bugün

şimdi yeni şeyler söylemek lazım

çoktan kadük olmuş olan doğmadan mefta olan söylemdir şimdi yeni seyler söylemek lazim.

katirin götündeki kıllar kadar kıymet-i harbiyesi olmayan ama kendilerini zümrüt-ü anka kuşu tüyü gibi değerli zanneden kıfayetsiz muhterislerin su baslarini tuttugu ya bizdensin ya da hava alirsin dediklerini biliyorsunuz.

vatandasa ragmen vatani kurtarmaya calisan bir takım kişiler ise vatandas bana güveniyor o halde sicabilirim halıya diyen bir takım ibibiklerin kavgasi nedeniyle ileri gidileceğini ne yazık ki geriye gidilmekte ve caği pas geçmekteyiz.

hadi onu geçtim bana ne derim fakat geçenlerde ağiz tadiyla iki kadeh birşey parlatiyim dedim. tam oh demişken hiyarin biri geldi yanıma 'arkadas niye bu emparyalist malini icip filistinde dindaslarimizi öldüren saroscularin ve onlarin itlerine para kazandiriyorsun, efes ic'.

bendeniz eskiden olsa catir catir tartisir uzun uzun anlatirdim. omuz silkmekle geçiştirdim, keyfim böyle istiyor dedim. bu hıyar iyice atip tutmaya basladi önceleri dalga mi geciyor bu benle diye aklımdan söyle bir geçti. ama bu kerestelerin sahikasi ben sustukca cosuyordu.

ne mi yaptim?

zort diye osurdum.

bu esip gürlerken birden pusulayi sasirdi ve kalakaldi.

'ne yapiyorsun sen' diye sual etti.

ben de ona agzina sicmak için hazirlik yapiyorum diyince, apişip kaçti.

elbette ayni klise kelamlari sanki büyük bir lafmış gibi terennüm edenlere de aynı muamele etmek gerekir ama insanin bir kıcı var.

hepsine yetisemez ki insan.

zican adam olsa bile bir yere kadar yahu.