bugün

anlamadığım - anlayamayacağım bir durum. öğretmen dediğin meslek grubu, doktor olabilecek olsa emin olun doktor olurdu, mühendis olurdu.. kafası o kadar basıyor diye gitsin eğitim fakültesine kapak atsın, kızlı erkekli takılsın yata yata mezun olsun, sonra diploma almayı başardı diye saygı beklesin.. biz de burada gününü kutlayalım..
sanki asker gibi vatan kurtarıyorlar. memlekette nereden baksan milyon tane işe yaramaz, olmasa daha iyi olacak öğretmen var.
her zaman olmaması gereken zorunluluktur.
büyüklere saygılı olmamız gerekiyorsa bu gruba öğretmenlerimizde dahildir. bunun dışında kutsal bir meslek icra eden bu insanlar 2 kat saygıyı hak ederler.
karşılıklıysa belki diğer türlü o da insandır.
Bana saygısı olmayan benden saygı beklmesin hala saygısızlık yapmaya devam ediyorsa mahkeme diye bir şey var.
Herhangi bir meslektir. Öyle ekstra saygıya falan da gerek yok. Hak ediyorsa ensesini patlatın.
bana bir harf ogretenin kirk yil kölesi olurum. demis atalarimiz.

2014 dunyasinda boyle basliklar acip, ogretmenlere sallamak kolay.
ogretmen sadece okuldaki ogretmen olarak algilanmakta. ogretmen; marangoz dukkanindaki usta, camideki hoca, okuldaki bir seyler ogreten kisidir.

sadece okuldaki kisiye halk tarafindan ogretmen denir. cunku onun gorevi sadece ogretmektir. 2014 dunyasinda onlara ihtiyac, etrafta bilgili kisi arttikca, azaldi sanilmakta.

dedeler babanneler ne kadar saygilidir ogretmenlere. cunku onlarin caginda simdiki gibi bilgili kisi o kadar yoktur.

birilerine birseyler ogretmeyi kendi isi secmis kisilere, saygi bence hayatimiz boyunca duymaliyiz.
bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olayım demişler, bilim çin'de olsa gidin demiş birileri bunları öğretene saygı elbet olacaktır. bu konuda doğu insanını takdir ederim. batının piçleri öğretmeni saymaz ama doğuda, güney doğuda öğretmene aşırı saygı vardır. öğretmen el üstünde tutulur ve saygıda ne öğrenci ne veli kusur etmez.
zorunluluktan öte bir gönül işidir.

öğretmen olmayan anlayamaz. her çocuğu, çocuğunuz gibi sevip,dertleriyle üzülmek ne demek.

anne ve babalar 1-2 çocuğunu idare edemezken, öğretmenler 250-300 çocuğu bilmek tanımak anlamak zorundadır.
öğretmene saygı duyarım ama öğretmen dediğim de bundan bir iki nesil önce öğretmen liselerinden kendilerini geliştirerek mezun olan, öğrencileri için her türlü fedakarlığı yapan öğretmenlere.
her insana saygı duymak zorunlu olduğu için normaldir.
Bütün insanlara; saygıda mecbur, sevgide özgürsünüz.

Mesele öğretmen, avukat, doktor, işçi, memur meselesi değil.
günümüzde öğretmenler seküler şeyhlerdir. bu yüzden öğretmenlere saygı duymuyorum. ister dindar şekilde isterse seküler şekilde kimsenin müridi olmayın.
Babamıza duymadığımız saygıyı bekleme bizden kral.
sikiyim senin duyacağın saygıyı sen saygı duymasan da olur amk okumuş cahili.
Yaramaz öğrencilerle başa çıkabilmek için yaratılmış yalancı saygıdır. Halbuki saygı dediğin zorunlu olmaz. Zorunlu olursa saygı olmaz. Bu yaramaz öğrencilere böyle davranılmazsa amınakorlar okulun çünkü. Aslında sınıfta biri çıkıntılık yaptığı zaman sınıf birleşip anasını sikse, herkes annesinden öğrendiği "aman oğlum başını belaya sokma" ezikliğinden kurtulsa kimse kimseye yalancı saygı uygulamak zorunda kalmaz.
Saygı kazanılan bir duygudur.
Öğretmen cidden saygıyı hakediyorsa eyvallah!
Yok sırf ünvanı için saygı bekliyorsa hastır derim.
öğretmene saygı duyma zorunluluğu diye bir şey yoktur. sonuçta öğretmende profesyonel olarak bir çalışandır ve yaptığı işin karşılığında maaş almaktadır. saygı duyma zorunluluğu sadece ana ve babaya karşı vardır.
Saçmadır amk
2010 kpssde ben fetocu olsaydım misal (Allah korusun) bende bugün öğretmen olurdum

illa saygı duyulacak bir meslek değil
Biraz torpil biraz adamın olsun
Eşeği bile hoca yaparlar bu ülkede..
öğretmene niye saygı duyacakmış? kendini batılı hissetiğin için duyacaksın. ortadoğulu isen o başka.
islam dininde el öpme bahsi üç kişi için uygun görülür.

1.anne
2.baba
3.ilim öğreten alim.

Bu açıdan bakıldığında, size ilim öğreten kişiye saygı duyulması gerektiği öngörülür.

Günümüzde "alim"lerle ilgili Farklı durumlar ve uygulamada hatalar görülse de işin içinde ilim öğrenimi olduğu için saygı duymak gerekir.

Tabi bu dini açıdan bir bakış. Seküler düşünenler için pek bir bağlayıcılığı yok.

Edit: ben bu konuda seküler düşünenlerdenim.
saygı öğretmenin kendisine değil öğretmenlik mesleğinedir.
Konumuza gelince saygı sevgi Zorla olmaz.
Saygı sevgi içten gelen bir duygudur.
Öğrencilerin ayağa kalkma meselesine gelince o bir saygıdan çok bir disiplindir. Öğrenciye öğretmenin geldiğini derse başlamak gerektiğini
Göstermesi bakımından önemlidir.
Ben genelde öğrenci hazırsa derse ayağa kalkmalarini istemem. Ayağa kalkmayin diye işaret ederim. Sınıf hazır değilse beklerim ayağa kalkarlar. Derse başlarız.
şu dönemde öğretmenler kadar kimse tepki almamıştır. tabikide saygı duyulması gerekir eğitim ilk ailede başlar sonra okulda devam eder.
sadece öğretmene değil;marketteki kasiyere,uçaktaki hostese,dışarıdaki çöpçüye de saygı duyacaksın.illa kpss ile atanıp devlet memuru olanlara ya da beyaz yakalara gösterilen bir şey değil bu .ilkokulda öğretmene saygı için ayağa kalkardık evet,ama aynı zamanda diğer insanlara da saygı duymayı öğrettiler bize.siz sadece dersinizi yarım almışsınız.
Salak salak konuşmayın. Mesleğe saygı duyulmaz. Mesleğini layıkıyla yapana saygı duyulur. Bu bir profesör de olabilir çöpçü de olabilir öğretmen de olabilir kasiyer de olabilir. Salak salak şu zorunlu falan deyip kendinize götünüzle güldürmeyin. Üniversite yıllarında çamurdan am yapmak için yağmur yağmasını bekleyen adam öğretmen oldu diye saygı mı görecek yani?
güncel Önemli Başlıklar