bugün

olmayan şeydir. bunlar bir palavradır.
gerçek bir müslüman insanlıga fayda saglayacak hertürlü bilim ve teknoloji konularında daima ilgilenir ugraşır. düşman olan müslüman degildir.
bilim batının oyunudur hep o yüzden.
Tamamen doğru anlatmışsın da, bu düşmanlık kur'an'dan gelen bir şey değil işte.
iftira niteliği taşıyan söylemdir. Salt "ipnelik olsun" diye dile getirilmi; araştırmadan uzak bir açıklama. Kınanılması gereken.
Müslümanlar bilimi düşman olarak görmez ki bilimi düşman olarak gören yobazlardır. Her dinde yobazlar mevcuttur ve bu yobazlar insanların düşünmesini istemez sadece itaat etmesini ister sorgusuz sualsiz.
sadece bilimi düşman olarak görseler iyi, kadınları ve hatta insanlığı bile düşman olarak görüyorlar evet.
kendine her müslüman diyenin müslüman olmamasından ötürüdür. peygamber ve kuranı değil şeyhleri şıhları takip eden cemaat evinden çıkmayan insan müslümanım diyor. ne diyeceksin? ha o insana göre de ben kafir şerefsizimdir.
ahmakane bir tespittir. Sözlükte o kadar ahmak var ki demekki buraya 200 tane entry girilmiş. Müslümanların bilim düşmanı olduğunu kim söyledi?

Sözlüğün ıq ortalaması 10 dur vallaha da billaha da.
hiç bir din bilimle çelişmez de çekişmez de. bilimle problemi olanlar dinler değil dinleri tekellerinde tutan din sınıfı ve egemenlerdir.
Yalan, yanlış ve de uydurma olan önerme.
müslümanlarin degil ancak islamcilarin bilimi düsman olmasi olarak acilabilirdi baslik, zira bu güruh her türlü ilerlemeye karsidir.
hiçbir Müslüman bilimi düşman görmez. şu zihinlerdeki menfi stereotip Müslüman imgesini artık bırakmalısınız.
Siyonizmin emrindeki abd silah endüstrisinden haberi olmayan geri zekalı fikri. Halbuki müslüman ilim adamlarının buldukları ve geliştirdikleri ilim/bilim bu gün emperyalizmin en büyük silahıdır. insanlığın hayrına hizmet etmedikten sonra atomu parçalasan ne yazar?

--spoiler--

islam Tarihinde bilim adamı sayısı batılı bilim adamlarından daha fazladır. Buna Rağmen bizler çok azını bugün bilir ve tanırız ve çoğunu tanımayız. Gençlerimizin bunları kısaca da olsa tanımak ve bilmesi hem okulda, hem de hayatta genel kültürleri artacağından onlara fayda sağlayacaktır. Biz en fazla bilinin 10 Müslüman Bilim adamını size tanıtalım dedik.

Farabi

874-950Yılları arasında Ortadoğu da yaşadığı sanılan Farabi çağında tam bilinememiş ve değeri anlaşılamamış ve yaşadığı çağdan 200 sene sonra bilinmeye başlamıştır. Matematik, Botanik, Tıp, Felsefe, Mantık ve Musiki alanında eserler vermiştir. Büyük islam âlimi, hekim, filozof olarak tanınmış, insan vücudunun, organların görevi, hastalıklar ve tedavi yöntemleri konusunda çalışmalarda bulunmuş. insanın sağlıklı bir bedene sahip olması için gereken sebepleri araştırmış ve hastalıklara çözüm yolları aramıştır.
Fizik alanında ses konusunda araştırmalar yapmış, ud ve kanun gibi musiki aletlerini bulmuştur. Kendinden sonra gelen hem Müslüman hem de batılı ilim adamlarına yol göstermiş günümüzde öğrenci değişim hareketlerinden birine adı verilmiştir.

