görsel
elhak doğrudur.

(bkz: frank lucas)
başarılı kişilerin düşmanının çok olacağını anlatan atasözü.
başarılı insanlar kıskanılır, eleştirilir ve işlerini yapmaları zorlaştırılır.
yanlış davranışlarda bulunduğu ya da çevresine zarar verdiği için eleştirilen insanların kendilerini avutmak için arkasına sığındıkları saçma sapan bir sözdür. meyve veren ağaç illa taşlanacak diye bir şey yok, saygı da görebilir, dalları da budanabilir. pratikte meyve vermeyen ağaç daha çok taşlanır bence, bu gerçek hep görmezden geliniyor nedense.
" atarlar seng i tarizi dırahtı meyvedar üzre " .
öncelikle meyvesini ayrı ağacını ayrı sikeyim diyerek başlamak istiyorum.

twitter da ota boka her eleştiriye mutlaka lavugun biri bu sözü yapıştırıyor. sayfasına bakıyorsun adam herkese dünyanın lafını sayıyor ama kendinden olana gelince başlıyor meyvesine taşına.
dut hariç. o silkelenir !..
kötü insanlar tarafından iyi insanlara yapılan hareket.
başarılı işler yapan kişilerin kıskanılacağını ve eleştirileceğini anlatan söz.
bir atasözüdür.
mesela galatasaray!
futbol tarihinin en büyük şeref madalyasını getirdi 2000 yılında. (uefa kupası)
ne şikecilik kaldı, ne derin galatasaray. sürekli taşlıyorlar. neden?
meyve verdik.
en güzel atasözlerimizden biridir.
merve veren ağaç taşlanır diye okudum la.
Vereni taşlıyorlar ahahahaahahahahaagaahaahhahs.
garip bir önermedir, örneğin akp'liler de kemal kılıçdaroğlu'nu taşlıyor bu durumda kemal kılıçdaroğlu meyve veren ağaçtır.
Atalarımızın güzel bir tespitidir. Örnek istiyorsanız recep tayyip erdoğan beyefendidir.
(bkz: ahmet kaya)*
muhtemelen kendisini eleştiren bir insana cevap veremeyen bir dangalak tarafından uydurulan atasözü. Zira bir tartışmada hiçbir mantıklı argüman sunamadan zeytinyağı gibi üste çıkmaya alışık güruhun ''yav he he'' diye tartışmayı kesip atması kadar zavallıca.
(bkz: recep tayyib erdoğan)
insanlığın ortak akıl ürünü:

(bkz: türkçe yunanca ortak terimler ve atasözleri)
kapitalizmin bu kadar eleştirilmesinin sebebi de budur.
in ulen aşşaa ile aynı kaderi paylaşır.
Lisede psikoloji dersi sınavında irdelememiz buyrulan atasözü idi. Bu olaya meyveleri elde etmek için yapılan bir eylem olarak bakarak sıfır almıştım. Sanki türkçe bilmiyoruz, olaya farklı bakış açısı kattık diye cezalandırırldım.
--spoiler--
Ağaç ne kadar verimliyse, onu taşlayan insanlar o kadar mutlu olur. daha sonra viii. Edward unvanıyla tahta geçen galler prensi de bu olaydan payına düşeni almıştı. Deniz harp okulu’nun dengi olan devonshire’deki darthmouth koleji’nde öğrenim görüyordu. Henüz on dört yaşındaydı. Görevliler bir gün onu ağlarken buldu ve ne olduğunu sordular.

Prens ilk önce konuşmak istemedi, ama sonra gerçeği itiraf etti: öğrenciler onu pataklamıştı. Okulun komutanı onları topladı ve onlara prensin ne yaptığını öğrenmek istediğini söyledi. Başlarını eğip, gözleriyle ayak parmaklarını inceleyip biraz kem küm ettikten sonra öğrenciler sırf ileride kralın donanmasında bir subay olduklarında “kralı pataklamıştık,” diyebilmek için bu işe kalkıştıklarını itiraf ettiler!

Bu nedenle saldırıya uğrayıp eleştirildiğinizde, bunu yapanın, kendini önemli biri sanarak büyük keyif aldığı için bu işi yaptığını aklınızdan çıkarmayın. Çoğunlukla eleştirinin nedeni dikkati çekecek kadar büyük iş başarmanızdır. Pek çok kişi kendisinden daha iyi eğitim görmüş veya daha başarılı olan birini suçlayıp eleştirerek bundan tuhaf keyif alır.

Dale carnegie
--spoiler--
Eleştirilen ve iyi şeyler yaptığına inanan insanların durumdan ak çıkma istekleri doğrultusunda ortaya attıkları atasözü.