bugün

aiesec

hindistan'la özel bir ilgisi olan dernek.

staja diye girersin senin hayalinde avrupa vardır çıka çıka hindistan çıkar. aslında olayın aiesec'le çok bir alakası yok. bir seçme süreci var ve ciddi bir rekabet söz konusu. herif bilmem hangi ülkede seninle aynı yaşta ancak öyle bir cv sunmuş ki ''vay o.ç.'' diye saydırıyorsun. eh haliyle senin avrupa hayalleri şöyle ufaktan ufaktan uçuşa geçiyor.

yani adam gibi bir kalifikasyonunuz yoksa yanından bile geçmeyin derim.

ha yok ''ben hindistan'ı görmek isterim, böyle gelişen ekonomi, farklı kültür...'' diyen pollyana ekibindeyseniz yine durum çok parlak değil. tamam oraya gönderiyor dedik amma velakin öyle her başvuranı ''gel kardeşim'' diye çağırmıyorlar. bunun sınavı var, mülakatı var. var oğlu var.

kendinize güveniyorsanız staj için mutlaka kovalayın. staj deyince aklınıza hemen türk işi fotokopi, çay getir-götür zannetmeyin çatır çatır çalışacaksınız. ense yaparım paramı alırım derseniz ''şrakk'' diye adamı geri postalarlar.

böyle güney kore, çin gibi ülkeler yine bu gönderim ağının içindedir. bir deneyin bakarsınız çin çıkar. bir gözlemlersiniz hakikaten söylediği kadar kalabalık mı?