bugün

eskiden araba deviri için 400-500 tl alan fakat artık ancak bu rakamların yüzde 10'u kadarını alabilen kurum.
eski türkçe kelimeleri kullanarak dikkat çeken, noter olmuş ama türkçe ögrenmemiş, yeminli tercümanları sömüren ve aynı zamanda sinirlerini bozan, imza atmaları için çok büyük paralar talep eden, devletin acilen düzenlemesi gereken kurumdur.
dünyanın en cacık mesleğine sahip insanıdır.

damga basarak bok gibi para kazanmak nedir arkadaş?
(bkz: katib-i adil)
gidersin sıra alırsın ve beklemeye başlarsın ama her nedense senden sonraları gelir ve işini halleder gider öyle bir meslek. yandaşlara mı çalışıyorsunuz lan.
eskiden yarışmalara bağlanan nihat beyandan ne olduğunu ögrendigimiz. adalet timsali insanlar.
kamu hizmetidir ve başka bu nitelikte hizmet gören hiç bir kurumda hizmet karşılığı alınan ücretin hizmeti gören şahsa kaldığı görülmemiştir. hizmetine karşılık alınan vergilerin tümü devlet kasasına girmelidir.
çok basit para kazanan meslektir.
kesinlikle doğrudan belirli maaşlı devlet görevlilerinin yürütmesi gereken (tapu işleri gibi) ve bu sayede müşterilerini devletin bulduğu birtakım kimselerin kolay yoldan para kazanmalarının önüne geçileceği meslektir.
(bkz. devlet kazansın)
ankara'da yapıldığı zaman çok eğlenceli olan meslek.

http://www.youtube.com/watch?v=pJsnLGSBXCw
adı üstünde no ter.
devletin vatandaştan verdiği maaşı geri almanın en ince adi yoludur. o yüzden dikkat edin her yıl en çok zamlanan ürünler, hizmet kalemleri açıklandığında noter ücretleri hep ilk 3'te-5'te yer alır. herşey için notere yollanırız. notere git gel git gel. en basit vekaletname 30-35 tl. dir. bir de çözemediğim şey. son derece ciddi kanun işleri, veraset ilamı vb. evrakları çıkartırken tanıdık, torpilli bir noteriniz varsa bu türlü ciddi işleri çözebiliyor olmanız. Eğer yoksa uzun yoldan halletmek zorunda olmanız. Bu nasıl iştir? Herkese göre ayrı kanun, muamele ve merci uygulamaları nasıl olabilir. Ciddi ve adil bir ülkede yaşamıyorsanız gayet de olur.
hukuk fakültesi mezunlarının noterlik sırasına girmesiyle ve yaklaşık 20 sene sonra sıranın gelmesiyle edindikleri, ciddi anlamda para kazanılan meslek.
Devletin milletine güvenmediğini kanıtlayan olgu.
- al bu kimliğin fotokopisi çektir gel
+ çektirdim abi al
- olmaaazz bunu noterden onaylat
+ ama abi bu benim nüfus cüzdanım bak bu fotoğraf benim
- olmaz kural böyle
+................
Abi getirdim( noter beni sikti parayı bayıldım geldim amuna koduğumun çocuğu senin de bu ülkeninde taa amına koyayım orospu düzeni)( sen bir insana kırk kez hırsızsın de o hırsız olur) ( yine sen ben sana güvenmiyor de kırk kez o adam nasıl olsa kimse bana güvenmiyor ben de fırsatı buldum sana sokarım der nitekim de sokar. türk milletini izle artık sen?!)
Bir kamu hizmeti olduğu halde devletten maaş almayan meslektir.Gördükleri işler nedeniyle Ücret tarifesine göre ücret alırlar ve noterliklerin masrafı noterler tarafından karşılanır.
burada calisanlarin hepsinin sisman olmazi kacinilmazdir.
ne işe yaradığı bir çok kişi tarafından anlaşılamayan, genellikle araba alım satımlarında fazlaca ismini duyduğumuz, benim ben olduma karar veren mühürü ile tasdikleyen sonra da bir kucak para alan kuruluştur.
terlemeyen kişidir. (bkz: no ter)

(bkz: gül gül öldük)
a4 kağıdının son derece değerli bir kağıt olduğunu bizlere öğretmiş kurum. o kadar değerli ki bir ihbarname çekmek için sadece o a4 kağıdına, değerli kağıt adı altında 43 lira isteniyor. kağıtta bildiğimiz a4 kağıdı bir özelliği, esprisi de yok. o kağıdın üzerine yazılanlar 20 lira ama kağıt 43 lira.

ne çok kağıt demişim ama taktım ben buna işte.
Memleketimizde kaç tane NOTER var? Yanıtı: Nisan 2014 itibariyle 1771 tane...
http://galeri.uludagsozluk.com/r/noter-624945/

Öyle yoğun işleri vardır ki bu noterlerin, hemen hepsi, işleri katiplere bırakıp dünyayı gezerler... Türkiye'de en çok GEZGiN çıkartan meslek grubu.
Evet ben bu evrakları gördüm ya da bu olaylara şahidim diyen imza ve mühürü pahalı kişi.
gayri resmi olan evrağı, işi resmiyete döken yer.
Calisanlarinin yavsakca olduğu mekan. Bi fotokopiyi 10 saatte ceker.

Araba satışını 1 saatte yapar.
Iki imza aticaz amina koyim.
anlaşmalarda, alım satım işlemlerinde, vekalet verme gibi uygulamalarda şahitlik ve onay görevini üstlenen devlet görevlisidir. sınav ile göreve gelir, imkanları geniştir. özel sektör gibi çalışabilir, kendi yanına dilediği görevliyi alabilir. genelde şehrin en işlek yerlerinde olurlar. işlemler de eskiye göre oldukça hızlı halloluyor.

eğer bir alım satım işleminde noter aşamasına gelmişseniz, tüm uygulamaların doğru şekilde tamamlandığından emin olmalısınız. örneğin, trafik cezası bulunan bir aracı satın alamazsınız. muayene yoksa da alamazsınız. bir nevi doğrulatma aracıdır noterler.

yalnız önemli bir husus, noter size "paranızı aldınız mı" diye sorar. aldım derken parayı aldığınızdan emin olsun, yakın zamanda bir tanıdığımın başına geldi. "az sonra bankada ödeşiriz" diyetek 104 bin tl değerinde aracını sattı, ancak parasını alamadı. keza noter onayı verdikten sonra hiçbir şekilde hak talep edemiyorsunuz.

gelelim dini bakış açısına, kuranda noterlik hizmetinin çok benzeri bir sistem anlatılmış ve yararları ifade edilmiş. 2 şahitin, bu tarz işlemlerde hazır bulunmasının ilerde çıkabilecek sıkıntıları önceden bertaraf edeceği vurgulanmış. (bkz: bakara suresi 282 ayet)
Günümüzde vergi daireleri vergi rekortmenlerini açıklıyor.noterler ilk sıralarda. adamların ne iş yaptığı da çok meçhul. bir devlet dairesinin verdiği belgenin, diplomanın resmi olduğunu onaylatmak için notere gidiyorsunuz. adam hiçbir sorgulama yapmadan asıldır diye size belge veriyor. bunu isteyen de aynı zamanda bir devlet kurumu.