bugün

gece evi serisi

günümüzün yoğun ilgi odağı haline gelen vampir romanlarından biri.yazarı p.c.cast/kristin cast(anne ve kız). serinin kitapları
işaret
ihanet
şeçilmiş
vahşi
av
tempted(çezbetmiş)
şuanda ilk üç kitap türkçeye çevrilmiş bulunmakta.5. kitaba kadar da yayınlanmıştır.sanırım altıncı kitap hazırlık aşamasında.

ilk 2 kitabı okuyan biri olarak şunları söyleyebilirim.

--spoiler--
kitap felaket sürükleyici yani tek geçerliliği bekide sürükleyicilik. kurgu, şiirler, benzetlemeler, betimlemeler, hatta dövmeler..ilginç gelebiliyor ama bana okurken bir harry potter serisinin çakması izlemini uyandırdı.
tabiki aralarında bir benzerlik yokta yani okurken harry yaad etmedim değil.* bu kurgu rowling ki gibi kusursuz değil. olaylar 7 yıl yada 7 yılı bırak aylara bile tekamül etmiyor. sanırım her kitapta bir ay zaman dilimi geçecek. ve bana inandırıcı bir okul gibi gelmedi.
tekrar belirtirsem sürükleyici hatta eğlenceli ve komik bir kitap ama fantastik bölümünde bırak rowlingi meyere yetişemeyecek tarzda bir kurgu. fantastik de daha iyilerini okuyunca bğenide zor oluyor tabi.

öncelikle zoey kızılkuş her diğer iki kitaptaki * ilgi çekmek istemeyen, kendi haline olmak isteyen, bir yuvası olmasını dileyen, ebevenyleri ile başı dertte bir kızımız. ve haryy gibi yanında sıkı arkadaşları var.
fakat bu zoeyin (biz kısaca zo diyelim) neyse zo nun 3 tane evet evet yanlış okumuyorsunuz 3 tane buna deli olan sevgilisi var.
1- heath: çok tatlı cici bici hafif sakar ama tatlı mı tatlı beyefendi bir karakter. zo nun çocukluk aşkı.
2- erik : 6. sınıf vampiri.yakışıklı güçlü ve zoeye deli gibi aşık romantik mi romantik oyuncu karakterimiz.
3- loren : 20 sinde vampir öğretmen. şiir konusunda uzman kendileri ve zo yu baya bir etkilemekte.

şimdi bu üçlü bu hikayede okuyucunun kafasını o kadar yoruyor ki odaklanamıyorsun ve saçmalama moduna saran hikayede herkesin değişik bir rolü olduğunu düşünüp oturup bekliyorsun. hani olaya zorla aşk katmışsınız da 3 tanenin ne işi var.biz normal hayatımızda 1 erkekle baş edemezken okuduklarımızda bir kıza 3 erkek musallat olursa -ki bu kızımızda bu üçündende vazgeçemiyor- kafam zonkluyor yemin ederim.
neyse efenim lanet olasıca kitabı biraz kötülemiş olabilir ama bağımlılık yaptığı kesin. şu izlemicem diyip dayanamayıp izlediğimiz brezilya dizileri gibi-hoş türkler brezilyalıları aratmaz oldu ama olsun durduk yere kendimize çamur atmanın alemi yok.
--spoiler--

efenim işte birazdan gidip türkçede yayınlanan son kitap olan 3. kitabı alacağım olaylar ne olur bilemem ama bu kitap meyerden * sonra vampir soyuna bir devrimi daha çakmış bulunmakta. *

edit:
3. kitap oldukça karmaşık. ölenler geri geliyor. işaretlenenler işaretinden oluyor. erkek arkadaşların üçüde defoluyor.
beklendik ve bilindik bir kurgu yok karşımızda bazit olsada değişik olmasına uğraşılmış bir kurgu var. her ne kadar bazı yerleri daha iyi olabilirdi densede bağlıyor, merak ettiriyor, geriyor, çileden çıkarıyor..arka kapak yazarı mı olsam ne *