bugün

insana ekstra stres aşılayan, bazen pişman olunan bazen "iyi ki" dedirten, insanın hayatına yön verecek olan karardır.
üniversiteye ikinci sene hazırlanan insan bir önceki senenin pişmanlıklarıyla dolu bir seneye evet demiştir.*

(bkz: üniversite kazanmak ya da kazanmamak)
en buyuk risktir * sene sonunda insallah istenilen olacaktir. (bkz: polyanna)

ekleme: en buyuk risk degilmis.
1 sene kaybetmiş duruma göre şanslı veya bahtsız bedevi olabilinecek durum.
ilk senenin başarısız sonucuna bakacak olursak gayet tecrübeli girilecek 2.üniversite sınavıdır. üzülmeyin arkadaşlar bende bu sene 2.kez gireceğim. ilk sınavdaki hatalarımı, yanlışlarımı anlamış oldum böylece. şimdi sınava daha hazır bir şekilde gireceğim, inşallah da istediğim bölümü kazanacağım. allah'ım herkese nasip etsin iyi bir yerler kazanmayı.

(bkz: amin)
benim de bu sene giriştiğim eylem. matematikten eksiklerimi kapatıyorum şu an. umarım başarılı olurum sınavda yoksa işimiz yaş.
genellikle ilk girilen sınavdan en fazla ±30 puan oynatan bir hazırlanma.
kazanamamanın her şeyin sonu olmadığını bilecek kadar rahat, bazı şeylerin sonu olduğunu bilecek kadar sıkı olunmalıdır. özellikle yıllar sonra adları hatırlanmayacak arkadaşlarla heba edilmemelidir.
Stresi paha biçilemezdir.

Ekleme: dersi dinlemeyip uludağ sözlüğe girmesiyle stres daha da katlanacaktır. Evet.
(bkz: immunoglobilin)
iş yerinde böyle bir tip var. odtü makine mezunu arkadaş. şimdi ikinci kez hazırlanıyor. girdiği denemelerde de birinci oluyormuş söylediğine göre. bilgisayar mühendisliğini okumak istiyor sanırım. onca seneden sonra ders kitabını görmek bile zor gelirken bana, adam gece yarılarına kadar ders çalışmakta. ne azimmiş. (bkz: azimle bevl eden taşı deler).
en mantıklısıdır. zaten çoğu şeyi öğrenmişsindir, stres daha azdır. neyin ne olduğunu bilirsin daha rahat çalışır daha iyi bir yeri kazanırsın. he bazıları için de sıkıldığı bölümü değiştirmek için yapılan eylemdir. şayet ben 4.defa hazırlanmayı düşünmekteyim. olmuyor arkadaş, sarmıyor hiçbiri.
'ya yapamazsam' riskini taşır. fakat her zaman için çoğu 12. sınıftan daha fazla çalıştığından istediğine ulaşır. (bkz: üniversite sınavına ikinci kez hazırlanmak)
kişinin geçen yıl ile aynı konuları, aynı hayatı tekrar yaşadığı anda ''ulan ne vardı gidip kurtulsaydık, herkes gitti iyi kötü demedi.'' diyerek bazen sitem ettiği, sonra da ''dur benim hayalim var ya o yüzden bekledik ya lan otur çalış.'' diyerek tekrar kendini motive ettiği dönemdir. gel gitleri oluyor beynin de insanın.
2009 daitü kimya mühendisliğini kazandıktan bir buçuk sene sonra karar verip gerçekleştirdiğim eylem. hazırlığı okudum. Bölümün ilk dönemini okudum ve sıkıldım. Dersler olsun, bölüm olsun, hocalar olsun, okul olsun bir türlü alışamadım. Sevemedim bir türlü. Ve karar verdim. Sınava tekrar hazırlanıp bir özel üniversitede tam burslu okumaya.
Ikinci dönem ne ders seçimi yaptım ne okula gittim. Eski dersaneme gidip bir önceki dönemin ygs - lys kitaplarını istedim. Evde oturup yavaş yavaş çalıştım kendi kendime. Yaz yaklaştıkça hava ısındıkça çalışmaktan sıkıldım bıraktım çalışmayı. Sona doğru biraz matris, determinant, türev, integral falan çalıştım ve öylece girdim sınava.
Sonuç;
ygs ve lys de matlar ful. 444 sayısal puanı ve istanbul kültür üniversitesi - elektronik mühendisliği(tam burslu).
Yerinden memnun olmayan herkese yapılmasını tavsiye edeceğim bir eylem. Mutlu olmadan okunmuyor.
Şimdi çok mu iyi?
Bence iyi. Okulda bazı orospu çocuğu hocalar da olsa sevdim ben bu okulu.
Bir kere itüde olmayan parasıyla hava atanlar varken burda adam olan parasıyla ezik hisseden insanlar var.

Edit: Bu sene itibariyle mezunum. Çiçeği burnunda bir elektronik mühendisi olarak işsizliğin tadını çıkarıyorum şuan. Allah yolumu ve bahtımı açık etsin inşallah.
3 kez hazirlanmaktan iyi olan durum.
Hayattaki en büyük streslerden biridir herkes senden iyi birşeyler bekler ailen en büyük destekçin olmasına rağmen onlara karşı rahat olamıyorsun.
daha tecrubeli ve daha sakin girecek kişidir, kazanması büyük olasılıktadır.
3 kişi yaşanan bi durum, ben yusuf ve yusuftur.
Lisede bu kadar stres yaşamamıştım ama Afyon gibi bir yerden kurtulduğum için de şükretmiyor değilim. (bkz: sinema ve televizyon)
Hazırlandık ta ne oldu. Girdik kazandık, hala mezuniyet için çabalıyoruz. Giriş 2008 gün olmuş 2013 son günleri. Gençliğimiz eriyor.
dunyanin en rahat sinava hazirlanma ortamidir. okul yok yazili yok devamsizlik problemi yok, dort gun boyunca yalnizca 5-6 saat ders gorursun saat 2 civari tamamen ozgur olursun vs vs vs. uyyar uyyar, harika.
bana nasip olmayandır. zira çok zeki, çevik ve bir o kadar da ahlaklı olduğum için, ösym ilk yılımda üniversiteye teşrifim için büyük çaba sarfetmiştir.
Üniversite tercihimi tercih zamanının başlamasıyla yapan ben, tercih döneminin bitmesine neredeyse 24 saat kalmışken büyük bir ikileme düşmüşümdür. Üniversiteye ikince kez hazırlanmış olan arkadaşlar bir mesaj atarsa çok sevinirim.
Arkadaşlar üç gün sonra üniversite tercihi Sonuçları açıklanacak ve korkuyorum. Çünkü tutmayacağını biliyorum.

Tekrar hazırlanmaktan ise daha çok korkuyorum. Bana umut verici şeyler söylerseniz sevinirim.
bu sene sınava girecek olanların yapamayacağı şey. çünkü müfredattaki değişim seneye sınava yansıyacak. bildiğimiz çok şey değişecek.

misal bu sene sınava girecek olanlar için oksijenli solunum ile üretilen net atp sayısı 38 iken seneye sınava girecekler için bu sayı 28,5 olacak. bu şekilde tonla değişim var.
Umut verici sözleriniz için teşekkür ederim.