bugün

Futbolun doğal yapısının yok edildiği turnuva. Sprey boya taşıyan hakem, gol çizgisi kameraları. Kimsede demiyor aga bu ne? Oldu olacak yalan makineside getirin.
Brezilya nın galibiyetiyle başlayıp gene onun galibiyeti ile bitecek turnuva.
abdullah avcıdan mesaj var:

görsel
maçların özetlerin izleyebileceğimiz bir sitenin olup olmadığını merak ettiğim turnuva. ( bu tarz entry girmekten de nefret ederim ama kimseye mana bulmayacaksın işte günün birinde başına geliyor.)

(bkz: sosyal mesaj)
futbolun lezzetini iliklerimize kadar hissetmemize sebep organizasyon.
açılış maçında haksız bir penaltı verilip, hırvatistan ın nizami golü verilmeyerek ne olursa olsun brezilya nın kazanacağı kupadır.
gereksizce para verilen bir organizasyon. insanlar açlıktan ölürken ve babalar çocuklarının leşini taşıyarak götürüyorsa, hatta bazı bölgelerde bu cesetler açlıktan dolayı yeniliyorsa, bu dünyada bir şeyler yanlış demektir, çocuklar okula aç gidiyorsa, 2014 de hala açlıktan susuzluktan besinsizlikten ölen varsa, ve beslenemediği için bir annenin memesinde süt yoksa ve o 4 aylık çocuk meme ememeyip ölüyorsa, bir şeyler hatalı burada, ve eminim ki deepweb gibi ortamlara girenler bu insanlık hatasının fazlasını görüyorlardır. ne kadar uzun süre yaşayıp ne kadar gözlem yaparsanız o kadar çok hata göreceksiniz. hepimize yetecek bir dünyada 7 milyar insanın ( ki gayrimeşru çocuk ve bazı insanlar sayıma dahil olamıyor ) bir arada yaşadığı dünyada hala birileri ben de daha çok olsun istiyor, ( kapitalist sistem ). şimdi bir daha düşün bakayım, FIFA nın sırf bir tarafınızı devirip kola cips eşliğinde boş boş şeylere sevinmenize, durduk yere para harcanmasına sebebiyet veren bir etkinliğe nasıl güzel denilebilir? o paralarla insan doyurabilecek iken, dünya nüfusuna yetecek para varken, bu eurovision, world cup, champions ligue gibi yerlere para harcanıyor. hadi alın biranızı 15 saat çalıştıktan sonra devirin bir tarafınızı ve izleyin, vicdanınız rahat ise.
ilk iki maçtaki hakemleri görünce cüneyt çakır'ın niye uefa'nın gözde hakemlerinden biri olduğunu daha iyi anladığım turnuva.
(#23930545)

hollanda yanıltmadı final için ağır favori olduklarını ispanya'ya 5 gol atarak gösterdiler.
--spoiler--
son 16'dan itibaren agir tahminler yapacagim.

brezilya-ispanya
hollanda-hirvatistan

C grubu 1.si-uruguay
c grubu 2.si-italya

fransa-bosna
isvicre-arjantin

almanya-rusya
portekiz-belcika

ceyrek finaller:

brezilya-hollanda
uruguay-italya
fransa-arjantin
almanya-portekiz

yari finaller:

brezilya-italya
arjantin-almanya

final:

brezilya-almanya

sampiyon: almanya

tabii ki takimlarin icinde olsun maclar esnasinda olsun bircok degisken ortaya cikabilir(sakatliklar, kartlar, penaltilar vs.) ozellikle son 16'daki portekiz-belcika macinda belcika da gulen taraf olabilir. bunun disinda e grubunu isvicre 1. fransa 2. tamamlayabilir. bosna ceyrek final gorebilir. finale gelene kadarki eslesmeler farkliliklar gosterebilir. ancak ozellikle ceyrek finaldeki brezilya-hollanda macini kazanan tarafla(ki ben hollanda'ya sempati duysam da ev sahibi avantaji ve saglam savunmasiyla brezilyanin bu eslesmeden galip ayrilacagini dusunuyorum) almanya'nin final oynayacagi ve sampiyonun da almanya olacagi konusunda guclu bir inanca sahibim.
--spoiler--

ogrendim ki eslesmeler benim sandigim sekilde olmuyormus. hic kimse de cikip "yahu darkness sen bunu yapmissin da eslesmeler boyle olmayacak ki" demiyor. neyse bi guncelleme gerekti. o halde yapalim.