ibn-i Sina

980-1037 yılları arasında bugün ki Özbekistan sınırlarında yaşamış olan ibni Sina tıp alanında mikrobun varlığını keşfeden bilim adamı olup, 150 den fazla eser bırakmıştır bunlardan 17 tanesi tıp ile alakalıdır.
Devlet hizmetlerinde bakan, hekim ve filozof olarak görev aldığından gündüz devlet işlerinde gece bilim işlerinde çalışarak eserler ortaya koymuştur.
Felsefe konularında kitaplar yazmış, Belirtiler ve uyarılar, kurtuluş kitabı gibi bu alanda meşhur eserlerini vermiştir. Tıp Kanunu kitabı 1000.000 kelimelik bir tıp ansiklopedisidir. Bu kitapları tüm dünyada ders kitabı olarak okutulmuştur.

Ali Kuşçu

1474-1525 yılları arasında yaşayan Ali Kuşçu Astronomi ve Matematik dâhisi olarak bilinir. Özbekistan sınırları arasında kalan Semerkant’ta doğmuştur. Fatih Sultan Mehmet zamanında istanbul’a gelmiş ve Uluğ Bey Rasathanesinde çalışmıştır. Ayasofya da dersler vermiştir. Fetih Risalesi, Astronomu Risalesi ve risale-i Muhammediye yazmış ve Fatih Sultan Mehmet’e takdim etmiş ve 1474 yılında istanbul’ da vefat etmiştir. Matematik ’ten dil ve belagat konularına kadar eserler bırakmıştır.

El Buruni

973-1051 yılları arasında yaşamış olan ve bugün Özbekistan ve Türkmenistan arasında bir bölge olan Harezm de doğmuş. Astronomi, Tarihçi, Botanikçi, Eczacılık uzmanı, Jeolog, Şair, Mütefekkir, Matematikçi, Coğrafyacı ve Hümanist olarak çok yönlü çalışmış olan bir bilim adamıdır. ilk kitabını 17 yaşında yazmıştır. Kitaplarının adı ise ilginçtir. Boş geçen asırlardan kalan eserler, Meskenler arasındaki mesafeyi düzeltmek için Mekânların sonunu sınırlama, Hint Tarihi, Cevherlerin bilinmesine dair kitap, Yıldızlar ilmine giriş, Eczacılık Kitabı. Pi sayısı ve Trigonometri üzerine araştırmaları ile ün yapmıştır. Günümüzde bu kadar çok yönlü insanları bulmak zor hatta imkânsızdır.

Mimar Sinan

Kanuni devrinin en büyük mimarıdır. Osmanlı imparatorluğunun gelmiş geçmiş bilinen en büyük mimarlarındandır.1489 1588 yılları arasında yaşamıştır. 99 yıl hayatına binlerce eser sığdırmış ve 350 ye yakın eser yapmış bunlardan 84 cami 52 mescit, 57 medrese, 35 küçük saray, 20 kervansaray vb. Mimar Sinan’ı anlatmakla bitiremeyiz.

Kindi

9. yüzyılda yaşamış büyük islam âlimi olan Kindi, ilk defa pergel kullanan, sıvıların özgül ağırlıklarını bulan, felsefe, tıp, ilahiyat, siyaset, matematik, astronomi, meteorolojiye, psikolojiden diyalektiğe, optik, kimyanın da aralarında olduğu 20 den fazla farklı alanda 270 e yakın eser vermiş çok yönlü islam âlimlerinden bir tanesi olup, Kufe de doğduğu bilinmektedir. 17 alanda 22 felsefe, 16 astronomi, 14 matematik, 32 geometri, 22tıp, 12 tabiat, 7 müzik, 5 psikoloji, 9 u mantıkla alakalı olmak üzere çok yönlü eserleri bırakmıştır. Bundan dolayı da 1100 yıldan bu yana unutulmamıştır.

Battani

859 929 yılları arasında yaşamış olan Battani bundan 1000 yıl kadar önce Matematikte Trigonometriyi bulan ve Müslüman ve Astronomi ve Matematikçi olarak bilinmektedir. Ayın güneş etrafında dönmesini 365 gün, 5 saat, 48 dakika 24 saniye olarak hesaplamıştır. Günümüzde ise bu 365 gün, 5 saat, 48 dakika ve46 aniye olarak hesaplanmıştır yani 22 saniye yanılmış Battani. Saygı ile anılası bir bilim adamıdır.

