bugün

bu durumda karşı tarafın düşüncesi şu olabilir. "bu kişi bana cidden çok değer veriyor (varan 1) eğer bu kişi bana bu kadar çok değer veriyorsa cidden ben çok değerli biriyim (varan 2) ve şimdi ben ona değer verirsem ne benim değerim kalır ne de onun ikimiz de aynı oluruz bir farkım kalmaz. (varan 3)", peki ilgi gösterenin düşüncesi "bu kişiyi gerçekten seviyorum (varan 1) , sonuç olarak varanların sayısını ya eşit tutmalı ya da hiç tutmamalı.

not. eğer sizin varanlarınız fazlaysa bu sefer götü kalkan siz olursunuz o yüzden fazla gerek duymuyorum böyle bir duruma, relax.
üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satar.
acziyettir.
gerçek değeri hak edenlere büyük haksızlık.
zorlamaya gerek yok. bir insanı 40 yıl sırtında taşırsın eyvallah demez, ama bir kere sırtından indirmeye gör. dünyanın lafını yersin. hain olursun hain!. o yüzden önce kendine değer ver.
genelde sonnda hayal kırıklığı olur karşındakini tam manasıyla tanıyamamışsındır...
sonuç olarak üzülmek ile biten insan eylemi.
Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer, ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın.

yaratılanı severiz yaradandan ötürü.

verdiğiniz değeri belki karşınızdaki insan bile aptallığınız olarak değerlendirir haketmediğini bildiği için... ama olsun, insan kaybedecekse dünyada iyilikten kaybetsin.
hayal kırıklığına sebebiyet verir. verdiğin değeri bilmezler.

insanların büyük kısmı söz konusu gerçekten değer vermek olduğunda ialtından kalkamazlar, kördürler; göremezler, anlayamazlar, ileriyi düşünemezler, olgunlaşmamışdırlar. kaybeden her ne kadar bu körler olsa da acıyı değer verenler çekmektedir.
"yerde bulduklarını göğe çıkarmayacaksın." ın çıkış noktası.
''gereken'' nedir?
bir insanın kendinden başka bir insana neden değer vermesi gerekir?
cevap basit dostlarım, o insanlardan istediğiniz şeyler vardır, sevgi gibi, ilgi gibi, veyahut o insanlara karşı hayranlık besliyor da olabilirsiniz. (hayır herhangi bir reklam firmasında çalışmıyorum) ya da en kötü olasılıkla o kişiye bir şekilde bağlanmışsınızdır, bağlılık da bir insana değer veriyor olmak sayılabilir zaten çoğu durumda.
neyse diyeceğim şu ki, verdiğiniz değerden sizi tatmin edecek kadarını geri aldığınızı düşünmüyorsanız, o insandan/insanlardan uzak durun. kopun bişey yapın ne biliyim insan çok ne gerek var bir tanesine bağlanmaya?
görsel

daha iyi anlıyorum.
anlamadığım cümledir. bi değer-ölçer mi var da ne kadar değer vereceğini anlayabiliyorsun ?
Değer kelimesinin sadece matematikte kullanıldığını sananlar var. Sadece saygı duyun onlara. Yapabileceğiniz pek bir şey yoktur sonuçta.
Her insanda olan bir kusurdur. Seni takmayan, onemsemeyen bir insan icin kafa yorma sonucu yasanmasi normal olan ezikliklerin onlenmesi icin haketmeyen insani ne fazla takmak ne de onemsemek ona gereginden fazla deger vermemek gerekir.
(bkz: israf)
gün gelir götünü kaldırdığın o ciğeri beş para etmez kişiliksiz kişi yüzünden satılırsın, en güzeli insanlarla fazla muhattab olmamak, insanoğlu çiğ süt emmiştir...
şımaracaktır akabinde size karşı terbiyesiz hal alacaktır.
Yersiz bir davranıştır.
hayvanlara verin o değeri onlar karşılık verir.
israftır.
karşı tarafı kibire sürükler, günahtır.
kibire kapılan kişi size ızdırap çektirir. mazoşistliktir.
patlar bi yerinizde en güzeli kendi içinde hayata devam etmektir.
göte girecek beyzbol sopasına davetiyedir.
herkese hak ettiğin değeri vereceksin fazlasını verdiğinde üzülen sen oluyorsun çünkü.
değer verilen tarafta ani bir göt kalkmasına neden olabilir.
kendi değerinizden bir şeyler kaybettirir.