bugün

kanser olduğunu öğrenmek

eğer güçlü değil isen öleceğin günü beklemeye bile vaktinin olmadığını hissetiğin, eğer güçlü isen öleceğin değil tekrar doğacağın gün için savaşman gereken zorlu bir zaman kavramının seni beklediğini anladığın andır.

aldığım haberin yalan olduğuna kendimi inandırmak için çok uğraştığım, gerçek olduğunu hissettiğim anda ise ne yapacağımı bilemediğim bacaklarımın bağının sonuna kadar çözüldüğü andır o an.
gelen telefonda kısık bir ses kanser olduğunu söylediğinde, ona karşı duyduğum nefreti aldı götürdü bu sessiz çığlık. oysa ne tür bir kin beslemiştim sana. ne tür bi ihanetin bedelini ödemeni dilemiştim tanrıdan. yanlış giden birşeyler vardı ama. bu değildi benim dilediğim. evet! benim içimdeki yanan ateşin bin katı fazlası yansın istemiştim yüreğin. ama aynı sebeplerle, sağlığında değil. yaşattıklarının aynısıyla. bu bir rüya olmalı dedim. uyudum uyandım günlerce. bekledim kabus bitsin. acım tükensin. uykum bitsin, alıp götürsün bulutlar bir daha rüyamda bile geri getirmesin. her kendime gelişimde, her rüya olmadığını anladığımda içimdeki ateş dahada alev aldı. benliğim çöktü. isyan ettim önce. olamaz dedim. alıp götüremez kimse onu benden. aldım geri öfkemi. hiç kızmayacağım br daha sana, hiç üzmeyeceğim. canımı yaksan da lenet etmeyeceğim sana. olmadı! ağladım ağladım ağladım. btmedi, tükenmedi gözlerimin yaşları. hayat bitti dedim. bir daha gülmeyeceğim dedim. her gülüşümün sana ihanet olduğunu düşündüm. ne çalışmak istedim, ne uyumak, ne de sağlıklı olduğumu hissetmet! nefes almayı bile çok gördüm kendime. en çok saçlarını severdim. saatlerce oynarken uykuya dalmanı uyandığımda hala seni, saçlarını sevdiğimi görmeni isterdim.

şimdi bir yıl geçti üzerinden. artık bağlamıyor yüreğim karaları. görüyorum ki senin gücün benim gücüm oldu. ağlayarak ağkamak getirdim... hüznüm yerini hayatla savaşa bıraktı. gücünle, hayata tutunuşunla sayar oldum günden güne yok olan kitlelerini. onlarcadan sadece 2 tanesi kaldı şimdi bedeninde. haydi biraz daha güç. biraz daha gayret. yok edeceğiz içimizdeki yaraları. 1 yılda onlarcasına göğüs gerdik. şimdi 1 ayda yok edeceğiz iki tanesini. hadi güçlü ol, yürekli ol güzel çocuk. hayat bizim artık. brilikte yok edecek, birlikte yaşlanacağız hiç bir zaman bir araya gelemeyeceğimizi bilsekte.
seni seviyorum ... gücünü, sağlam yüreğini, savaşa hazır bedenini, yardıma muhtaç güzel gözlerini.