bugün

bu filmi sağda solda ballandıra ballandıra anlatanların çoğu "bakın biz ne kadar da politiğiz" mesajı vermek amacında olan ergen ruhlu kişilerdir.
bu filmi sağda solda ballandıra ballandıra anlatanların çoğu v for vendetta'yı izlememiştir, valla bak.
insanda tekrar tekrar izleme isteği uyandıran çok iyi, çok acayip bir film.
bu filmi sağda solda ballandıra ballandıra anlatanların çoğu anarşist değildir.hatta bir çoğu kemalist tayfadandır.

sonradan gelen edit : lan yeter ki içinde kemalist lafı geçen bir entry girelim,hemen seri eksiliyosunuz.olm ne demişim burda ideolojinize ? ne bu saldırı.sakin olun amk ya.laf etsek bi türlü,etmesek bi türlü.
en kötü sistem eleştiri filmidir. daha iyisi için (bkz: fight club)
mükemmel sahnelere, mükemmel repliklere sahip film... kesinlikle izlenmeli!

--spoiler--
insanlar hükümetten korkmamalı, hükümet insanlardan korkmalı.
--spoiler--
filmi aşırı şekilde yumuşatılmış olan görsel roman. zaten bu durum yüzünden, yazar alan moore kesinlikle filmde kendi adının geçmesini istememiştir. son derecede haklıdır. sadece halka sesleniş sahnesinin romanda nasıl çizilip, yazıldığını bilen herkes, güzel insan alan moore a hak verecektir.
yeter amk, yeter...

her yerde bu adamın maskesi, her yerde bu adamın sözleri. artık gına geldi anasını satayım. en alakasız facebook sayfaları dahi artık paylaşmaya başladılar.

öyle bir hale geldi ki bu iş, sanki bu filmi beğenmemek suç anasını satayım.

izledim, gördüm. iç karartıcı bir film. Film tabulara karşı mesaj vermiş. güzel konu, güzel film. ama bu kadar yere göte sığdırılamayacak kadar harika bir film değil.

anlamıyorum abi, bu filmin sözlerini paylaşmak çok mu havalı. bu konulardan bihaberim, eğer varsa böyle bir şey ben de bu filmin bokunu çıkarıncaya kadar sözlerini paylaşayım, fotoğraflarını ekleyeyim.

kaç sene oldu, hala sıkılmadınız...

hani her şeyi dozunda yapacaksın. gören de vatan kurtarmış biri zanneder bu herifi. kurgu bir karakter işte amısınıskim. bu kadar ciddiye alınmaz lan bir film.

edit: cemsbg adlı arkadaşın mesajı üzerine ufak bir hata düzeltildi.
fikirlere kurşun işlemez repliğinin geçtiği filmdir.
başlığı görünce de yeter amına koyım demek istedim. 2005 yapımı, geçen 7 sene içinde her yeni izleyen ergen-devrimci-isyankar kişinin 'ya o film harika' diyerek entel veyahut zevk sahibi görünmesine vesile olan film. ayrıca natalie portman'ın iğrenç oyunculuğuna tanık ettirmiştir.
modadır. şekilli falan ya ondan.
izlerken tüylerimi diken diken eden bir film.
iyi film, hoş film, bende anısı olan film.
ninni gibi bir film. gece izlenesi.

tanımı geçtiğimize göre v for vendetta hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum.

--spoiler--
v for vendetta bilindiği gibi sistemi eleştiren bir sinema filmi. filmin ana karakteri olan "v", fight club'ın "tyler durden"ına ve the dark knight'ın "joker"ine fikir olarak ne kadar da çok benziyor eminim farkedenleriniz olmuştur. bu üç karakterin sahip olduğu en keskin, en belirgin özellik ise düzene ve sisteme olan isyanları. burda halil sezaimsi bir isyandan bahsetmiyorum elbette. konumuza dönersek, bu üç karakterin kesiştiği ortak noktayı, yani isyan ettikleri şeyi incelememiz gerekiyor: yönetim, baskı, para, hakedilmeyen güç, dengesiz ekonomi, yalan, politikacılar ve 21. yüzyıldaki tüm devlet yönetimlerinin halkların üzerinde oluşturduğu psikolojik yıkım. (bunların hepsini incelemek sayfalarca yazı gerektirir ve o kadar yazıyı yazacak bir totoya sahip değilim açıkçası, üşenirim ben. "her insanın bu konular hakkında bir düşüncesi vardır." görüşüne katıldığımı belirterek yazıma devam etmek istiyorum.)

