bugün

--spoiler--
istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gizli kapaklı ve apar topar yaptığı yönetmelik değişikliği ile Şehir Tiyatroları'nın yönetimini belediyenin bürokratlarına verdi.

Bu değişiklik hem tiyatro camiasının hem de tiyatroseverlerin büyük tepkisini çekti.

Bu noktada toplu olarak sesimizi duyurmak için bir imza kampanyası başlatıyoruz. Yönetmeliği protesto eden sanatçılarımızdan, tiyatroseverlerden ve istanbul Halkı'ndan destek bekliyoruz.

Destek vermek için aşağıdaki linke tıklayarak imza atabilirsiniz.
--spoiler--

http://www.tiyatrodunyasi.com/imza_kampanyasi.asp
yarın saat 11,00 de galatasaray lisesi önünde yapılacak eylemdir.

http://www.youtube.com/watch?v=J263nBVkouE
http://www.youtube.com/watch?v=AEbZZq4DA8o&feature=related
Tiyatromuz için, onurumuz için 24 nisan saat 11:00'de galatasaray lisesi önünde buluşulup, destek verilmesi gereken eylemdir. oyuncusuyla, tiyatro severiyle...
şehiri yok edenlere pek de sökmeyecek slogan.
tiyatrocularımız toplanıp yürüyorlarmış. çünkü akılları başlarına anca gelmiş. müstahak. ayrıca tiyatrolar tamamen özelleşmeli. devlet memurundan sanatçı mı olur ? maaşlı sanatçı. bu maaşlı sanatçı olayından kurtulmamız gerek. tiyatrolar kapatılsın devletten aldıkları ödenek kesilsin. yaşasın özel tiyatrolar.
sonuç vermesiyle ilgili küçük de olsa bir umudun olduğu tepki.

2-3 ayda bir 30 tl vara verip özel tiyatro oyununa gitmektense (ne kadar kaliteli olursa olsun) ayda bir kere şehir tiyatrolarındaki oyuna gitmeyi tercih ederim, herkes tercih eder. zaten bu yüzden şehir tiyatrosu kurulmamış şehirlerde sanatın bu dalına olan ilgi çok düşük ya. özel tiyatrolar turneye geliyor ama salonları dolmuyor. buna en güzel örnek denizli olsa gerek. şehir tiyatrosu bu yıl kuruldu ve arkadaşlarım oyunlar bilet bulamamaktan şikayetçi.

şehir tiyatroları tiyatroya halkın ilgisini devam ettirmek için bu kadar gerekliyken onların da kirletilmesi, sanattan uzaklaştırılması kabul edilemez. şehir tiyatroları yok edilemez.
sebepleri erdal beşikçioğlu tarafından gayet güzel açıklanmış olan hareket.

--spoiler--
Yaklaşık 4.5 senedir Devlet Tiyatroları’nda kapalı gişe oynayan ‘Bir Deli’nin Hatıra Defteri’ oyununu oynuyorum. 7 - 8 lira karşılığında beni seyredebiliyor bu halk. Böyle bir imkânı bu insanların elinden niye alıyorsunuz siz? Başka bir özel tiyatroda bunu yapamazsınız ki! Bilet fiyatınız en az 30 lira olmalı ki maliyetinizi çıkarın. Devlet Tiyatroları’nı kapatma fikri, düşünceyi parçalamak anlamına gelir. Parçalanan düşünce de kolay takip edilmez, kaos çıkar.
--spoiler--

http://www.radikal.com.tr...1085354&CategoryID=82
biz kitap dahi alamıyoruz. fiyatlardan dolayı korsan sektörü üst seviyede dolaşıyor ve şimdi 1 veya 2 liraya oyunlar seyredebildiğimiz şehir tiyatrolarıyla niye uğraşıyorsunuz diye sorduğumda, karşıma tek bir cevap geliyor; biz senin düşünmeni, aydınlanmanı istemiyoruz arkadaşım. bahsi geçen slogan, özgür düşünceyi temsil eden bir slogandır.
şehir tiyatrolarının yönetiminin, çağdaş ve bağımsız hiçbir unsura katlanamayan ve iktidar hırsından gözü dönmüş gerici ideolojilerin eline bırakılamayacağını haykıran slogandır. şehir tiyatroları da, diğer güzel şeyler gibi yok edilmemelidir, ama yok edilmesi mümkündür ve tepki gösterilmezse pekala yok edilecektir.
eğer yok edilirse bunun en büyük sebebi akp değil, kendileridir.
öncelikle sanatı bürokratların yönetmesi kadar komik bir olay olamaz. bu muhafaza-kar'lığın dik alasıdır. benim istediğim sanat olacak demenin dibidir. bunun özgürlükle sanatla hiç ama hiç alakası yoktur. sahnelenecek oyunları tiyatronun t'sini bilmeyenlerin seçeceğini düşünmek, beni gerçekten anlatamadığım ruh hallerine bürüyor.
napıyor şimdi tiyatrocular, aydınlar, sanatçılar.
yürüyüş yapıyorlar, kıyamet koparmaya çalışıyorlar vs.
beter olsunlar. referandum zamanı bir sanatçı olarak iktidarı yaladılar mı, yaladılar.
yetmez ama evet dediler mi, dediler.
hükümetimizin özgürlük ve ileri demokrasi getireceğine inanıyoruz dediler mi, dediler.

işte o zaman bunlara müstehak, beter olsunlar...alın size özgürlük, alın size ileri demokrası, alın size sanat....