bugün

akp nin 5 yılda sattıkları

çok merak ediyorum bu satılanların hepsi hükümete yük olan kuruluşlar mıydı? hiç sanmıyorum. bazı stratejik kurumlar elde tutulmalıydı. bu kurumlardan zarar edenler vardı, ama zarar eden etmeyen tüm kurumlar satıldı. karşılığında da komisyonlar ceplere indirildi tabi. bunun benzeri akpli belediyelerin gayrimenkul satışlarında oluyor. satış karşılığında komisyon alınıyor. yakın geçmişteki şaban dişli olayında ve gaziantep büyükşehir belediyesi'nde olduğu gibi. herneyse.

örneğin bir telekom zarar mı ediyordu? hayır. fransa kendi telekomunu yabancılara sattı mı? hayır. neden satmadı ? çünkü stratejik önemi var.

bugün bakıyoruz abd bazı şirketlerini kamulaştırma yoluna gidiyor. çünkü kapitalist sistem o kadar vahşileşmiş ki, buna karşı önlem almak kaçınılmaz oluyor.

evet özelleştirme her sanayileşen ülkede yapılmalı. daha iyi hizmet için bu şart. ama uzun süreli yapılan satışlar türkiye'nin geleceğine ipotek koymaktadır. akp'nin buna hakkı yoktur. 30-40 yıllığına satılan limanlar, akp hükümetinden sonra iktidara gelecek hükümetleri zora sokabilecektir. çünkü buraları ellerinde bulunduranlar akp'den sonra iktidara gelecek neo-liberal ekonomi uygulamayan bir hükümete bir takım yaptırımlar uygulama yoluna gidebilir. bu da türkiye'nin çıkarına olmaz.

biraz yüzeysel oldu belki ama bir şeyler yazmak istedim. daha sonra somut örneklerle başka bir entry yazarım herhalde.