ne hikmetse hiç bir akp tv sinde bahsedilmeyen fon.
efendim bu konu hakkında bir dergiye yazı yazmıştım. istifadenize sunuyorum. sağlamca okuduğunuz taktirde minimum düzeyde nasıl bir tezgah kurulduğunun farkına varabilirsiniz.

not: yazı varlık fonunun aslında yokluk fonu olduğu üzerine kuruludur. ağır eleştiri içermektedir. başını okuyup müslüman olmam ve yazıma müslümanca başlamamdan ötürü hemen kesip atmayın.

YOKLUK FONU
Bismillahirrahmanirrahim. Hamd alemlerin rabbi olan Allah’adır. Salat ve selam alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’adır.
Dünyanın göbeğinde, islam aleminin kalbinde, görenleri hayretler içerisinde bırakan cennet bir vatanın üzerinde yaşıyoruz. Bu vatan gerek insanının karakter özellikleriyle, gerek yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle en önemlisi ise jeopolitik konumu ile emperyal güçlerin iştahını kabartmaktadır. Nitekim emellerini bir kez daha açığa vuran ırkçı emperyalizmin saldırısını milletimiz son olarak 15 Temmuz’da defetmiştir. Lakin bu saldırının üstünden bir ay geçmesiyle meclisten bir kanun geçirildi. Adı: Türkiye Varlık Fonu. Tarih 19 Ağustos 2016. Hükumetin söylemine göre bu fon Türkiyenin varlıklarını bir holding gibi yönetecek ve ülkeye istikrar sağlayacaktır. Gerçekten öyle mi? Birkaç konuya değinerek inceleyelim.

Borçlanma ve Denetim Hususu: Bu fona yöneltilen en büyük eleştiri fonun borçlanmayı gerçekleştirebilmek için teminat olarak kurulduğu hususudur. Nitekim TVF’nin kuruluş kanununun amaç ve kapsam başlıklı 1. maddesinde “… dış kaynak temin etmek… “ ibaresi ve 4. Maddesinin 1. Fıkrasının c bendinde “ … yurtdışı ve yurtiçi sermaye ve para piyasalarından ilgili mevzuat kapsamında yer alan izin ve onaylar aranmaksızın sağlanan finansman ve kaynaklardan…” ibaresi bulunmaktadır. Kanunun 4. maddesinin 3. fıkrasında ise “Finansman sağlanırken TVF portföyü üzerinde teminat, rehin, kefalet ve ipotek tesis edilebilir.” deniyor. Denetlenmesi hususunda, bağımsız denetleme kuruluşlarının raporlarıyla Bakanlar Kurulu ve TBMM’nin denetleyeceği yazıyor fakat buna ilişkin her hangi bir müeyyide bulunmuyor çünkü TVF herhangi bir mevzuata tabi değil. Bu maddeler açıkça gösteriyor ki devlete bağlı fakat devletin hiçbir kısıtlama ve denetimine tabi olmayan bu kurum bünyesinde borç alınabilir ve bu borçlar ödenmediği takdirde kurumun bünyesindeki malvarlıkları haczedilebilir. Peki kurumun bünyesinde neler var?

TVF’ye Devredilen Varlıklar: BOTAŞ, Borsa istanbul, Çaykur, Halkbank, PTT, THY, Türkiye Petrolleri, Türksat, Eti Maden işletmeleri, Ziraat Bankası kısaca özelleştirilmeyen veya kısmen özelleştirilen bütün devlet kurumları. Burada özellikle altını çizdiğim kurumların önemi büyük. Eti Maden işletmeleri geleceğin yakıtı olan bor madenlerini elinde bulunduruyor. BOTAŞ ise petrol boru hatlarının yönetimi, TP ise hükümet değiştirip çıkarım hakkını yabancı şirketlere verene kadar Türkiye’de petrol çıkarma ve işletme yetkisini elinde bulunduruyordu. Gelinen noktada TVF borçlarını ödeyemediği takdirde bu gibi kurumlar haczedilebilecektir. Bu da gösteriyor ki şimdiye kadarki yaptıkları borçlanmalar ile (yaklaşık 420 milyar$) gelecek 30 yılımızı ipotek altına alanlar, bu fon ile torunlarımızın hayatını dahi ipotek altına alıyorlar. Üstelik bunlara ek olarak Hazine bünyesindeki taşınmazların satış yetkisi de bu fona devredilmiş durumda. Teklif dahi almadan devlet arazilerini satabilecek bir fondan bahsediyoruz.

