bugün

insanları sizi tanımasa da evine buyur edip çayını, tatlısını yiyebileceğiniz güzel insanların yaşadığı, güzel doğası olan harika bir bölgemiz. içinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ı kapsıyor. birde kaybettiğimiz yine bizim insanımızın yoğunlukta yaşadığı Yunanistan sınırlarında kalmış batı Trakyabölgesi var. her haliyle yine Trakya insanı. bölge isimleri; Gümülcine, kavala, iskeçe, drama, Dedeağaç'tır. burası nüfus mübadelesinde Yunanistan topraklarında kalmıştır fakat; nerelisiniz diye sorduklarında Trakyalıyız cevabını veren insanlardır.

Trakya insanı eğlenceye düşkün, mutlu insanlardır. sünnet, evlilik, nişan olsun her düğünde oynamayı birazda içmeyi sever. çok çocuktan yana değillerdir. bu yüzden en fazla 3 çocuk sahibidirler. kız veya erkek ayırt etmeden geleceklerini eşit hazırlarlar. belki de Anadolu'da ki çoğu vilayetlere göre daha modern bi aile yapısı vardır.
(bkz:
canım hemşerilerim.)
Zamanin su gibi akip gectigi, her insanin yuzunun guldugu trakya.
cok ozledim.
farklı bir dünyadır herkes anlayamaz. yaşamak lazım gerçekten mükemmel bir yer. evet.
yine boş meydanlara konuşma yaptırmış güzel bölgemiz! bölgem, memleketim, canım, ciğerim!
öküz anadolu'nun verdiği yanlış kararların ceremesini yıllardır çeken bölge. keşke k*rdistan'dan önce burası bağımsızlığını ilan etse veya bulgaristan'a falan bağlansa.
bilakis memleket boktan konularla meşgulken işin kaymağını yiyen coğrafyadır. öyle rahat öyle dertsiz, tasasız, tek derdi, o bakımsız, köhne hali, tembel chp belediyeciliğinden vazgeçemediğindendir.
şarabı çok dağıtanın seçimi kazandığı yer.
selanik i, silistra yı, üsküp ü bekler, kardeşler ya.
Diyarbakır a batman a, hakkari ye gözü gibi bakar, vatan ya.
kastamonulular'ı ve ötesini kürt zanneden (lazlara bile dediklerini görmüşlüğüm vardır), koskoca illeri göt kadar ilçeleriyle mukayese eden kültürlü insanların yaşadığı yer. edirne merkezi hariç diğer ilçe ve illerin yollarını da bok götürmektedir.
lazlar ayrı olmak kaydıyla, ankara da dahil ötesi kürttür nazarlarında, kürt değilse de kürttür. yani kürt demek hiç hiç kendilerine benzemeyen Anadolulu halk demektir,

evlenirken 8 kuşağa kadar aranır kan bağı, kazara 7. kuşaktan, 5. kuşaktan akraba ile evlenen çok pis ayıplanır. rahat geniş, cahil ama medeni avrupalı insanların coğrafyasıdır.

sizin izmir düştü düşecek, Trakya daha en az 35sene chplidir. köyler ise mhplidir.
izmir örneğinde olduğu gibi zihniyet olarak ileri, gelişmişlik olarak ise potansiyeline göre geri kalmış bölgedir. insanları sakin, barışçıl ve medenidir. türkiye'nin yüzölçümünün yaklaşık yüzde üçünü oluşturmaktadır.
Hayatınızda görebileceğiniz en içten insanlar trakyalıdır. Biraz içkiyi severler. Trakya'da alfabe 28 harfdir; h harfini kullanmaya gerek duymayız. Kendimize özgü kelimelerimiz vardır; kızan, beya, sankilim vs.
burada bırak akraba evliliğini, komşu evliliğine bile sıcak bakılmıyor. komşunun tatlı ve sarışın kızı, bizim oğlumuzun kardeşidir be ya görüşü hakimdir. uzaktan akraba evliliklerine bile karşılar. adamın ipini keserler valla. burada öyle ensest ilişkiler olmaz, yolda kadına laf atan adama haddini bildirirler. yani normal olan şey zaten budur ama türkiye'de anormal şeyler normlara uygun gibi gösteriliyor.
türkiye nin en güzel yerlerinden biridir. iklim olarakta yumuşak bir havası vardır. denizle iç içedir. o yüzdendir ki balkanlardan gelen türkler çok şanslıdır. balkan göçmenlerinin büyük çoğunluğu buradadır.
gösteriş meraklısı olmayanına henüz rastlamadığım memleket.
tarımın ırzına geçilmesine rağmen çiftçi ısrarla üretmektedir.
şivesine gurban olunası memleket beyaaağ.
buraya "trakya" dediğimizde bölücülük yapmış olmayız, çünkü burasının adı trakya.
ancak türkiye'nin güneyinde yer alan, kürdistan'ın kuzey kısmına "kürdistan" dediğimizde, bölücülük yapmış oluruz.
neden?
bilmiyorum.

doğruları söylemek bazen rahatsız edici olabiliyor sanırım.
Halkı bölücü terörist olmadığından, trakya ismi sadece coğrafya ismi olarak kullanıldığından kullanılması normal olan yer.
Trakya / kürdistan denmiş. Gülmekten ölmesek bari be ya...

