bugün

yıldırım koç

(bkz: kendisi iyi ama çevresi kötü) dedirten ulusalcı,bıyıklı ,sendikacı, üniversite hocası.
odtüde (bkz: labor market in turkey) 495-498 kodlu dersleri veren iktisat bölümü hocasıdır.
ergenekon iddianamelerinde isminin 9 yerde geçmesi çok hoşuna giden bir insandır.
aydınlık dergisi yazarıdır.
mustafa balbay'ın günlüklerinde:
--spoiler--
Anıl ÇEÇEN, Yıldırım KOÇ, Malatya, istanbul, Samsun, 9 Eylül Rektörleri. Onlar çok heyecanlı. Malatya falan bir görseniz, bu işi yarına bırakmayalım diyecek kadar.
--spoiler--
şeklinde geçer.
kendisine çok güzel 12 eylül mağduru süsü vermiştir vermektedir.1402'liğim deyip durur sürekli, ama gel gör ki, bana yapılmayan darbeye ben darbe demem diyecek kadar darbe heveslisidir.

türkiyede işçi sınıfı hareketleri ve tarihi isminde kapsamlı bir kitap yazmıştır.100 küsür sayfa bibliyografiye sahip bir kitaptır. türkiyedeki herhangi bir sendikada tanımadığı insan yoktur diye tahmin ettiğim derecede çevresi geniş, hafızası yerinde bir 60lık delikanlıdır.
ha bu arada robert koleji mezunudur kendisi.ingilizce eğitimi sömürgeci zihniyet olarak gören , robert ve odtü gibi ingilizce eğitim yapan eğitim kurumlarından mezun olması da çok ilginçtir.

ulusalcı olmaya ulusalcıdır,ancaak;
mülkiyeden çıkmış, mülkiyede kadrolaşmış ,gettolaşmış bütün laikçi,sosyalist mankurtlaşmış tayfanın en iyi huylu makul uzlaşılabilir, iletişim kurulabilir, sakin ,karşısındaki insanı dinleyen şeker bir örneğidir.
kendisinin bir üst nesili alparslan ışıklı dır.