Güzel yerdir.
Sinopta gitmediğim tek ilçe.

Merak uyandıran ilçedir, yakın zaman da gideceğim yüksek olasılıktır.
koylerimiz (.) info sitesinde sinop'a tıklatınca köyleri gösterilen tek ilçe.
sinop'un bir ilçesidir.
Sinop iline bağlı ilçe ve bu ilçenin merkezi olan kent.ilçenin nüfusu 36.543. Yalnız kentin nüfusu 10.418 (1990). Ayancık kenti Sinop’un 77 km. batısmdadır. Çevresi ormanlık olduğu için önemli bir orman işletme merkezidir. Orman idaresinin büyük bir kereste fabrikası vardır. Topraklarını doğuda aynı ilin Erfelek ile Gerze, batıda Türkeli, güneyde Kastamonu’nun Taşköprü ile Sinop’un Boya­bat ilçeleri, kuzeyde de Karadeniz çevirir.

Kaynak: http://www.yeniansikloped...ncik-sinop/#ixzz2OPRem45h
72 tane köye sahip olan sinop ilçesi. nüfusu 12 bin civarındadır.
Azimli ve aydın insanlarının çıktığı şirin bir ilçedir. En ünlü insanlarından biride eski Galatasaraylı oyuncu Hakan ünsal'dır. Bir çok ilcemizden daha modern olup bakımlı insanlara sahiptir. Bünyesinde bir çok berber ve kuaför bulundurması da bunun ufak bir ispatıdır.
ayancık eymeleri türküsünü sokaktaki 5 yaşındaki çocuğa sorsanız ezbere okur. ayrıca düğünlerde davul zurna eşliğinde köçek oynatmak vazgeçilmezdir.
her geçen gün turistik açıdan gelişen bir yapısı var belediye bu bağlamda çok çalışıyor.
sinop'un bir ilçesidir. Kuzeyinde karadeniz, doğusunda sinop merkez, batısında türkeli ile çevrelenmiştir. Avrupa ülkelerine çok göç verdiğinden yazları oldukça kalabalık olmasına rağmen diğer aylarda nispeten daha tenhadır. ilçe merkezinde bir liman var balıkçı tekneleri dışında pek kullanılmayan, bi de denize girmek için iskeleden atlayanlar kullanır. bir kaç defa intihar etmek için de kullanılmış. rengarenk boyalı ayancık evleri var bir de sahilde. sonra terk edilmiş konak bir kaç tane. Keteni meşhurdur ayancığın, kestanesi bir de. Güneşin batışını öğretmenevinin terasından izlemelisiniz, doğuşunu iskeleden. hava durgun bu aralar deniz çarşaf gibi, tertemiz, cam gibi. hamsi çıkar denizden sahildeki meyhanelerde yiyebilirsiniz taze taze, sinop hamsisinin tadı ayrıdır zira. Yolu biraz kıvrımlı olduğundan sinoptan sonra pek kimse uğramak istemez ayancığa, istanbuldan, Ankaradan gelenler için biraz sapadır yani. Bu sebepten hala doğaldır, keşfedilmemiş. Tatil yapmak için de, çalışmak için de idealdir Ayancık, tatilciler de tayinciler de memnun kalır.
kafa dinlenecek nadir yerlerden birisidir.
orman ve deniz iç içedir.
terlersiniz ama yapış yapış olmazsınız.
saçlarınız bir günde yağlanmaz.
istemesenizde sabah erken kalkarsınız.
tatile gidecekseniz iki günde bir yağmur yağma ihtimalini göz önüne alacaksınız.
Ğ'lerin v olduğu bir dile sahip güzel karadeniz şehri
(bkz: çamaşırları yıvılı)
(bkz: tereyavı)
zoraki başkan dizisinin çekildiği şirin kasaba. kerestesiyle ünlüdür.
yerel ağızla ayancuk denilen ilçe..her düğün,nikah,kına gecesi veya nişan töreninde keleşlerde dahil olmak üzere sayısız silahların patlatıldıgı güzel kıyı ilçesi..köyleri de çok güzeldir ve bol meyve veren ağaçları vardır.geceleri domuz iner , köyün cengaver abileri domuz bekler geceleri.insanları çok sevecen ve sıcakkanlıdır.güzeldir ayancık yada herneyse ayancukk.
ayancığın ne yancığından?
o yancığından?
bu yancığından?
Şu yancığından?
10000 nüfusludur, hidroelektrik santrali inşaatı devam etmektedir.
illaki maltepe'den görülmeli! maviyle yeşilin uyumunu rüzgarın ve biraz da yüksekliğin verdiği ürpertiyle izlemek daha bi huzur verici sanki.
iskeleye iyi bakın! belki ziyarete gelmiş birkaç yunusa da merhaba diyebilirsiniz.
*
-nerdensin garaş
-ayancuğun buyancuğundanım.
Kapanmadan önce dünyanın en büyük kereste farikalarından birine sahip şehir. Fabrikanın kalıntıları ve eski makineler hala sahil kenarında görülebilir.
hayatımın 3 yılını geçirdiğim arkadaşlık ve insan ilişkileri konusunda üstüne tanımadğım. aşklarımın ve arakdaşlıklarımın şehridir.
sinop ilinin küçük ilçesidir ancak yazları gurbetçi akınına uğrar ve nüfusunu katlar. sahili ve yeşili görülmeye değerdir. insanları her anadolu insanı gibi sıcakkanlı ve misafirperverdir.
zombi kasabasi gibi bi mekan.
11000 nufuslu sinop ilçesi. sinop il merkezine 54 km uzaklıktadır. cumhuriyetin ilanına kadar kastamonuya bağlıydı. çok büyük göç vermektedir. kerestecilik, balıkçılık, keten sanayisi ve tarım başlıca gelir kaynaklarıdır.
sinop'un eşsiz doğa güzelliklerine sahip, yeşilin her tonunun maviyle kucaklaştığı şirin bir kıyı ilçesidir...
1980 li yıllardan sonra işsizlik nedeniyle büyük bir göç başlamış ve sadece emekli, memurlardan oluşan bir nüfus yapısıyla kalakalmış bir kasaba halini almıştır...