bugün

kunteper canavarı

cengiz üstün'ün yarattığı çizgi karakter. asıl adı erol börek'tir. oldukça uzun bir cinsel organı vardır ve bunu sallayarak insanları hipnotize eder. hipnotize edip tecavüz eder. amacı tecavüzden çok cezalandırmaktır. kunteper kişisi adının anılmasından pek hoşlanmamaktadır ve biri adını söylediği zaman sezileriyle bu geyiğin nerede döndüğünü tespit etmektedir. ondan sonra olaylar gelişir. o kadar çok kişiyi dömeltir ki bu dömeltilen kişiler toplanıp dernek kurarlar.
neyse kunteper aslen bodrumlu dur. babası da yine onun gibi tripod olan bir uzaylıdır. aslında kötü bir adam olmamakla birlikte uzun aleti nedeniyle küçüklüğünden itibaren hep toplum tarafından dışlanmıştır ve belki de bu sebepten dolayıdır ki o da kendini insanlardan izole etmeye çalışmaktadır. kahraman bir kişiliktir, merhametlidir ama yukarıda da anlattığımız üzere bazı ilkelerini de hiç atlamaz, zevkle uygular.
cengiz üstün çok uzun yıllardır bu karakteri çizmektedir. lemanyak'da başlamıştır ve şimdi de sanırsam fermuar adlı dergide devam etmektedir. efsane haline gelmiştir kunteper. gönüllerin kahramanı olmuştur. kısacası kunteper canavarı, mizah dünyasındaki kültlerden biri haline gelmiştir...