bugün

zamanının önemli bir kısmını kitap okumaya ayıran kendime bakarak çok şey kaçırdığını söyleyebileceğim insandır. aradaki fark nedir okuyanla okumayan arasındaki diye soran olursa; kitap hayatımda o kadar uzun süre önce yer edindi ki bu farkı hatırlamıyorum bile o yüzden tek bir şey bile söyleyemem. ancak bunu yapacak olan arkadaşlar farkı göreceklerdir diyebilirim.
kelime dağarcığı dar olup genelde "şey, hani, ya işte" gibi kelimeler kullanan insandır.
kendine yazık eden insandır.
siksen okumam insanıdır.
üç beş kitap okuyup da kendini bi bok sananlardan daha adamdır. okur ya da okumaz sana mı soracak. çok geziyordur, kitap yazıyordur. ya da ihtiyaç duymuyordur okumağa. bunu aşağılamanın anlamı yoktur.

denizde boğulmak üzere olan bir adamı kitap okumak değil yüzme bilmek kurtarır. hey sen gözlüklü, anladın sanırım olayı.
daha cazip bir örnek vereyim: bir kadınla birlikte olacaksın ve seni orgazma götüren şey kitaplar olmayacaktır. yine mi anlamadın. e hadi siktir git kaldığın yerden devam et kitabına.

not: evet en son üç yaşımda dedemin hediye ettiği bir hikaye kitabının ilk sayfasını okuduktan sonra bıraktım okumayı. şimdi sadece yazıyorum her türlü.
kalitesiz insandır. nazarımda bir ak parti' liden farkı yoktur.
(bkz: Ali Taran)
kitap okumanın yararlarının farkında olmayan insandır, yine de saygı duyulur.
özet geç piç diyebilen insandır.
'kitap okumuyorum ama gazete okuyorum yani' gibisinden garip savunma yapanları da vardır.
bizzat duydum,korkup kaçtım.ikisini karşılaştıramazsın ki bile diyemedim.
Okuma yazması olmayan insandır.
arada bir okumamanın eksikliğini duyup, jet hızıyla içindeki o sesi bastıran ama en azından kitap okuduğunu iddia etmeyen insandır. sanılanın aksine hayal gücü gayet geniştir, okuyanlara da arada imrenir ve onları destekler. yanında kitap kurdu bi arkadaşı varsa ve kitapçıya girmişlerse hayat onun için çekilmezlik sınırını zorlasa da eline bi kitap alıp incelemeye çalışır.
boş insanın tekidir.
kendini geliştirmek adına ne yaparsa yapsın bir yerde tıkanmıştır o insan. hiçbir şeyin kitap okumanın yerini dolduramayacağını bilmelidir.
fenomonolojik alanı daha bakirdir.
"çok okuyan değil, çok gezen bilir" felsefesini benimsemiş bir insan olabilir.
(bkz: şakirt)
sınavlarda türkçe kısımlarını çözerken zorlanacaktır ve muhtemelen uzun zaman harcayacaktır.
gereksiz insan. okuyacağı kitapların sadece kitapla ilgisi olmayan dizilerini izleyen, genellikle asosyal, 'ben hayatı yaşayarak öğreniyorum' un arkasına sığınan, küçücük beynini boş bilgilerle yoran insan türü...
hoş zamanlarında ne yapar, ne edersin sen arkedeşiim dediğim insandır. Kitap okumadan hayat mı geçermiş? Desemde biliyorum ki geçer, geçiyor, geçirdik hani zamanında. Lakin Yokluğunu hissetmiyor ve özlemiyorsanız durum vahimdir. Halbuse çok tatlıdır lan.. Yeminle bak. Kaleminize, kelamınıza yarar hiç değilse. Alışın, çalışın derim ben.
Dünyadaki cenneti tatmayan insandır kitap okumayan insan.
Bır kıtabı arzulayıpta parasızlıktan alamamanın ozlemını uzuntusunu bılmez. O kıtabı alınca mutlulugu da yasayamaz hıc bır zaman. Arkadasları ıle hıc kıtaplar hakkında sohbet edemez. Nede cok sey kacırmıstır ama haberı yoktur. Sadece ınsandır. olaylara farklı acıdan bakamaz.
psikolojik ve fiziksel sağlığına zarar veren insandır...

çünkü yapılan bilimsel araştırmalar, genç yaştan itibaren kitap okuyan kişilerin, okumayanlara göre ruhsal yönden daha sağlıklı olduklarını, akademik yaşamlarında daha başarılı olduklarını ve fiziksel sağlıklarının da daha iyi durumda olduğunu göstermektedir..

yürümek ve koşmak bedenin egzersizi ise kitap okumak ve öğrenmek de beynin egzersizidir..

kitap okurken beyin çalışır...fiziksel bir egzersizde yaktığınız ve harcadığınız enerjinin 1/5'ini vücudunuz harcar..

o yüzden zihinsel performans gösterilmesi gereken işlerde çalışan kişiler, çok sık yemek ihtiyacı duyarlar..genelde tatlı şeyler ararlar..tabii bu yanlıştır genel olarak ama sık yapılır maalesef..

çünkü zihinsel faaliyet sırasında vücut glukozu harcar, kan şekeri düşer ve acıkma hissi oluşur..

yani kitap okurken harcadığınız kalori ve glukoz yüzünden unlu ve şekerli gıdalara saldırmazsanız eğer kitap okuyarak zayıflamanız bile mümkündür beynin harcadığı kalori ve glukoz sayesinde..

ayrıca kitap okuma sırasında beyin nöronları arasında yeni sinirsel ileti bağları oluştuğu, hücreler arası elektirik akımının daha güçlü ve sağlıklı hale geldiği bu durumun de başta depresyon olmak üzere birçok psikiyatrik hastalığa karşı koruma sağladığı rapor edilmiştir..
ruhu beslemeyen insandır. başlangıç için haftada 20 sayfa önerilir.
kendi yanlisini ortbas etmek icin kitap okuyana camur da atabilen kimsedir.

olum malmisin ya bosa vakit kaybi, senin kitaba ayirdigin zamanda ogrendiklerini ben yasayarak ogreniyorum
bi siktir git, istanbulun nasil fethedildigini okudum, yasayarak ogrensene got lalesi, gibi diyaloga girilmek zorunda kalinabilir.