"v" her şeyini hükümet yüzünden kaybetmiş sıradan bir vatandaş aslında. hükümet ondan her şeyini alırken kendi sonlarını hazırlayacak bir şey yaratmış, "evey"in deyimiyle: "canavar". "v" canavar değil elbette. her şeyin farkında yalnızca. insanları her yönden yönetmesini bilenlerin, yönetmek uğruna neler yaptıklarının farkında bir karakter olan "v", v for vendetta'nın seyirci seçici yapısını ortaya koyuyor. v for vendetta'nın yönetmenleri ve senaristi bu filmi düşünemeyen insanların izlemesini istememiş belli ki. v for vendetta'yı izledikten sonra "hassiktir lan nasıl bir dünyada yaşıyoruz biz?" sorusunu soracak, yaşadığı düzeni sorgulayacak insanların izlemesini istemiş, "maskeli bir adam var, elinde bıçaklar önüne geleni kesiyor biçiyor. her yer kan revan bir bok anlamadım ama güzel film." yorumunu yapacak insanların izlemesini değil. film boyunca guy fawkes'a gönderme yapılıyor ve guy fawkes yüceltiliyor. film boyunca diyorum çünkü repliklerle olmasa da, maskeyle her an guy fawkes'a gönderme var. guy fawkes'un yaptığı şeyin, yıllar önce yapılmış dahi olsa bu sisteme karşı bir çözüm olduğu vurgulanıyor filmde. film her repliği, her sahnesi, her oyuncusu ve bütün hikayesiyle çok başarılı bir film. imdb'de top 250 de bulunuyor aynı zamanda.
--spoiler--

sözlerime son verirken, bu kadar üstünde uğraşılmış ve mükemmel tepkiler almış bu filmin neden akademi ödüllerine aday olarak gösterilmediğini sorgulamanızı istiyorum. bu size filmi anlamak konusunda yardımcı olabilir.
--spoiler--
Aslında tehlikeli olanlar bizleriz.Namuslu ve dindar görünerek Şeytan'ın ta kendisi oluruz.
--spoiler--
izleyen herkesi devrim triplerine sokan ütopik bir film. senaryosu, diyalogları ve efektleri ile mükemmel bir yapım. 9/10
hayatım boyunca etkisinden kurtulamadığım ve bir çok kez keyifle izlediğim harika bir filmdir kendisi. "apaçık kötülüğümü kutsal kitaptan çalıntı eski ve garip yöntemlerle gizliyorum ve aslında bir şeytanken hep azizi oynuyorum" repliğini unutamıyorum. bence çok önemli bir msj.
defalarca defalarca defalarca izlenmesi gereken filmdir. zira bir kere izlemekle olmaz.
insanları güldürsün diye değil düşündürsün diye yapılmış bir film. esprisi ondan yoktur herhalde.
gayet güzel...
izleyenlerin etkisinden kolay kolay çıkamayacağı başyapıt.
guguk kuşunu izledikten hemen sonra izlendiğinde içindeki anarşisti uyandırabilir.
tekrarını izlemekten sıkılmadığım ender filmlerden.
gerçek sevginin maddeden öte olduğunu, fikirlerinse bedenden yeğ olduğunu ispatlayan muazzam eser.
v-for'un bıçakla otomatik silahlı 12 kişiyi kestiği sahne bi cüneyt arkın'ın dövüş sahnesi değildir gözümde.
hem imdb top list'in çoğunu hem de son 15 yılda çekilmiş neredeyse tüm filmleri izlemiş olmama rağmen henüz izlemediğim filmdir. yazının bundan sonrası bu filmi izleyenler için şpoyler içerir uyarırım. okumayın olum.

--spoiler--
ne mal adamlarsınız lan. sanki vodvil'den önce mutlak özgürlük, sistem eleştirisi, statükoya karşı durma gibi ilkeler dünyada hiç yokmuş gibi davranmanızdan sıkıldım. sanki yeni bir dinin fragmanı bu aburakoim. popüler olması iyi olması anlamına gelmiyor hacılar. birileri iyi dedi diye salya akıta akıta yarısında çıktım yeni bilet aldım o derece efsanevi falan gibi yorumlar yapacak değilim.

şu cühela ser vücutta iken hala vodvil'i izlemeyen bir ortaçağ çiftçisi olduğumu düşünebilirsin. ama biliyo musun aslında sistem denen şeyi senin gibi insanlar oluşturuyor. senin söylediklerin ve yaptıkların toplamda sistem oluyor sonra başbakan'ı da sen seçiyorsun. ağlamana gerek yok. kendi yarattığın kaos yüzünden şikayet edemezsin.

velhasıl tüm baskılara rağmen bu filmi izlemeyerek. filmi çoğu ergenden daha iyi yansıttığımı düşünüyorum.

hala okuyo musun yazıyı lan. al sana anarşi.
--spoiler--