Bölücülükse o vakit bölücülük öğrenin gençler. Pek çoğu türk bile olmayan, kendine ne edirneli ne tekirdağlı ne kırklarelili demeyen, bir ayrı vatan gibi trakyalıyım diyen acayip acayip Sarı beyaz, renkli gözlü, Balkandan göçmen, yeryer çingene insanların memleketidir. Avrupa toprağıdır.

Otur düşün fark nerede, üreten çalışan, ürettiğini yine aynı toprağa yatıran, bu vatana vergi veren, Eser veren, pancar, buğday, ayçiçek veren, neşe veren, renk veren bir toprakla senin farkın ne otur düşün.

Trakyadan bildirdim.

Vatanım.
zat-ı şahsımı 5 ay içinde alkolik yapmış bölgedir. buraya yerleşeli 5 ay olmuştur, gelecek açısından korkutmuş gibi olsa da, sevindirmektedir.
Eğer bir gün evlenirsem inşallah memleketi burası olur dediğimdir.
trakya öyle bir yer, memlekettir ki, insanları eğlenceli, içten, samimi... herkes kardeşliği dibine kadar yaşar burda. kadını erkeği eğlenceye oyuna düşkündür. (bkz: trakya düğünleri)
insanları her an her yerde oynama potansiyeline sahiptir. vatanını milletini seven her insanı kardeşi kabul eder, misafirperverdir. yaşlılarına değer verir, çocuklarına değer verdiği kadar. burda doğunun ataerkil sinmişliğini görmek zordur. kadın baskın gibi görünür, ki baskındır da, sözü geçer erkeği idare etmesini bilir, ancak erkeğine de büyük saygısı vardır, son sözü yine erkek söyler aslında ancak dayatmadan, karşılıklı kabul ediş içindedir her şey. kız kaçırma çok yaygındır. haftada 3 kez kaçıp geri getirilen kızlarla karşılaşırsınız. ancak burda da bir anlayış vardır, anne babalar kızımın namusu gitti kimse almayacak kirlendi diye ağlamaz, kızımın geleceği söz konusu, o üzülecek, kaçan kıza iyi bakmazlar ilerde o üzülecek diye bakarlar. (bu paragrafta doğuya laf sokulmamıştır, aksine yazar doğuyla ilgili çoğu şeyin yanlış bilindiğinin farkındadır ve genetik olarak trakyalı olduğu kadar doğuludur da, bir de hayranlığı vardır ki şimdi kendini tutup bu yazıda o konuya girmeyecektir)
tatlıları güzel olmakla birlikte yemekleri ot gibidir. bir de hamur işlerinde iyidirler. acayip milliyetçidirler. (bkz: balkan göçmenleri)
başka diyarlarda tutunmaya çalışıp tutunamamanın ne demek olduğunu bilirler, geçmişlerinde çok acı çektiklerindendir aslında bu milliyetçilik. vatana ve millete yüksek düzeyde düşkünlük söz konusudur.

alkol kullanımı çok yaygındır. nerdeyse alkolsuz düğün olmaz, içmeyen erkek yoktur hatta kadın yoktur hatta çocuk yoktur. ancak ağızlarıyla içtiklerinden alkolun zararlarından en az etkilenen bölgedir. adabıyla içerler, biri fazla içip birine yan gözle bakmaya kalkarsa o kişiyi devirmeyi de bilirler. evet bildiğin devirirler. çünkü burda içip kadını kızı rahatsız etmek, israil'de heil hitler diye bağırmak gibi bir şeydir. insanlar birbirine güvenir dedim ya kardeşlik duygusu cidden gelişmiştir kadınıyla erkeğiyle. zaten bu kültür bir egede bir de kuzeyde özellikle abazlarda bu kadar belirgindir.

ayrıca:
(bkz: delikanlı halayı)
(bkz: çiftetelli)
(bkz: roman havası)
(bkz: süt tarhanası)
(bkz: cevizli ev baklavası)
(bkz: lokum)
çok oş bir şiveye saiptir. burda yaşayan köpekler av av av diye avlar durur .
Gelibolu'da askerlik yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim insanları gayet sıcak kanlı iklim'dir.
kışları çok sert geçiyor rüzgarından ilallah ettim o derece direk yolda yürümeni etkileyip seni geriye dogru itiyor.
güzel anılar bırakmış yerdir bende, konuşma şivesi onlara özel.