bugün

(bkz: namazla boyun fıtığından kurtuldum)
(bkz: adnan oktar)
türkiye'ye kimin bilimsel katkısı var da müslümanların olsun sorunudur. sosyalistlerin çok mu var amk, faşistlerin, kemalistlerin, kürtçülerin çok mu var?

türkiye ölmüş ağlayanı yok... ithalat sağolsun. şimdi yabancı sermaye dedin de aklıma geldi:

http://www.boxerdergisi.t...izlar-teknesi-egede-.html
insanlar ateş ve delici/kesici aletlerle ölebiliyor.

(bkz: maraş katliamı)
(bkz: çorum katliamı)
(bkz: sivas katliamı)
(bkz: tip li öğrencilerin öldürülmesi)

evet bizim müslümanlarımız bu bilgiyi 20. yüzyılda deneme/yanılma yöntemiyle öğrenmişlerdir.
necmettin erbakan - ilk üretilen türk tankının mühendisi.
başlığı açan kişidir. muhtemelen müslüman anne babadan doğmadır. bilim dünyasına böyle bir katkıda bulundukları için tebrik etmek gerekir. anne-baba müslüman değilse kendisinden bu yergi için şimdiden özür dilerim.
tanım: gözü bırakın' teleskopla' dahi görünmeyen yani olmayan katkılardır.
ironi: Teleskopun ilk şeklinin tarifi Türk islam alimi Ebü'l-Hasan (971-1029) tarafından yapılmıştır.
%90'a yakının ''elhamdülillah müslümanım'' dediği bir ülke de müslümanlıktan bir ''azınlıkmış'' gibi bahseden önerme. önerme sahibinin psikolojisinde ''azınlık'' üzerine sorunları olduğunu düşünmemek elde değil. önermenin detayı değil kendisi bile baştan sona sıkıntılıdır.
son 1 yıl içinde aselsanın tamamen bağımsız (ve üniversiteler ile ortak) geliştirdiği lazer güdümlü füze projesi cirit. tatbikatlarda 5 de 5 yaparak natoda son yılın en üstün prototip silah projesi seçilmiştir.
matematikteki x in araplardan gelmesi bu olayın zıttı bi kavramın oldugunu ortaya sürer.

arapçada bilinmeyene şey denilmiş.ispanyollarla ticaret sırasında onlar xie diye almışlar kendi dillerine.ve zamanla sadece x e dönmüş.çok manidar bi olay.
Cumhuriyet tarihinde de devam eden bilimsel katkılardır.

Dr. Hulusi Behçet, Behçet hastalığını tanımlamış ve literatüre kazandırmıştır.

Prof. Dr. Akgün Aydeniz, meteoroloji alanında Aydeniz metodu denen kuraklık ölçme ve analiz metodunu geliştirmiştir. Tüm dünyada en güvenilir kuraklık analizi olarak kabul görmektedir.

Dr. Feza Gürsey, Kiral bakışım kuralini uzay-zaman bakışımı çalışmalarının genişletilmesine ön ayak olan Gürsey kuantum renk dinamiği kuramı çevçevesinde çalışmalara imza atmış, Yale üniversitesi tarafından ödüllendirilmiştir.

Edit düt düt: imza aman imla
avrupa derebeylik mücadelelerine uğraşırken, daha amerika piyasada yokken müslüman bilim adamları bugünkü bilimin temellerini olusturmuslardir.
dairesel hareketi düzelmesi harekete çevirme, karanlık oda dusuncesi(bugünkü sinema ve fotograf teknolojisinin temelidir).
*bediüzzaman cezeri(1136-1206) bugünkü su saati, şifreli anahtar ve otomatik kontrol sistemlerinin temelini oluşturmuştur.
*ibni sina kitapları 19. yy a kadar amerika da üniversitelerde ders kitabı olarak okutuluyordu.. tip biliminde sindirimler ilgili tesbitleri bugün hala kabul edilip saygı gösterilmektedir.
*nutrettin el tusi
ve daha niceleri............
aşağıdaki linkde ayrıntılı olarak mevcuttur.
http:http://www.bilgecebakis.c...er_detay.asp?haberID=1394
yoktur.* türkiye'nin bilim adına yaptığı birşey olmadığı bilgisine ulaşınca anlaşılacak yokluktur. aman laiklik elden gitmesin, bilimi siktiredin.
gözü bırakın teleskopla dahi görünmeyen yani olmayan katkılardır. bilimsel çalışmalara ve gelişmelere en ufak bir katkılarının olmaması gerçekten çok manidardır.