bugün

kürdistan bayrağı

appuş isimli zatı g.tverenin hayatında önemli bir yeri olan hikayedir aslında bu bayrak hikayesi. appuş isimli teyyare, çocukluğunda, annesinin çalıştığı keranenin önünde beklerken sıkılmaktadır. annesinin odasına girip çıkan müşterilere dağıttığı ve adını daha sonradan öğreneceği peçetelere şekiller çizmekte, onları boyamaktadır. annesi için sırada bekleyen müşterilerin kucağında hop hop hoplarken bile peçeteye bişeyler çizip boyama alışkanlığını sürdürür.
appuş büyüdükçe serpilmekte, serpildikçe müşterilerin dikkatini çekmektedir.
appuş artık yedikleriyle yetinememektedir. toplum henüz kendisini kabullenememektedir. dağa çıkar bu. kendisi gibi bir kaç top bulur. tüm amacı topların serbestçe yaşayacağı bir ülke kurmaktır. topun önde gideni kendisidir. en büyük y.rrağı da kendisi yemelidir. büyüğünü bulmak amacıyla kenya'ya gider fakat yakalanır. türkiye'ye getirilir. götü sağlam kalsın diye bir adaya hapsedilir. dünyadaki top ülkeler asılmasına karşıdır.
şimdi bir adada yaşamaktadır. adadaki tek isteği iki adet zenci erkeği ve bolca vazelindir. aynı zamanda bu erkeklerin yılda iki defa değişmesini de talep etmiştir.onun götünü özleyen arkadaşları da dağda bayırda her yerdedirler. amaçları hala aynıdır. appuş zamanında peçeteye çizdiği şekilleri hatırlar. bunu bir bez parçasına çizer ve işte bayrağımız budur der. dışarıdaki top arkadaşları da bunu hemen benimser.
kısaca, yoktur öyle bir bayrak çeşidi. sadece bir orospu çocuğunun hafızasında yer eden bir kerane hatırasıdır.