bugün

Akşam ve sabah yıldızıdır.

Ayrıca (bkz: çoban yıldızı)
Osmanlıca adıyla Zühre.
Güneş'in etrafında 225 günde bir tur atarken kendi etrafındaki turu 243 günde tamamlayan gezegen. Ayrıca güneş sistemindeki diğer gezegenlerin aksine ters yönde döner.
Güneş sistemindeki yüzeyi tamamen bazalt ile kaplı gezegendir.
Boğa burcunun yönetici gezegeni.
Vestel markasının muhtemelen çinden parça alıp Türkiye'de birleştirip sattığı, alınmaması gereken telefon.

Yerli değil yerlimsi. Biz kimiz ki telefon yapalım? Anca birleştiririz. Belki bi 20-30 yıl sonra yaparız. Belki de hiç yapamayız. Önce iç sorunlarımızı halledelim değil mi?
sevgi ve aşk gezegeni. boğa ve terazi burcu kızların yönetici gezegeni.
güneş sisteminde diğerlerinin tersine dönen tek gezegendir. bu açıdan bakıldığında islam'daki kıyamet alametlerinden biri olan güneşin batıdan doğması olayının yaşandığı yerdir. tabi venüs'ün batısı da farklı olduğu için güzel paradokslara sebep olur.
venüs gezegeninin şimdiye kadar çekilmiş en net yüzey fotoğrafı:
görsel

Fotoğraf, 1981 yılında Sovyet uzay aracı tarafından çekildi. Uzay aracı, 460°C ile en sıcak atmosfere sahip gezegende sadece 127 dk kalabildi. Sarı renkli atmosfer sülfirik asit buharıyla dolu.
2020 yilinda temmuz ayina kadar aksamlari gökyüzündeki en patlak gök cismi olacak. Nisan ayinda en parlak halini alacak olan günes sistemimizdeki gezegen.
henüz bir insan tarafından ulaşılamamış ve oraya ulaşabilecek kadar gelişmiş bir ulaşım aracı yoktur.
Doğum haritanızda venüse denk gelen burcunuzun aşık olma ihtimaliniz olan burç olduğu üzerinde durulur.
güneşe daha yakın olmasına rağmen merkürde insan formunda yaşama ihtimaliniz iyimser olarak %00001 ken venüs de yaşama ihtimaliniz hiç yoktur.

gökyüzü mavi değil, kızıldır. cehennem burası olabilir arkadaşlar. sonucta kadınları simgeleyen bir gezegen. kadınlar da şeytan gibi? ne bilim bi bağlantı kurun bakalım.
bir gamze biçimi.

(bkz: venüs gamzesi)
Venüste bildiğimiz anlamda biyolojik çeşitliliğe sahip bir yaşam mümkün değilse de, gökyüzünde tüm ihtişamı ve zerafetiyle bize bakıyor.

Gunes sisteminde Saat yönünde dönen tek gezegen olmasıyla da biriciktir.

Alev topu ama zarif, cehennem gibi ama ilham verici.
Uzerinde yasanamaz bir gezegendir. Yaniyor her tarafi.
su siralar aksam saatlerinden baslayip sabaha kadar gökyüzünde isil isil parlayan günes sistemimizdeki bilinmezliklerle dolu efsanevi gezegen.

neyse benim venüsle alakali konum baska.
yeni aldigim bir habere göre;
nasa, venüs ile ilgili bir proje (AREE-Explorer-Mission) icin özel bir senzör gelistirmeye calisiyor.
bunun icin nasa bir yarisma düzenliyor. toplam olarak ödül 30000$.
1. 15000 $
2. 10000 $
3. 5000 $

Venüs atmosferinde dünyanin 90 kati fazla basinc bulunuyor ve yaklasik 400 °C sicakliga sahip. Bu yüzden nasa ve ruslarin önceden gerceklestirdikleri venüs ziyaretleri hep bosa cikti. Sondalar venüse girdikten sonra irtibat koptu. Venüs sartlarina dayanikli senzörleri gelistirmek icin fikir üreten herkes bu yarismaya katilabilir. tek sart 18 yasinda olunmasi. 29 mayis son gün ve 18 haziran´da kazanan kisi ödülü kapacak.

Gelistirilmek istenilen senzör ile ilgili ayrintili bilgi asagidaki linkte mevcut:
https://www.herox.com/VenusRover/guidelines
bu aralar gökyüzünde güneş battıktan kısa bir süre sonra gayet net ve parlak şekilde gözlenebilen gezegen.
Mayis ayina kadar aksamlari parlayacak ve mayis ayindan sonra yine seher yildizi olacak ve sabahlari parlak olacaktir.
Parıl parıl parlamakta olan.
güneş'e yakınlık bakımından 2. gezegen.

bilim insanları elde ettikleri veriler ve yaptıkları bilgisayar modellemelerinden çıkan çalışmalar sonucunda, çok eski zamanlarda venüs'ün tıpkı dünya gibi sıvı su bulunan bir yüzeyi olduğunu düşünüyor. elbette birçok bilimsel tahmin gibi bunun da %100 kesinliği yok, ama gözlemler bu fikri destekliyor.

anlatmaya çalışayım.

sistem oluşup gezegenler şimdiki yörüngelerine yerleştiğinde, büyük bir ihtimalle venüs'ün atmosferi dünya'nın atmosferiyle büyük ölçüde benzerlik gösteriyordu. yine venüs'ün volkanları da dünya'dakiler gibi aktifti ve püskürme esnasında su buharı da veriyorlardı atmosfere. bu arada güneş'in çok eski dönemlerde ışınım gücünün daha düşük olduğunu ve venüs üzerinde okyanus oluşumuna izin verecek koşulların sağlandığını da aklımızda tutalım.

başlangıç koşulları dünya ile aynıyken, neden venüs'te işler yolunda gitmedi?

dünya üzerindeki volkanlardan çıkan gazlar, atmosfere yükseldikten sonra, bunların bir kısmı yağışlarla beraber yeniden yere iner ve karbonatlı kayaçlar denilen yapıları oluşturur. ancak venüs, güneş'e bizden daha yakın bir gezegen. bu nedenle başlangıçta süreç tıpkı burada olduğu gibi işlese de, zamanla güneş'in ışınım gücü yükseldikçe venüs bundan fazlasıyla etkilenmiş ve buharlaşmaya başlayan okyanusların tabanındaki karbonatlı kayaçlarda bulunan gazlar da buharlaşıp atmosfere karışmış. böylece atmosferde ciddi miktarda sera gazı birikmeye başlamış. bu süreç hızlandıkça, gezegendeki sera etkisi kontrolden çıkmış ve bugün yüzeyin 400 dereceden fazla ısınmasına neden olan kalın bulut katmanı ortaya çıkmış.

tabi atmosferdeki su buharı molekülleri de sıcaklığın etkisiyle parçalandığından, yağmurların da sonu gelmiş ve yüzey sıcaklığı yaklaşık 460 dereceye sabitlenmiş. böylece gezegen, dünya'nın kötü bir ikizi haline gelmiş.
http://astrobiology.com/2...tor-of-possible-life.html
çoğu insanın yıldız olarak karıştırdığı, Gökyüzünde aydan sonra en parlak nesne. Ayrıca incelemek için en fazla uzay aracı gönderilen gezegen. Akşam yıldızı, sabah yıldızı veya çoban yıldızı denilerek kastedilen, aslında hepsi bu gezegeni tarifler.
Gökyüzünün içine eden bir adet gezegen. Tam bir poser.
Güneş' e en yakın ikinci gezegen.