son 16:

brezilya-sili
kolombiya-uruguay
fransa-nijerya
almanya-h2(ki bu takimin 2 maclik performanslarina bakarak cezayir olacagini dusunuyorum)
hollanda-meksika
kosta rika-yunanistan
arjantin-isvicre
belcika-g2

ceyrek finaller:

brezilya-uruguay
fransa-almanya
hollanda-kosta rika
arjantin-belcika(ki bu eslesme tamamen ters de olabilir)

yari finaller:

brezilya-almanya
hollanda-arjantin(arjantine hic guvenmiyorum belcika da olabilir)

final:

almanya-hollanda

kazanan: almanya
3. takim: brezilya

duzenleme: bircok eslesmede surprizler olsa da yari final eslesmelerini ve fakat ozellikle de kazanan takimi tutturdugum icin mutluyum. aslinda en buyuk gururum daha turnuva baslamadan almanya'nin kazanacagindan emin olmamdi. onlar kazaninca ben de kazanmis oldum. tebrikler almanya.
türkiye katılamayarak bizi derinden üzmüştür izlerken bunu eksikliğini yaşadım. ahh nerede el kadar çocukken okuldan kaçıp türkiye'nin maçını izlemeye geldiğimiz günler...
brezilyanın kazanamayacağı kupadır. muhtemel final almanya arjantin olabilir. sürpriz ise ekvador olacak bu kupada, eğer 2.turda arjantini elerse finale ekvador gider. dünya kupası da bi halta benzer. *
favori brezilya'nın muhtemelen kupayı alacağı turnuva.
bosna hersek, cezâyir veyâ italya'nın desteklenmesi gerektiğini saptadığım şampiyona. evet, kendi keyfî kriterlerime göre yaptım bunu.

http://www.yeraltiavrasya...kupasinda-bosna-veya.html
Hollada'nın kazanmasını dilediğim turnuva. Adamlar 3 kez finalde kaybetti bu defa hayırlısıyla inşallah kazanırlar.
Maç takip adına oluşacak günün maçı olayıdır. Evet arkadaşlar her gün maç aramaktansa buradan takip etmek güzel olur. Bugün kimin maçı var lan?
ingiltere-italya maçı vardır efenim saat 01:00 da. günün önemli maçıdır.

19:00 kolombiya-yunanistan
22:00 uruguay-kosta rika
04:00 fildişi-japonya maçları da vardır ayrıca.
Kupaların kupasının 3. günündeyiz ve şu ana kadar oscar ve robben performansları ile turnuvaya damga vurmuşlardır.
futboldan hoşlanmamama rağmen izlemekten keyif aldığım, ama türkiye katılmadığı için heyecan duymadığım şeydir. hödö olabilir.
başlayalı 3 gün olmasına rağmen , son 2010 dünya kupasının 1 aylık tüm maçlarından daha zevkli geçmektedir. dileriz böyle devam eder.
turnuvanın favorileri birer birer dökülmeye başladığı için verdiği zevkin arttığı kupa.

umarım hollanda artık şeytanın bacağını kırar, kupayı müzesine götürür.
maçlar gayet zevkli geçiyor içime doğdu kupayı hollanda alacak.
Milli takımımızın olmaması yüzünden buruk geçen şampiyonadır.
ribery, falcao, ibrahimoviç, ronaldinho gibi oyuncuları ağırlayamasa da daha bol gollü geçen ilk maçlar sonrası bir hayli zevkli geçeceği izlenimi yaratmıştır.

ronaldinho mu kaldı amk dediğinizi duyar gibiyim. elinizi vicdanınıza koyun adam ronaldinho lan.

çok sonra gelen düdüt: hangi köfte şunun nesini eksiler anlamak güç , ribery , falcao , ibrahimovic veya ronaldinho ile kötü bir anısı mı var acaba ? Veyahut muhtemelen yaşı ronaldinhoyu izlememiş olacak kadar küçüktür.
Brezilya'da gerçekleşen dünya kupasıdır. Lakin şöyle bir sorun vardır ki yahu ülkede başta sokak çocukları olmak üzere herkese tam bir faşizm uygulanırken hala endüstriyel futbolda diretmeyi anlayamıyorum.
futbol borsada değil arsada güzeldir.

bir ülke en temel hakları için direnirken haziran görmüş insanların -ki bizim haziranımız bir yıl kadar yetecektir dünyaya - her şeyden sıyrılıp futbol odaklı sohbet etmesi çiğ geliyor.