bugün

iyi bakılan ve erken yaşlarda kısırlaştırılan bir tavşan 8 ile 12 sene arasında yaşar.
kafasını çevirmeden arkasını görebilen hayvan.
--spoiler--
Tavşan, bir şeyden çok korkarsa ölebilir.
--spoiler--
görsel
görsel
bir tane almak istediğim evcil hayvan. ama eğer iki tane(bir dişi bir erkek) alınılırsa baş edilemeyeceği hayvandır. çok hızlı çoğalırlar.

ayrıca pet shopta kaça satıldığını merak ettiğim canlı.
yahnisi güzel olur. tam bir öğle yemeği.
dağ davşanı olacak ama.
Tam bir gerizekalı olan hayvandır.
Işte o yüzden çok tatlıdır.
Duran yerde yarım metre havaya sıçrayıp yere düştükten sonra 1 metrelik bir çember çizecek şekilde depar atar ve tekrar aynı yerine gelir.
Sonra ayaklarını uzatıp yatar. Işte o zaman mutlu olduğunu anlarsınız ama niye mutlu olduğu konusunda hiç bir fikriniz yoktur. Ayrıca kafasını sevdikçe mayışırlar.
takip edilmesi en zor olan, dünyanın en hızlı-kıvrak hayvanlarından.
Benim bir aralar sahip olduğum hayvan. zorla kafasını elime vurup kendini sevdirmeye çalışırdı sonra annem tatile gitmemden istifade sokağa salmıştı.
eti çok lezzetli olan hayvan. kanını iyi süzmek gerek. evet.
adı her duyulduğunda aklıma artık titoyu ( totonok folmondoko boton gomo ) getiren sevimli canlılardır. bayramda geldi geçti hala o beyaz davşanlardan birisini vermedi bana zalım..
Kahve ağzında yavşak kelimesi gibi aşağılayıcı anlamda kullanılır.

- naber lan tavşan?
lakabımdır. evet, tavşan dişliyim..
Tavşan, tavşangiller familyasını oluşturan memeli türlerin ortak adıdır. Doğurarak çoğalırlar. Yavru bakımları çok azdır. 7 gün baktıktan sonra anne tavşan yavru tavşanı bırakır. 
davşan diye telaffuz edilir.
(bkz: ninja rabbits)
eti biraz ekşidir.
Babam 2 hafta önce beslemek için 2 tane almıștı. Eve getirdi bahçeye bıraktı ikisini de. Kümese koymayalım zaten hayvanlar esirdi diye. Yaklaşık bir saat sonra hayvanların biri kayboldu. Babam önce zarafet içerisinde aradı bahçeyi. Bu olay 30 dakika falan sürdü. Sonra yanımıza usulca gelip dedi ki: " ben hür olsun mutlu olsun diye kafesinden aldım getirdim. Bi de onun yaptığına bak. Hak ediyo musun sen beni mınakoduğumun davșanı"
https://i.hizliresim.com/8YzN77.jpg

kuzuma köpek saldırmış sabahtan beri ağlıyor.
sizi tırmıklamıyorsa alıp koynunuzda yatırabileceğiniz, etrafta şapşal şapşal zıplayan, etrafta neşe saçan, halk arasında bir kaç deyime konu olmuş, sevilmelik canlılardır.
niye fake hesapla geldin ki.
Bu hatvanların gizli psikopat olduklarına inanıyorum.
Mutlu olunca olduğu yerde yarım metre zıplayıp havada 180 derece dönerek yere düşünce koşarak daire çizdikten sonra da bacakları uzatıp uzanmalarını ve tüm bunların 3 saniye içinde gerçekleşmesini düşününce aklıma başka bir açıklama gelmiyor.
Hayatınızdaki tavşanları sevin.
adet gören bir hayvan oldugundan islam dinince yenmesi caiz degildir.
az önce öğrendiğim, "tavşanlar kafalarını çevirmeden arkalarını görebilirler." bilgisini gelip burada paylaşma isteği veren tatlı hayvancık.