bugün

en son tabaklarında yemek bıraktıkları dönemin bebeklik dönemi olduğunu düşündürten hareket.
(bkz: tasarruf) hele bir de öğrenci ise bu bünye dibine kadar içmek farzdır haliyle.
babam hep dibini içtiğinde kızardım. "ne var burda da dibine kadar içiyorsun?" derdim. bir gün aldım kültablasından attım ve babam bana neden sigaranın dibini içtiğini inanılmaz bir şekilde açıkladı:"bak evladım sigaranın bu kısmı 7 kardeşin kavga ettiği yerdir." dedi. ben "nasıl yani?" dedim anlamadım başta. devam etti babam anlatmaya " zamanında 7 kardeş bir sigara almışlar * kendi aralarında çeviriyorlarmış. sonuna yaklaşıldıkça huzursuzlanmaya başlamış her biri. hepsi de son kısmı içmek isitediği için kavgaya tutuşmuşlar ee tabi sigara sönmüş gitmiş. ben de boşuna gitmesin dibi diye içiyorum." *
valla sigara içmeden önce aldığım bu cevapla pek tatmin olmamıştım ama şimdi sigara içiyorum ve sigaranın dibinden acayip derecede haz duyuyorum.
ve ekleyeyim yedi kardeşin kavga ettiği yeri heder etmemektir.*
dokuz kardeşin kavga ettiği yerin tadına varmaktır.
NOT: Sigaranın dibi için bir zamanlar bir büyüğün dokuz kardeşin kavga ettiği yer olarak göstermişti.
günde bir paket ve üstünde sigara içenler için her sigarada bir dip bırakmak ortalama 2 3 dal sigaranın heba olması demektir. günde 2 dal sigara ayda 3 paket sigaraya denk düşer. kısacası sigaranın dibini içerek ayda 3 paket sigara kara geçersiniz.
bir sonraki adımda filtrenin yenilmesi beklenen harekettir.
en güzel yeri.
Yapılmaması gereken şeydir. Hafiften yanmaya başlayan süngerin leş tadı ağzınıza gelir. Bu çirkinliği bir daha yaşamamak için sigaranın bitmesine 1 cm kala söndürürüm.
Öğrenciyseniz ve paranız yoksa ve her zaman alıp içemiyorsanız sigarayı bulduğunuz vakit sonuna kadar sömürmeniz normaldir.ewed