bugün

çok garip bir kıskançlıktır. parası olup özel bir eğitim alan insanları 'zekaları kıt' diye tanımlarlar. e be paraları kıt sefiller, size mi kaldı aklın yolunu bulmak? ben ki en özel üniversiteleri en özel bedenimle bitirmiş aşkın bir insan olarak sizin yaptığınız bu kıskançlığı tüm paramla kınıyorum. yazıklar olsun size! okuyun devlet üniversitesi de iş diye ağzınız açık dolaşın taksim meydanında sonra!
aradaki ince farka dikkat etmek gerekir. birisi zekayla girer biri parayla. para uçabilir. zeka bakidir. aynı eşşeklikte olduğu gibi.
(bkz: lanet olsun o kadar zenginim ki)
zenginin parası zühürdün çenesini yorar derler ama burada bir kompleks sanki özel üniversitede okuyanlarda..
anadolu çocuğu, halk coçuğu gibi söylemlerde kendinden pay biçememe gibi, bir özgüven kaybı vardır bu conconlarda..

hiç devlet yurdunda kalmamış, ekmek arası tost yememiş kişilerdir.. paylaşmayı da bilmezler diyeceğim ama çoğu paylaşır.. *
şimdi dikkat ettim de gerçekten de garip bir kıskançlık ha. özel üniversite diyince çünkü hemen onlar parayla okuyor biz işte zekamızla giriyoruz üniversiteye. gece gece bunu demeyi hiç istemezdim ama siktir laaaaaan! götümle gülüyorum ben böyle diyenlere. hatta eğer bunu okuyorsa sayısalda ilk bine girip de istediği bölüm burslu tutmayınca paralı okuyan bilkentliler de çok gülüyorlardır.

şaka gibisiniz lan cidden. çok güldürüyorsunuz beni. özel üniversitede okumak için illa yükü bir miktarda para yatırmak gerekmiyor. harbiden zekiyseniz siz okula ödetirsiniz paranızı. tabi bu demektir ki bu öğrenciler fakirdir. bunu diyenlere de yine götümle gülerim. eskidenmiş annem o parası olmadığı için burs verilenler. şimdi sınavda derece yapınca veriyorlar sana o bursu maddi durumuna bakmadan.

sanırsam bu eleştiriyi yapanların hepsi boğaziçi ya da odtü de okumakta. yoksa özel bir üniversite olan bilkentle yarışabilcek kapasitede bir tek onlar var türkiye sınırları içerisinde. diğer üniversitedeki öğrenciler için de şunu diyebilirim arkadaşlar bi taban puanlarına bakın isterseniz. neyse sıktınız beni. başka bir entry de görüşmek dileğiyle.
şahsen devlet üniversitesinde* okumuş biri olarak bütün samimiyetimle zaman zaman içine düştüğüm kıskançlıktır.

devlet üniversitelerinde de gayet iyi hocalar vardır elbet. ama sayıları pek azdır, zira birçoğu üç beş kuruş karşılığında devlette çalışacağına gidip insan gibi para kazanabilmek ve öyle yaşamak adına özel üniversitelerde çalışmaya başlamıştır. olay sadece türkiyeli bütün iyi hocaları kapmak da değildir. siz öle bayıla adamın makalesini okursunuz sonra bi öğrenirsiniz adam 1 dönemliğine sabancı'ya hoca olarak gelmiş...

