bugün

eski sözlük içeriği vs yeni sözlük içeriği

sözlüğün giderek daha az bilgi, daha çok saçmalık içermesi durumunda olmasından dolayı, gerekli bir kıyaslamadır.
umarım kıyaslamadan sonra herkes birazcık düşünür ve kendi payına düşeni yaparak bu ortamı daha güzel bir sözlük haline getirirler.

öncelikle şu soruyu cevaplamak lazım "sözlük nedir?"
- "bilgi kaynağı" olması gereken araç.
ssg ilk düşündüğünde öyle olmalıydı nitekim yıllarca öyle oldu. kalıntılarını ekşi sözlükde hala görebilirsiniz.
gel gelelim uludağ sözlüğe. kuruluş amacı ekşi'ye rakip olmakdı belki, veya daha farklı bakış açıları katarak ekşi sözlük ile beraber internete renk katmaktı.
günümüzde baktığımızda uludağ sözlükte bilgi denilen şeye ulaşmak imkansız halde, sol frame'de "diyen adam, yapan kız, olan şey" benzeri bilgi içermeyen, aynı zamanda insanları haksız eleştiren, diğer insanlara cevap veren nitelikte başlıklar dolaşmakta.
-sözlük forum sitelerinden farklıdır, bir formatı vardır.
evet yukarıdaki cümle zamanında çok kullanıldı ama şimdi ne farkı var sözlüğün forumdan.
tek farkı forum sitelerinde atışmalar, laf sokma çabaları, cevap vermeler alt alta aynı konuda yazılırken, sözlükte farklı başlıklarda oluyor. örneğin "x diyen kız/erkek böyledir" başlığını "x kızı/erkeği" okuyor, sinirleniyor, "bir cevap vermeliyim" diyor ve "asıl y erkeği/kızı böyledir" şeklinde cevap başlığı açıyor.
ben pek fark göremiyorum açıkçası.
eskiden sözlükte vakit geçirdikten sonra iyi vakit geçirmiş, yeni bilgiler öğrenmiş, bildiği bilgilere farklı bakış açıları eklemiş, aslında çok ciddi olan konulara komik açılardan bakıp eğlenmiş" birisi oluyordum.
şimdi ise ne yazık ki hiçbirşey. tek öğrendiğim şey insanların ne kadar ezik olduğu ve birbirlerine laf sokmayı ne kadar sevdikleridir. ve tabiki abaza yazarların kız düşürme çabalarıda cabası.

keşke sözlükte eski sözlük başlıklarına dön butonu olsaydı...