bugün

tum peygamberlerin sami irkina gonderilmesi

biraz belaltı vuran önermedir. 124.000 peygamber falan diyecem soy kütüklerini isteyecekler.

inanış odur ki; bu sami ırkın erkelerinin en çok eleştirilen noktası 4 hanım vs. konusudur. birilerinin bu erkeklerden yana anneleri adına dertlenmeleri sonra da bu tarz vuruşları olsa gerek aslında mevzu.

hem sen islam'a inanma, allah yok, peygamber masalcı kuran da masal kitabı de, sonra gel kuran'dan alıntı sami peygamberler inancını düşüncene temel tut. o bina yıkılır be koçlar... sami erkeklere olan hıncınızı anlamak mümkün. bende de böyle bir şüphe olsa, ben de ossururdum, çıkan sesi de sözlüğe yazmaya çalışırdım.

not: buradan hareketle ilk cümlede kullanılan "önerme" kelimesi kafaları karıştırmış gibi görünmekte. silme nedeni olarak, "bu bir önerme değil. önerme yargı şeklinde olur." şeklinde bir veri ile bilgilendirildim. bu başlıkta bahsedilen mantık bana göre bir önermedir. aslında subjektif de değil zira biraz türkçe biraz da mantık ilmi yeterli bunun önerme olduğunu anlamak için. ben tüm peygamberlerin sami kavimlere gönderildiğini düşünmemekteyim. böyle bir hakkım yok mudur? vardır. 124.000 peygamberin adları bilinenlerin sami ırktan olması benim bu düşüncemi de değillemez. benim gibi düşünen herkes bunun bir gerçek değil kişisel bir önerme/hezeyan olduğunu düşünür. bu noktada birden fazla sayıda kişiye göre bu başlık önermedir. zira bana göre doğru değildir. önerme de zaten doğru veya yanlış olduğu iddia edilebilen düşüncedir. öneriden az daha kesindir o kadar sadece.

bu entrye bulunabilen yegane silme gerekçesi "bu bir önerme değil, önerme yargı şeklinde" olur ise; ben derim ki; sen şuna "entry bana uymadı silecek gerekçe de bulamadım ondan sildim de", bana sizin dürüstlüğünüz kalsın. bu entrye bakanların ve silenlerin başlığın ilk entrysinde tanım bulabilmiş olmaları da ayrıca takdir-e şayandır.

(bkz: önerme)