bugün

ne iş yaptığı belli olmayan asabi, takım elbiseli, yakışıklı, mutsuz iş adamları. biriniz de devlet memuru olun lan, bakkal olun, çiftçi olun.
şimdi kız ya da erkek tarafından biri zengin diğeri fakir olacak. bunların arasında vıcık vıcık aşk yaşanacak. uzun uzun bakışmalar olacak. bu çiftimizin arasını bozmak isteyen kişi ya da kişiler olacak.
hep tesadüflerin olması. bazen her şey o kadar çok tesadüf eseri gibi gösteriliyor ki pes artık dedirtiyor.
Kotu karakterlerin kolay kolay ölmemesidir.
Başrol kız ekseriyetle pasif saf erkek ise bıçkın delikanlıdır. Mutlaka bu çiftimizi ayırmaya çalışanlar vardır. Bazen aşk üçgeni yer yer aşk dörtgenleri görülür. Mutlaka bütün dizilerde zengin fakir çatışması vardır. Fakirler fakir ama gururlu zenginler piçtir.
Diziyi uzatmak için karakterler sahne sonlarında 3 ila 10 saniye arasında birbirleriyle bakışırlar. Ayrıca bunlar telefonla konuşurken karşı tarafa hiç konuşma süresi tanımazlar.
(bkz: ne nerdesiniz tamam hemen geliyorum)
iyi kız- kötü çocuk.
1. esas karakterlerin ölüp ölüp dirilmesi.

2. telefonda konuşurken adresi söylemeden, adamın eli ile koymuş gibi bulması.

3. herkesin tek derdinin aşk olması.

4. uykudan maşalı saç ve makyajla uyanmak.

5. en fakirin bile sürekli taksiye binip * pahalı telefon kullanması.

6. iyilerin ve kötülerin en uçlarda olması, normal biri asla bulunmaz.

7. aşk yaşayan çiftlerin hep güzel/yakışıklı olması *
iki erkek arasında kalan kız.
iki kız arasında kalan erkek.
Samimi mahalle havası.
Zengin ama çirkef oğlan.
Fakir ama iyi oğlan.
Fakir ve çirkef kız.
Zengin ama iyi kız.
Hepsini birleştirip aşkla başlayan bi isim buldunuz mu dizi hazırdır.
ölmeyen ana karakter. eş değiştiren arkadaşlık gruplu gençlik dizileri. zengin oğlan fakir kız veya tam tersi aşk dizileri. zorlama güldürüklü aile dizileri. her bölüm bir başkasını düdükleyen yakışıklı başrollü konunun ne olduğunu çözemediğim diziler.

türk dizilerinin yüzde 90'ını özet geçtim ya la.

ha bir de bizimkiler, leyla ile mecnun, süper baba,yedi tepe istanbul, ekmek teknesi, yedi numara gibi efsane diziler var geri kalan yüzde 10'da sanırım bu dizilerde. şimdi siz diyebilirsiniz bu dizilerde klişe yok mu. var. ama sana değil.
iyiler hep iyi kötüler hep kötü klişesi de türk drama dizilerinde yaygın olan klişelerdir. birçok dizide bunun ortası yok.
(bkz: öyle bir geçer zaman ki)
(bkz: caroline)
(bkz: cemile)
daha önce öyle bir geçer zaman ki adlı dönem dizisini birkaç bölüm izleyenler de bu dizide "iyi-kötü" klişesinin sıkça kullanıldığını, karakterlerin çok ta gerçekçi olmadığını bilir. dizideki yuva yıkan hollandalı caroline karakteri aslında % 100 gerçekçi değildir. evet caroline gibi yuva dağıtan kadınlar gerçek hayatta var. ancak caroline karakterinin hiç iyi bir tarafı yok, hep kötü. yuvası yıkılan cemile karakterinin de hiç kötü bir yanı yok, hep iyi. gerçek hayatta her insanın hem iyi hem kötü yanları vardır. ancak türk drama dizilerinin senaristlerinin çoğu duygu sömürüsü yapmak amacıyla karakterleri senaryoda ya hep iyi, ya da hep kötü diye yansıtırlar.
arabadayken mutlaka telefonda konuşulur.
- spor arabalı ultra zengin yakışıklı yalnız erkek

-utangaç kız

-ultra zengin erkeğin kıskanç kötü anne babası

-komik olmayan ama arkaya komik gözükmesi için verilen müzikli sahneler.
sevilen kişinin telefon rehberinde isminin üzerine gelinmesi fakat kavgalı olunduğu için aramadan telefonun yatağa, duvara, masaya etc. atılması.
Esas oğlanın etrafında mutlaka ikinci bir kadının olması ve sürekli ayırmak için entrikalar kurması.
2 kisi telefonda konusuyosa asla alo nbr nasilsin filan denmez direk meseleye girilir telefonda direk şak diye surata kapatilir asla iyi gunler gorusuruz kib filan denmez.

Biraz inandirici yapin hic degilse.
Tesadüfmüş gibi gösterilmeye çalışılan durumlar hiç tesadüfmüş gibi hissettirmez. Çok abartıcı bir şekilde sahtelik vardır efenim.
Ana karakterlerden ikisinin aslında kardeş olması ama küçükken birbirlerinden bir şekilde ayrıldıkları için kardeş olduklarından haberlerinin olmaması. Bir de bu kardeşler önce birbirlerine düşman olurlar sonra da birbirleri için çalışırlar.
şirket sahibi zengin ailenin oturduğu havuzlu villa.......
yeter ulan!
Esas kızlarımızın esas oğlanla asansörde kalması ve ne tesadüfse esas kızımızda klostrofobi olması. E tabi esas oğlan sakinleştirecek.
Final bölümüne kadar kavuşamamak ve başrole bin kişinin aşık olması.
Polat alemdara roket bile atmalarına rağmen ölmemesi.

Adamda ölümsüzlük hilesi var.
baguvıx
Genel olarak ana karakterlerin durumu superman'den daha iyi kryptonite taşı bile etki etmez adamlara.
hepsinin boktan olması.
leyla ile mecnuncuların hala leyla ile mecnuncu olması.
Zenginlerin mutsuz ve depresyonda olması
Fakirlerin mutlu mesut yaşaması

Siz de zengin olursaniz boyle mutsuz olursunuz diyip seyirciyi kandiriyolar adeta seyirci de iyi ki fakiriz lan en azindan mutluyuz diye ayakta uyuyor.