Razi

865- 925 yılları arasında yaşamış olan Razi, Tahran yakınlarında Rey de doğmuştur. Tıp, eczacılık, Simya gibi çok alanda eserler vermiş bir islam âlimi olup, ilk göz ameliyatını yaptığı bilinmektedir. Suçiçeği ve kızamığın ayrı şeyler olduğunu 1100 sene önce keşfetmiş bir tıp dehasıdır.

Sabit Bin Kurra

9. yy yaşamıştır. Matematik, Astronomi ve tıp konularında çalışmalarda bulunmuştur. Diferansiyeli hesabını ilk o hesaplamıştır. Parabol, Pisagor genel ispatını yapmıştır. 79 eseri olup, 21 tıp, 2 muzik, 25 felsefe matematik, astronomi alanında eserler vermiştir.

Nurettin Batruci

Modern astronominin kurucusu kabul edilir ve bütün gezegenlerin iki kutuplu olduğu, gök cisimlerinin hareketlerinin kutuplar arasında olduğunu, gezegenlerin günlük dönüşlere sahip olduklarını, yıldızların bulunduğu gök tabakalarının değişken olduğunu, gök cisimlerinin hareketlerinin doğudan batıya doğru olduğunu v.b gibi birçok astronomi gerçeğini bundan 800 sene önce tespit etmiş batılı ilim adamları ise ondan 400 veya 500 sene sonra bunları fark edebilmişlerdir.

Buraya kadar gördüğümüz gibi Müslüman ilim adamları geçmişte çok yönlü olarak Kur’an ve Hadislerden faydalanarak her konuda eser vermişler ve bunları da gelecek nesiller ile paylaşmışlar Batı ise onlardan yüzyıllar sonra onlardan öğrendiklerini kendi buluşları gibi göstermişlerdir. Çünkü batı hırsızdır. Biz Atalarımızla ne kadar övünsek azdır.

http://hepsi10numara.com/...-10-musluman-bilim-adami/

--spoiler--
Müslüman bilime düşman olmaz. Olsa olsa yobazdır o.
Araplaşmayı Müslümanlık sanma virüsü islam'ı bu şekle soktu.
dünyadaki bütün insanlar ek iş olarak bilim yapsaydı şu an galaksiye hükmediyor 3 çayını jüpiterde gün batımını satründe izlerdik ama böyle daha heycanlı boşverin siz bunları cennetteki huriler.paha biçilemez.
bir islam diktatörlüğü olan osmanlı, melekleri gözetliyorlar diye rasathaneyi top atışına tutmuştu. sonu ingiliz çizmelerinin altında ezilmek oldu.
Ve çoğu bilimin müslümanlar ile başlaması.
Ya şu çoğu bilimin müslümanlar ile başlaması argümanını bırakın artık yahu. Şuan nerde müslümanlar onu söyle.
Uydurma olan durumdur. Evet.
bilimin kurallarını ilk oluşturan kişi müslüman bir bilim insanı olan ibn-i heysem iken, neyin düşmanlığından bahsediyorsunuz?

https://twitter.com/Talha...status/841752658037882883
tabi kanka aziz sancar budist zaten!
Bilimin din merkezli bölgelerden var olduğunu bilen kişiler tarafından müslüman bilime düşmandır söylemi komiktir.
Din ile bilimin çatıştığını düşünen müslüman yok mu elbet var ama bu onun eksikliğinden kaynaklıdır dinin bunda bir kabahati yoktur.
Boyle bir sey hicbir zaman olmadi. Musluman alimler bilimin birkac dali ile ayni anda ilgilenmislerdir. Her donem oldugu gibi kara propagandadan ileri gitmeyen bir cumle.
Hahahahahassiktir(sık sık söylerim).