Yurtdışında Varlık Fonları: Varlık fonları 2000’li yıllardan önce “ihtiyaç fazlası gelirlerin” gelecek nesiller adına yatırıma dönüştürülmesi amacıyla kurulmuştur. Irkçı emperyalizm (Siyonizm) tarafından kurulan bu sömürü düzeninin çarklarının eskimesi hasebiyle (bknz: Mortgage krizi) yine bu dünya düzeninin uşakları ekonomide reform çağrısında bulundular. 2000’li yıllardan itibaren bu fonlar yatırım aracı olmaktan çıkıp borç aracı olarak kullanılmaya başlandılar. Çünkü artık alınacak borçlar için teminat gösterilmesi gerekiyordu. Öyle ki Osmanlı döneminde kurulan Duyun-u Umumiye’den onay almadan Osmanlı Devleti borç alamazdı ve dahi cumhuriyet tarihi içinde de 1960’ların ardından Türkiye IMF’nin rızası olmadan hiçbir yerden borç alamadı. Bu zamandan itibaren de Varlık Fonlarından teminat göstermeyen devletler borç alamayacaklardır. Duyun-u Umumiye, IMF ve Varlık Fonu tıpkı; at, bisiklet, araba ve uçağa benzer. Şeklen baktığımızda birbirinden çok farklı araçlardır lakin esasında hepsi binek aracıdır. Yabancıların Varlık Fonlarıyla bizimki arasında şekli fark ise onlar milli menfaatlerini koruyucu tedbirler alırken bizim buna dair herhangi bir tedbirimizin bulunmamasıdır.

Önemli Tehlike: "Hedef Dicle ve Fırat": AB komisyonu 6 Ekim 2004 tarihinde bizimde onayladığımız bir çalışma yaptı. Bunun sonucunda bir Etki Değerlendirme Çalışması yayınlandı. Bu çalışmanın 9. sayfasında “Ortadoğu’da su önümüzdeki yıllarda artan bir biçimde stratejik bir konu haline gelecektir. Türkiye’nin AB’ye katılımıyla beraber su kaynakları ve altyapılarının (Fırat ve Dicle nehirlerinin havzalarının üzerindeki baraj ve sulama sistemleri; ‘israil’ ve komşu ülkeler arasında su alanında sınırötesi işbirliği) uluslararası yönetiminin AB için önemli bir mesele haline gelmesi beklenebilir.” Yazmaktadır. Bu ifadeyi iyi okuyun. AB bu sözlerle israil’in çıkarlarını korumak için çalıştığını açıkça belli ediyor. israil ile uzaktan yakından alakası olmayan bir konuya israil’in dahil edilmesi topraklar içinde yer almasa da AB için arzı mevud içinde yer alması önem teşkil ediyor manasına gelir. Bunun TVF ile bağlantısı şöyledir: TVF’ye yakın zamanda devletin elinde bulunan HES’ler ve barajlar devredilebilir. TVF’nin halka arzı da söz konusudur. Dolayısıyla Dicle ve Fırat’ın sularının da TVF’ye devredilebilmesi söz konusu. Ve yine bu baraj ve HES’ler borçlanma için teminat olarak gösterilebilir ve kanun gereği haczedilebilme tehlikesi altındadır. Halka arzla birlikte yine yabancıların bu hisselerde yüksek pay sahibi olması da zamanla bu topraklarda hak iddia edebilecek konuma gelmeleri mümkündür.

SONUÇ: Bu bahsettiklerim gösteriyor ki bu fon vatana, millete, islam’a, Müslümanlara ve dahi bu topraklarda yaşayan herkesin zararına bir fondur. Umulur ki gerekli tedbirler alınır ve bu yanlıştan dönülür. Zaman yanlışları dilimizle düzeltme zamanıdır.
“Müslüman’ın ferasetinden korkunuz. Çünkü o Allah’ın nuru ile bakar.” Hz. Muhammed (SAV).
Yusuf KAÇAR
oraya nereden gidiliyor ?
Ptt,milli piyango idaresi ve ziraat bankası gibi kurumlar özelleştirilmez umarım. Zaten umuyoruz. Ne buluruz zaman gösterecek.
Başkanı paket olmuştur.

