bugün

obi wan kenobi

en ağır yükleri hep kaldırmak zorundakalan buna rağmen dark side a geçmemiş olan jedi guardian. öncebabasındançok sevdiği ustası gözlerinin önünde öldürülür. buna çok kızan obi wan o anda gücün karanlık tarafına yenilir. ve darth maul un üstüne saldırır. gücün karanlık tarafı başlangıçta her zaman insanı yanılttığından, biz de obi wan ın darth maul u yenmek üzere olduğunu görürüz, ki maul un ışın kılıcını ikiye böler. ancak darth obi wan daki karanlık gücü hissettiği anda onun açığını bulur ve onu çukura iteler.* obi wan yine odaklanır ve durumu kurtarır. yaptığı bu hareket bileeğer kotor da oynasaydınız size en az 40000xp kazandırırdı.*

ardından kardeşi gibi sevdiği padawan ı anakin i eğitir. anakin in her an gücün karanlık tarafına kaymaya meğili olmasını onun gençliğine verir. zamanlaakıllanacağını düşünür ama olmaz. anakin birşeyi unutur; " bir jedi hiçbir zaman sevemez"

anakin bu sefer de canından çok sevdiği öğrencisini öldürmek zorunda kalır. ama onu öldürmekten de beter eder. (bkz: darth vader)

normalbirinsanın dayanamayacağı kadar çileye katlanmıştır obi wan.

a new hope da da ışın kılıcını kapatırken görürüz onu, darth vader ın içindeki kin i alabilmek, en azından obi wan a karşı duyduğu öfkeyi yokedebilmek için. çünkü vader ın içinde hala iyilik vardır. o ölürken bile bunu bilmektedir.