bugün

görsel
Ben kırabiliyorum he hey. Sizi bilmem ezikler.
2 yumurtayı birbirine vurarak kırmamanız gerekir.

yumurtanın ortasını tezgahın köşesine vurun, çatlayan yerden ikiye yarın efendim.

ne kadar zor olabilir ki lan?
Yumurtaya dokunamayan biri için çok zor bir eylem. Kendimden biliyorum.
yumurtayı direk tavaya kırıyorsanız zaten yumurta pişirmeyi bilmiyorsunuz demektir. sahanda yumurta yapmak için beyazı ve sarısını ayırıp ayrı pişirmek gerekir.
dadul gibi ellere sahipseniz mümkün olan zorluktur. öyle baş parmağın ve işaret parmağının arasına alıp sıkarsan parmakların içine geçer yumurtada patlar gider tabi. oysa tavanın kenarına nazikçe tık tık yaparsan pıt diye bir dehliz oluşur ve yumurta oradan tavaya akar gider.

lan oğlum nazikçe vuracaksın nazikçe. taşla vurarak kaldırımda ceviz kırmıyorsun. yavaş yavaş.
https://eksisozluk.com/entry/114545828
yumurtayı en ortasından kırmak çok önemli, biraz yamuk kırarsanız parçalara ayrılır.
katıldığım önerme. her tarafının eşit pişmesini sağlamak, sulu yemek yapmaktan zordur.
Ates yanlış yerde , tava yanlış yerde , yumurta yanlış yerde. Daha bişey demiyorum.
Bunu alan yaşadı. Bütün iş adamda mis gibi.
"Ayh ben yumurta bile kıramaağm! Ehe ehe"

Ulan düşse bile kendi kendine kırılıyor. Ne demek yumurta bile kıramam.

Bizim bağzı kızlarımız neden böyle ki allahım!!?
bununla niye alay edilmiş anlamadım, ironi yapmıyorum, yumurta kırmak maharet ister...
yumurtayı birbirine tokuşturup, en ortasından kırabilmek bile, yılların tecrübesine tabidir...