bugün

eyyamın dibine vuran, takiyyenin allahını yapan adam kutlamasıdır.

özel şöförlü makam aracı, abd menşeli sigara paketlerinden oluşan kolleksiyonu ve dallas'ı anımsatırcasına bir amerikan arı olan evi de vardır bu adamın.

(bkz: emekçi)
emekci demek fakir fukara demek degildir, 1 mayis insan gibi calisma kosullarina sahip olabilme hakkini temsil eder.
(bkz: buçuğu da var la)
neticede işçi ise emeğinin karşılığını alıyordur, hepsi asgari ücrete tabi olacak değil ya.
patron veya başka bir mesleği de olsa 1 mayısı kutluyorsa takdir edilmesi gereken davranışıdır. 1 mayısı kutlamak için belli bir gelirin seviyesinde olma şartı mı vardı? emekten, hukuktan, adaletten yana durduğu sürece güzel davranıştır. o da ister ki herkes emeğinin karşılığını alsın, sömürü olmasın... isterse 10 bin lira maaş alsın işçiden emekten yanaysa sorun yok. buna karşı çıkanlar eğer solcularsa parayı bulana kadar solcu olur sonra kapitalist ama adam parayı bulduğu halde bile solcu kimliğinden vazgeçmemiştir. samimi bir şekilde işçinin bayramını kutluyorsa tebrik edilesi insandır.
hakkıdır. siz bu paraları çok büyütmüşsünüz gözünüzde. sekreteri özel şöförü olan adamlar 1 mayıslarda artık tatil yapacaklar yurtdışında. siz onları hiçbir yerde göremezsiniz. onlar yer içer keyfine bakar tasası da size düşer. türkiye'nin en büyük şirketinin bir fabrikasında çalışıyor işçi arkadaşım. üstelik ölüm tehlikesi altında. maaşı da 3000 lira civarında, belki daha fazla. emeğiyle kazanıyor o parayı, gecesini gündüzüne katıyor. kendi bayramını kutlamasın mı maaşı yüksek diye? kulaktan dolma yanlış bilgilerle insanları karalamanın alemi yok. önemli olan maaş değil emektir. 1 mayıs emek bayramıdır, düşük maaş alanların bayramı değil!
onun da bayramı kutlu olsun.
Güzel hareket yapan adamdır. Ben bile 5250 tl alırken kutluyorum.
3500 tl maaş alıyor olsa da sonuçta işçi statüsünde ise doğal karşılanması gereken durumdur.
belki bu adam üniversite bitirip yüksek lisans yapmış, iki yabancı dil bilen, normalde onbin tl alması gereken bir adamdır.
bu adam 1 mayıs'ı okuma yazma bilmeden bin tl maaş alan kişiden daha fazla haketmektedir.
bayram dolayısı ile eli öpülürse boş geçme ihtimali az olan adamdır ki kutlaması gayet normaldir. 1 mayıs varoş bayramı demek değildir.
emek bayramı = az maaş alanların bayramı demek değildir, emeğini ortaya koyup birşeyler üreten, üretebilen herkesin bayramıdır. bu ülkede açlık sınırının altında ücretle çalışanlar kadar daha yüksek maaşla modern köle niyetine çalıştırılan emekçiler var. işte bu bayramın amacı da her alandan, sınıfsız bir emekçi birlikteliği sağlamak olduğu için absürd bir durum bulunmamaktadır.
maas gunlerininde bayram gibi oldugu kisidir.
Paranin ne onemi var. muhim olan miktari.
adı üstünde 1 mayıs kutlaması denilmektedir. maaşı az olan ya da koşulları elverişsiz olan zaten grev yapar efendim kutlama değil. 1 mayıs protesto aracı bir bayram değildir. emek veren herkesin bayramıdır. her kesimden insanın kutlamaya hakkı vardır. emeğin yanında olduğunu düşünen insanlar dahi çok para alan az para alan kıyaslaması yaparsa az para alanlar hiçbir zaman çok para alamazlar. hepsine eşit gözlerle bakıldığı takdirde bu ülke kalkınmaya başlar. ayrımlardan vazgeçelim biz.
aranan elemandır.
onun en doğal hakkıdır, aksini iddia etmek 1 mayısın anlaşılmadığının göstergesidir.

senin evinde oturduğun koltuk, entryi yazdığın klavye, çayını içtiğin bardak.... yani hemen hemen günlük hayatta kullandığın her şey bir işçinin emeğinin sonucudur. işte 1 mayıs bu emeği kutlamak, onurlandırmaktır.

edit: o halde tek bir kişiyi baz alarak genel bir başlık açmayacaksın arkadaşım. sözlük formatında subjektif entry yasak olduğuna göre senin yazdığın bu olay objektif algılanıyor çünkü. allah beni utandırmasın, bu sözümü unutturmasın ama gelecekte 10000 tl maaş da alsam gider kutlarım bu bayramı.
8 cocugu varsa gayet normaldir.
1 mayis ruhunun maasla degil ruhla oldugunu kanitlar.
ülkemizde sol görüşlü olmak için bok içinde yüzmelisin tezinin savunmasıdır.
5000 alıp kutlayanda var. 3500 ne ki.
3500 lirayı çok gören insan zihniyeti. saçmalık.
1 Mayıs'ı kutlayanlar genellikle öyledir gerçek işçiler çalışır moskova'nın gayrimeşru evlatları meydanlardadır.
Güçsüzün hakkını savunandır.
Adamdır.
güncel Önemli Başlıklar