hoca kalitesi açısından kesinlikle bazı özel üniversiteler (taşra özel üniversitelerini saymıyorum haliyle) gayet kıskanılacak eğitimler verir. "yok oraya salak zengin çocukları geliyo, yok onlarla aynı sınıfta olunca güzelim hocanın dedikleri de piç oluyo" gibi laflar da hep geçerli değildir. zira sınıf arkadaşlarınızın bir kısmı robert, alman, st. benoit gibi liselerden mezundur ve siz mal mal "bu adam kim yaa" diye gezinirken onlar o ca'nım filozofları lisede okumuştur. bu açıdan çok büyük genellemeler yapıp özel'deki sadece zengin, devletteki de pür zeka gibi hallere bürünmemek de fayda vardır.
kişiden kişiye değişen kıskançlıktır.
o değil de paragrafın yarısında kim yazmış diye baktığım ve şaşırmadığım başlık aynı zamanda.
devlet üniversitesinde de, özel üniversitede de okumuş birisi olarak cidden arasında büyük bir fark vardır. hoca farkı, sosyal farklar, çevre farkı, ortam farkı, olanak farkı ve daha bissürü şey. ama şunu söylemeliyim ki devlet üniversitesinde kurulan hiçbir arkadaşlığı özel üniversitede kuramıyorsunuz. özel üniversitede önemli olan tek şey senin baban ne iş yapıyo, benim arabam bu senin araban ne, ben dün kız arkadaşımla şu mekana gittim gibi gereksiz bissürü şey. ama devlet üniversitesinde yeri geliyor aç kalıyorsunuz, yeri geliyor faturaları ödiyemiyorsunuz herşeyi paylaşıyorsunuz.

(bkz: devlet üniversitesi forever)
boğaziçi, odtü galatasaray, itü, hacettepe ve bazı alanlarda iyi bir yerlerde olan üniversiteleri saymazsak, bazı özel okullar, birçok devlet okulundan çok daha iyidir. *
evet çok düşük puanlarla, çok büyük paralarla okuyan öğrenciler vardır, ancak özel üniversiteler* bu öğrencilerden aldıkları parayı okulu geliştirmek için kullanır. akademik yayınlara önem verir, okulu geliştirir. burslu öğrenci alır.
devlet okullarında bir amfide 200 kişi eğitim görürken, özel okullarda daha teknolojik ortamlarda ders görülmektedir, bugün birçok devlet okulu öğrencisi özel üniversitelerin kütüphanelerinden yaralanmaktadır. türkiye'nin en iyi öğretim üyeleri özel okullarda çalışmaktadır, en iyi dil eğitimi bu okullarda verilmektedir. özel üniversiteler sandığınız gibi parayı bas geç okulu değildir. zaten ticaret mantığındaysanız, tam tersi zor olmaldır ki öğrenciler kalsın, daha fazla para kazanılsın..*
bugün bilkent'in koç'un, sabancı'nın, tobb etü'nün, türkiyenin en iyi üniversitelerine aday olduğunu düşünmekteyim.
insanları özel okula gittiği için tembel, hazır yiyici sanmak, devlet üniversitesine gideni illaki çulsuz diye sınıflandırmak, dünyanın en büyük yanılgısıdır.
özel üniversite - paralı askerlik ise
devlet üniversitesi - 15 ay uzun yada 5.5 ay kısa askerliktir..
(bkz: halt etmiş danalar)
(bkz: devlet üniversitesine kurban olayım)
elindeki imkanları en iyi şekilde kullanma hakkını kıskanmaktır. orta halli bir ailenin çocuğunu farklı bir şehirdeki devlet üniversitesinde okutmasıyla kendi şehrindeki özel üniversitede okutması arasında maddi açıdan uçurum yoktur. özel üniversiteler öğrenci çekebilmek için kendilerini geliştirirler , her birinin üzerinde durduğu belli alanlar vardır. devlet üniversiteleri ise en fazla 10 tanesi hariç siyasilerin oy toplama hevesi ve bulunduğu şehire ekonomik katkı amacı ile açılmıştır.

okula ortam yapmak için gidenler özele de gitse devlet okuluna da gitse zaten bi baltaya sap olamayacakları için pek bişeyi kıskanmalarına gerek yoktur. arkadaşlıklar ise nadiren kalıcı olur , ikisinde de...
(bkz: öğretin lan öğretinn)
iş başvurusunda bir adım önde olduğu için, zekam üniversiteye yetti para vermeden okudum diyebileceği için, kasıntı değil doğal arkadaşlara sahip olduğu için, ailesine maddi bir yük getirmediği için, paranın değerini ve ne kadar zor kazanıldığını bildiği için, neden kıskansın diye merak ettiğim kişilerdir. * *
ben 55 yaşındayım öyle bir şey görmedim**
özel üniversite ilk haftayı hocaların ders işleyerek geçirmesidir ondan kıskanılcak bir yanı yoktur.
Sadece gariban bedenlerde var olan duygudur.