bugün

(/ˈhɛdi/; doğum adıyla Hedwig Eva Maria Kiesler, d. 9 Kasım 1914 – ö. 19 Ocak 2000)[a] Avusturyalı ve daha sonra ABD'de yaşamış olan oyuncu olup aynı zamanda mucittir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Hedy_Lamarr
sinema tarihinin ilk orgazm sahnesinde de bu kadın varmış. o zaman adı Hedy Kiesler imiş

https://www.youtube.com/watch?v=3R_sVeezhpY

yalnız o yıllarda öpüşmekten anlaşılan vatoz gibi birbirini vakumlamakmış ellam.
bugün denk geldiğim beni gençliğindeki güzelliği ile kendimden geçirmiş 2000 yılında hayatını kaybetmiş kadın. varsa böylesi şuan dünyada getirin onu buraya hastası oldum.
https://upload.wikimedia....61/Hedy_lamarr_-_1940.jpg
Bluetooth ve Wi-Fi nin mucidi güzellik. Hayatımızın merkezinde olan bu icadı için teşekkürlerimi sunar, doğum gününü kutlarım.
1914 viyana doğumlu bir yahudidir. sinemada çıplak görülen ilk kadın ve wifi'nin mucidi gibi ünvanlara sahiptir. google doodle yapmıştır bugün onu.
#24051207 nolu entrysi ile kırıp geçirmiş... şaka şaka şeye sürülecek aklı olmadığını göstermiş yazardır.
görsel
güzelliğiyle tanınan hollywood yıldızı'nın teknoloji alanında yaptığı icat kendinin ve bütün insanlığın hayatının değişmesine neden olmuştur.
HOLLYWOOD'da bir sinema yıldızının film ve moda sanayiinin dışında kalan alanlarda faaliyet göstermesi pek rastlanan bir hadise değildi.
Hedy Lamarr bu kuralın dışına çıktı, hem de mesleğiyle hiç alakası olmayan bir sahaya, haberleşme teknolojisine merak saldı, hattá bir dostuyla yaptığı ortak icadına patent bile aldı ve buluşu sonraki yıllarda cep telefonu teknolojisinde de kullanıldı.
ikinci Dünya Savaşı'nın arifesinde, New York'ta bir akşam yemeğinde o günlerin uçuk Amerikan bestecilerinden George Antheil'in anlattığı 'frekans değiştirilmesi' düşüncesi Lamarr'ın ilgisini çekti ve konu üzerinde beraberce çalışmaya başladılar. Sistem, ateşlenen uzun menzilli torpidoların düşman tarafından farketmesini engellemek amacıyla radar bozucu sinyaller gönderilirken bir yandan da haberleşme bandlarının sürekli olarak değişmesi temeline dayanıyordu.
Hedy Lamarr ve George Antheil, 1942'de Amerikan Patent Dairesi'ne başvurarak icadlarının patentini aldılar. Lamarr'ın o zamanki resmi ismi olan 'Hedy Kiesler Markey' adına kaydedilen buluş, Amerikan ordusu tarafından birkaç yıl boyunca kullanıldı ve 'geniş spektrumlu haberleşme' teknolojisinin de temelini teşkil etti. ileriki yıllarda cep telefonlarının işletim sisteminden internete kadar birçok haberleşme sistemi Lamarr-Antheil ikilisinin buluşu olan frekans değişimi kuralına dayandırıldı. ama patentlerin belli bir süre sonra kamuya malolması dolayısıyla, Lamarr, icadından tahmin ettiği kadar yüksek meblağlar elde edemedi.
bbc'nin hazırladığı extraordinary women adlı 13 bölümlük belgeselden birinde anlatılan hollywood yıldızı ve mucit. güzelliğinin yanısıra, toplum tarafından çok geç farkına varılan zekası vardı. iletişim alanında devrim yaratan spread spektrumları keşfetmesiyle kendisi için görülen "güzel ama zeki değil" anlayışını yıkabilen biri. yanlış evlilikleri sonucu hayatının yarısı mahkemelerde geçmiş olsa da, bu dünyada kadınların da başarılı olabildiğinin en güzel örneklerinden.
hollywood un güzel dudaklı güzel kadını.
gene tierney, paulette goddard, vivien leigh ile birlikte 1930-50 arası dönemin en güzel aktrislerinden. daha çok tarihi filmlerle oynadığı baştan çıkaran kadın rolleriyle (en bilineni samson ve delilah) ve ekstase filmindeki çıplak sahneleriyle (1933) hatırlanır.
http://www.doctormacro.in...0Pages/Lamarr,%20Hedy.htm
http://www.doctormacro.in.../Lamarr,%20Hedy-Annex.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/hedy_lamarr
http://www.imdb.com/name/nm0001443