bugün

Özellikle bu sözlükte bolca rastlanılan yanlışlar bütünüdür. Sözlük değil forum sanki. Bildiğin ergen yuvası olmuş yav.
görsel
Cimnastik..

görsel
insanların sözcükleri yazılması gerektiği gibi yazmamasıdır. Hayatta çok fazla önem verdiğim şeylerden biridir. TDK yazım kılavuzu herkeste bulunmalıdır diye düşünüyorum. Gerçi TDK de durmadan fikir değiştiriyor, örneğin en son bir TDK uzmanı twitter hesabından "herhangi" sözcüğünün artık "her hangi" şeklinde yazılması gerektiğini paylaştı.
*yazım yalnışı.
Eğer örneğini bolca görmek istiyorsanız doğru adrestesiniz.
insanların kelimeleri yalnış yazmasıdır. eğer birisi bir kelimeyi yalnış yazıyorsa gözüm direkt takılıyor. o saatten sonra ne yazdığının bir önemi kalmıyor. sisteme girip o yalnışı düzeltebilmeyi bazen çok istiyorum.

ne olur kelimeleri yalnış yazmayın.
Karşı cinste özellikle dikkat ettiğim hususlardan biridir. Bazı kelimeleri ısrarla yanlış yazmaları ya da ayrılması gereken ekleri bitişik yazmaları itici gelmektedir.
iyide yayına vermeden evvel önizlesenmidir nedir diye bahanesi olamaz dediğim sözlüklerde sıkça gördüğüm durum. önizle butonu var adamlar boşuna yapmadı bunu.
insanlardan soğuma sebebi.
Kocaman okumuş yüksek tahsilli ve de über zengin iş adamlarına hiç yakışmayan yanlış.
(bkz: yazım hataları)
güzel bir hakan peker şarkısıdır.

tenimi ikiye böldüm bu gece
içimde çöllerin güz fırtınası
adını yazdırdım öbür yarıma
okunmuyor bile imla hatası.

unuttu bedenimin her bir hücresi
suya yazılmış bir aşk gecesi
nefesin yetmiyor yapma nafile
aşkı yakmak olur bundan sonrası

çocuk bir gülüşle yatsam dizine
mor sancılar var ya tam yüreğimde
çizilmemiş resim gibi yoksun yoksun
aşkı yakmak olur bundan sonrası
(bkz: çarpraz)
son zamanların modası.
türkçe de imla hataları sabittir. herkez, yalnıs, yanlız, kıral, sıpor... vs yanlıslar sıklıkla yapılır.
gün olur da ölürsem (hehe ölümsüzüm ben aslında siz yabancı değilsiniz diye ifşa edebülürüm) adımla hatırlanmalarını istediklerimdir..hatalardır , keşke de tek yaptığım hatalar olsalardır..
üzerinde fazla durulması sakıncalı hataların genel adı. aman deyim gençler:

(bkz: surekli imla hatasi bulan erkek potansiyel gaydir)
gayet doğal bir durumdur. zira ben imla kurallarını bilmezken, uyarılar sayesinde dikkat ettiğim ve yapmamaya özen göstererek öğrendiğim hataladır.
aşalamak - yanlış.

aşağılamak - doğru.
kendi adıma en vahim olanı "dahi anlamındaki de" nin insanlar tarafından bir türlü anlaşılıp doğru kullanılmayışıdır. ben bu "de" ye haksızlık edildiğini düşünüyorum efendim. kardeşi "ki" bu kadar muzdarip değil bu durumdan. çünkü insanlar "ki"nin hangi durumda ayrı yazılmasını bilmediklerinden ötürü yanlışlık yaparken "de"nin ayrı yazılması gerektiğini bilmelerine rağmen önemsemedikleri için bunu hatta 'aman ne olacak sanki' tavrıyla karşıladıkları için bile bile, göz göre göre bizim "dahi anlamındaki de"mizi ayrı yazmak yerine kelimeye bitiştirveriyorlar. oysa şöyle bir baksalar nasıl bir görüntü kirliliği yarattıklarını kendileri de görecek ler ama... neyse...
efendim ben burdan affınıza sığınarak birkaç kelimenin yazımında yapılan hatalardan duyduğum rahatsızlıktan ötürü nasıl yazılması gerektiğini paylaşmak istiyorum.*
alt alta sıralamak gerekirse
her bir
her bir şey(bu tdkda yok. kendi kişisel kanaatimdir ki, bir şey ayrı yazılıyorsa her bir şey de ayrı yazılır. 'her birşey'şeklinde yazılamayacağını düşünüyorum, aksi savda olanları saygıyla dinleyeceğimdir.)
her daim
her dem
herhangi*
herhangi bir
herhangi bir şey
herhalde (belki anlamında)
her halde (mutlaka anlamında)
her şey (tdk'nın yazım klavuzunda nasıl yazılacağı gösterilmemiş ancak sözlüğünden bir örnek vermem gerekirse, "kuşsütünden başka her şey var" demiş tdk)
hiçbir*
hiçbir şey(yanlış yazımları: hiç bir şey/ hiç birşey/ hiçbirşey)
hiç kimse
bir an
bir an evvel
bir an önce
bir anda
birçok*
birkaç*
birtakım(sıfat, "Aklından son süratle birbirini tutmaz, birtakım düşünceler geçiyordu."- H. Taner.)
*Biraz, birkaç, birkaçı, birtakım, birçok, birçoğu, hiçbir, hiç­biri, herhangi belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak biti­şik yazılır.kaynak:
http://www.tdk.gov.tr/TR/...49816B2EFD4E0E8C92CD73B10
bunlardan biri de noktalama işaretlerinden sonra aralık koymamadır. Halbuki dilimizde noktalama işaretlerinden sonra mutlaka aralık konulur (ilkokuldayken öğretmenler bir parmak arası boşluk koyulması için aralara parmakları koydurup öyle yazdırırlardı.). "ayşe,fatma,hasan,hüseyin gitti." veya "biz gitmedik.onlar gelmiş" gibi yazımlar hatalı yazımlardır. doğrusu şöyledir: "ayşe, fatma, hasan, hüseyin gitti. "biz gitmedik. onlar gelmiş."
Not. Bu hata, büyük bir hatadır. yazarlarımızda son zamanlarda sıkça gördüğüm için yazmak istedim.
zaman zaman göze çok batmayan ama yerine göre de çok can yakabilen hatadır. şimdi neyse bir tanım yaptım format gereği, örnekleyemiyorum. tanımlayamadığım örneği verip kaçayım bari. bu hataları sanki yapmak ya da yapmamak hiç önemli değilmiş gibi yazışmalarına bol bol serpiştiren, dile saygısı sıfır bazı arkadaşlara ithafımdır: ulan oğlum zaten zihninden geçeni sözlü dile döktüğünde bir anlam kaybı yaşanıyor. sözlü dilden yazılı dile çevirince de keza öyle. e bir de yazıda hata yaparsan senin soğan cücüğü beyninden geçeni nasıl anlayalım biz? yoksa müneccim mi olmamızı istiyorsun ulan dallama!
HAYATIN YANLIŞ YERLERE YERLEŞTiRDiĞi ; TAM AŞKI BULMUŞKEN NOKTAYI KOYDUGU , ACILAR BAŞLARKEN ViRGÜLLER KOYDUGU , ÖLÜMLER BAŞLARKEN ÜÇ NOKTA ATTIGI HER DAiM KARŞIMIZA ÇIKABiLiTESi YÜKSEK HATALARDIR.
şu aralar (gerek entrylerde, gerek başlıklarda) sözlükte, sıkça gerçekleşen durum.