bugün

vakıfbank'tır.
(bkz: bir yaşıma daha girdim)
çalışanlarına maske dağıtması gereken bankadır.

(bkz: soygun)
iş bankası da benzeri ücretler almaktadır.
haksız para kazanmıştır.

geriye dönük kart aidatlarının istenmesi üzerine bankaların başlattığı kontra-atak planıdır. düşünün ki; 5 yıldır o kartı kullanıyorsunuz. 5x40=200 tl. bankadan 200 tl. talep ettiğinizde inceleme bedeli olarak 68 tl, sayfa başı 5 tl, basım ücreti sayfa başı 1 tl gibi akıl almaz bedeller talep etmektedirler. totalde ödediğiniz ücret 180 tl. ile 230 tl. arası değişmekte.

ayrıca, kart aidat talepleri olan müşterilerini kara listeye almaktadırlar. hesap işletim ücreti, yıllık likit fonlar, ebesinin amlarından uydurdukları elma armut hesapları gibi değişik metaryallerle bu kara listedeki müşterilerinden har(a)ç bedelleri almaktadırlar.

gidin, adı sanı duyulmamış bankalarla çalışın. öyle yapıyorum.

edit: beyler merkez bankası müdürü aramızda yazarmış. ahahah
sebepsiz zenginleşme hükümlerine tabi olup birinin bir an önce buna adım atıp dava yoluyla emsal olması gerekir.
çok para kesen bankadır. şöyle 10 kuruş yapsa onu kimse farkına bile varmaz, günde yüzbinlerce insan bakiye kontrolü yapsa her türlü köşeyi yine dönüyor ama bunu düşünemiyorlar mı nedir anlamam ki.

not: öğrenciyim. okulum bitsin böyle alavere, dalavere işlerine girmeyi planlıyorum. şimdiden araştırmalarımı yapıyorum, çok mutluyum.
Ürünü hizmet olan bankanın, yaptığı hizmetin karşılığını almasıdır.
Yani sen dönerciye gittiğinde sadece ayran içip karşılığında para verdiğinde şaşırmıyorsan, buna da şaşırmayacaksın.
Banka ne yapsın peki kar etmek için faizlerle enflasyon arasında bu kadar az fark kalmışken?
Kardeşim, bankalar hala devletin verdiği faizlerden mi para kazanıyor sanıyorsunuz? Ayrıca dönerciye canın isterse gidersin ama banka s. s. alır. Homoeconomicus dediğimiz yaratık "banka" nın kendisidir.
"biz sizi yoluyoruz" cümlesinin bağıra bağıra söyleyen, iki tane sorgu transaction'ı için anlamsız meblağ kesip, sürümden yuvarlayan kurumdur.
- afedersiniz! bir şey sorabilir miyim?
- tabii! yalnız, önce duvardaki listeye bakın.
- pardon! ne için?
- soru soracağınız konuya göre ücret tarifemiz mevcut, önce konunuzu belirleyin ve bedelini öğrenin. sonra, ben bilmiyordum da falan da fişman da durumları oluşmasın.
***
- şey! ben baktım ama listede yok!
- neydi sorunuz?
- çocuk sıkışmış da tuvaleti soracaktım. peçete ile kolonyanın parasını da kesin lütfen!
güncel Önemli Başlıklar