler onurlu insanların yoksulluğuyla dalga geçiyorlar ve en üzücü kısmı bunu bilinçsiz olduklarından , ideoloji gözlerini kararttığından değil haramzadelikten ,emeksiz kazanılan paranın getirdiği kibir yüzünden yapıyorlar.

yozgat'ın akdağmadeni'nden işçi emeklisi musa amca, istanbul güngörende ptt emeklisi 85 yaşındaki abdullah bey, ankara hasköyde bakanlıktan emekli hanife hanım, diyarbakır çermikte işsiz "onur", çamlıhemşinde evkızı sümeyye hepsi de yoksul, hülyasız, hayalsiz hayatlara mahkum yaşıyorlar. her siyasi görüşten, her inanç biçiminden insan bugün koca ülkede 2 milyon adamın kazandığı paranın geri kalan 68 milyonun kazandığından çok olmasının acısını çekiyor.

3 aylık emekli maaşını aldığında torununa bir şişe meşrubat ve bir çikolatayı düşünerek alabilen, şu zehir soğuklarda yakmamak için akşamları battaniyelere sarılarak oturan yaşlı insanların ülkesinde, işsizlikten bunaldığı için akşamları evine dönmekten "ar" eden adamların,senede 2 çift ayakkabısı ol(a)mayan kadınların ülkesinde "ekonomi tıkırında" diye göbek atmak vicdansızlıktır.

bu satırları okuyanların varolduğundan bile habersiz olduğu yüzlerce, binlerce kaynak bir takım ne idüğü belirsiz tiplerce paylaşıldı. iş malı götürmeye gelince dinci,kürtçü,mason,ülkücü,solcu falan kalmıyor. piranalar gibi saldırıp lime lime ediyorlar, arkalarında da kanlı bir kemik ve deri kütlesi bırakıp yeni hedeflere koşuyorlar. özellikle dinci tayfası kaynakların sömürülmesi konusunda 60 senedir ülkenin anasını ağlatan kompradorlarla hemen uzlaştı. buralarda 50-60 yaşında anası yaşında, devlete hizmetini şerefle vermiş kadınların namusuna küfredenleri şu holdinge veya bu komprador ailesine saldırırken, küfrederken gördünüz mü ? bunda bir terslik var.