Paraları sıfırlayamadıysa demekki.
varlık fonları, ekonomisi bütçe fazlası, dış ticaret fazlası veren ve petrol, doğalgaz gibi doğal kaynakları bulunan ülkelerin/ekonomilerin fon varlığını artırarak gelecek kuşaklara servet bırakmayı hedefleyen kuruluşlarıdır. bu şartlar altında ülkemizdeki fonun başarı çizgisini ben de merak etmekteyim.
'pırıl pırıl parlayan kafaya sahip' olan yiğit bulut'un yer almadığı yeni yönetim kurulunda en başa gelen isim, recep tayyip erdoğan. ardından damat berat falan filan. içeriye bakıldığında 'burası aile apartmanı, yanlış geldim galiba' hissine kapılıyor insan. düstur; en iyi hizmeti biz verebiliriz mi yoksa her şeyi biz biliriz mi? aslında hiçbiri de güven vermiyor.
sen nasıl bir kralsın ya. oraya bile başkan oldun. aga kim ne derse desin körle yatan şaşı kalkar. bu millet sikilmeye sevdalı bir millet... sikilelim bakalım...
cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yine cumhurbaşkanı Erdoğanın atandığı fon. erdoğan kendisini göreve getirenlere teşekkür ederek görevi devralmış.
adam kendi ekibine o kadar güvensiz ki her şeyin başında kendisi olacak. Sonra sorsan biz dev gibi bir ekibiz.
Kediye emanet edilen ciğer.
(bkz: yiyin efendiler yiyin)
Bu fon'un akibeti türk telekom a benzeyecek at fava bekle haraç mezat araplara verilecek.
(bkz: bir gün zengin olursam bilin ki haram yemişimdir)
sayın cumhurbaşkanı erdoğan tarafından, sayın cumhurbaşkanı erdoğan'ın başkan olarak atandığı fondur.

görsel
aklıma "şen kardeşler aile kasabı" " şen ortaklar kıraathanesi" gibi kurumları getirmeye başlamış fondur. ya gülüyoruz falan ama ne bileyim. ak kefenlilere bakarsan hala memnunlar orası apayrı bir muamma. bu adamlara şemsiye değilde başka bir şeyin girmesi lazım ki rahatsız olsunlar.
Varlık içinde yokluk yaşıyoruz.
Hangi fondan bahsediyoruz.
https://www.birgun.net/am...__twitter_impression=true

Yönetim kurulu üyeleri maaş almayacaklarını açıklamışlar.
web sitesi hiç güven vermiyor. sanki dolandırıcılık şirketi gibi. yazım hataları vs.

http://turkiyevarlikfonu....r/TR/icerik/51/hakkimizda

anasayfada bulunan iş bankasına ait gökdelen fotoğrafıyla da iş bankasına mesaj veriliyor olabilir.

görsel
(bkz: hazine-i hassa)
Geçenlerde ptt'nin aktarıldığı fon.
Bayağı bayağı alın dediler yani.
Satışa açılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. iyi kötü güzel kar eden thy gibi şirketler kaşla göz arasında elden çıkarılmaz umarım. "Ben iktidar olayım ne varsa satacağım. Trt'yi bile satacağım" diyen besim tibuk geldi aklıma. Selam olsun...

https://tr.sputniknews.co...m_campaign=URL_shortening
Bir garip fon. Diğer ülkeler vatanın geleceği için para fonu oluşturuyor bizimki ne belli değil.

Seçim sonrası sadece işçi değil memurlar da üzülecek gibi duruyor.
varlık kuyrukları varlık fonu için olmasın diye insanın içine kurt düşürür.
içinde kaliteli şirketler olmakla beraber, iyi bir yönetimle belki bir norveç fonu olamayabilir yakın zamanda. Ancak ülkenin bir hedefi olursa ve güzel yönetilirse neden olmasın.