bugün

çoktur. en azından meslek sahibi olursunuz. ya taşaklı bir üniversitede, taşaklı bir bölümde okuyun. ya da okumayın, siktir olun meslek öğrenin.

edit: burada bu başlığı eleştiren andavalların büyük çoğunluğu kesinlikle üniversitelerde okuyan ''sosyal bilimler'' öğrencileridir. ve onlar mezun olduklarında hiç bir sik bilmeyen vasıflara sahip olacaklar. mesela radyo tv mezunu, mesela edebiyat mezunu, mesela ziraat mezunu, mesela gazetecilik mezunu, mesela halkla ilişkiler mezunu. düşünsenize; konuşamayan malları bile halkla ilişkilere alıyorlar. mesela adam eline kamera almadan radyo tv mezunu oluyor. mesela adam haber yazmayı öğrenemeden gazetecilik mezunu oluyor. sonra mezun olunca sik gibi ortada kalıyorlar, üniversite mezunuyum ama işsizim diye ağlıyorlar. evet ülke şartları kötü, hükümet kötü. peki sen iyi misin amk?

edit 2: iki adet üniversite diplomam var.
keşke okumasaydım demem gereken başlık. okumayı sevmedigimden degil, sistem bombok!
Cahillerin kendini tatmin etmek için uydurdugu bir şey. Boş beleş, mektep yolu görmemiş olmanın kime ne faydası olabilir.
kaçırdıklarını hiç bir zaman bilemeyecek olmak.
erkenden mezar rezervasyonu.
erken yaşta iş hayatına atılmanın okumaktan daha yararlı olduğunu savunacak kadar beyin...
ilk önce insana kesinlikle genç yaşta bir iş tecrübesi kazandırır. ayrıca insanlarla konuşmayı gerektirecek bir meslek yapıyorsanız* insan sarrafı olursunuz ve derdinizi daha iyi anlatabilme olanağı yakalarsınız. bunun dışında iyi hamleler yapıp ticaret kafanızı doğru kullanırsanız kısa sürede yükselirsiniz ve köpek gibi para kazanırsınız. tabi bunları yaparken kesinlikle risk vardır, iflas bayrağını çekebilirsiniz, ama mücadele etmeyi bilip pes etmez, yeniden ayağa kalkarsanız eskisinden daha güçlü olacaksınızdır.
(bkz: paranın değerini bilmek)
22 yaşında iseniz 32 gibi hissedersiniz.
kendini geliştirdiğin an büyük yükselişlerin olduğu durumdur.
genellemelerin yanlış olduğunu defaatle söylememe rağmen burada büyük çoğunluğu genelleyeceğim. siz ne kadar ustalaşırsanız ustalaşın, işe dair bir bok bilmeyen adam gelir ve sırf diploması olduğu için sizden üstün sayılır. daha fazla maaş alır, daha fazla yetki alır. hayat böyle bir şey.
bilgi parayla satın alınmaz, bu yüzden tek faydası cahilliktir. cahilliğin ise bilgiyle hiçbir ilgisi yoktur.
saymakla bitmez:
(bkz: işsizlik)
(bkz: aylaklık)
(bkz: düşük maaş)
(bkz: sevdiğin işi yapamama)*
-bilimum-
eğitim ve öğrenimini de kazandığı para ile desteklerse sağlıklı bir birey olması muhtemeldir.
okumadan hayata sadece iş gözüyle bakmak acı bir durumdur.
benim demeye çalıştığım okumak okul değildir , türkiyede alınan eğitimi tek başınıza okuyarak da kazanabilirsiniz.
okunup kazanılamayacakların hayattan kazanılmasını sağlayan girişimdir.
30 yaşına geldiğinizde 10 yıllık iş tecrübesine sahip olmanızı sağlayacaktır.
illegal bir işle uğraşmıyorsanız tamamen mantıksız bir seçimdir.
daha erken iş hayatına atılmanın verdiği birikimdir, tecrübedir.
kavgada bir çevren olmasını sağlar.özellikle sanayide yıllar boyunca çalışırsanız
çok zengin olmak. sonra okullar yaptirip kendi ismini yazdırmak üstelik büyük harflerle. ve birde bir ömür çocuklarına çemkirmek...
emekliliğinizi daha erken yaşayabilirsiniz. kaçtı güzel ülkemizde ememklilik yaşı? tabi o zamana kadar yaşayabilirseniz.
(bkz: koç)
(bkz: zorlu)
okulda yıllarca çalışarak ve para harcayarak elde edeceğiniz bilgiyi çalışarak uygulamalı olarak öğrenirsiniz ülkemizde ne acı ki yıllarca okuyup iki üç ünv. bitiren insanlar dahi işsiz kalabiliyor diğer yandan erken yaşta çalışmaya başlayıp hayatı öğrenen insanlar hem büyük iş ler başarıp büyük şirketler kurabilirken diğer yandan da hiç bir mesleğe sahip olamayıp çok kötü şartlar da yaşama ihtimalide vardır.
(bkz: bayan kuaförlüğü)
erken yaşta gözüne bir iş kestirip girişimcilik ruhuyla bir işe girişirek kendini o işe verip sabırla çalışır o işte büyürsün. gün gelir sen bir ticari işletme açmışsındır 3-5 yüksek okullu senin karşında önünü ilikler vaziyette mülakata alırsın. herşeyin başı cesaret, girişimcilik, azimdir.