bugün

devlet üniversite mezunu iş bulur özel üniversite mezunu staj bile bulamaz.
işsizlik gerçeğinin ikisini de eşit vurmasıdır.

atıyorum bir mühendislik pozisyonu var. devlet üniversitesi o sene 400 mühendis mezun verdi diyelim. 40 şirket 2 eleman alsa, geriye kaç kişi boşta kalıyor?

kapiş. bu işin artık özeli geneli yok. harvard'dan mezun olsan bile işsiz kalma şansın var. overrated bulurlar mesela.

o yüzden odtü'lüyüm ortalığı sikerim, boğaziçi'liyim müdürlükten aşağı çalışmam ayaklarını bırakacaksınız.
Üniversiteye göre değişebilir. bazı özel üniversiteler çoğu devlet üniversitesine göre çok çok avantajlı ama bazılarında ders verecek hoca bile yok.
bölümün boktansa devlet vs özel farketmez.
Üniversiteden ziyade kişinin eğitim hayatı boyunca sergilediği bireysel performans göz önünde artık. Eski de kaldı artık falanca universiteden mezunum demek.
akıllı olan, çalışan ikisinde de ücretsiz okur (bkz: burs) Tembel kişi ikisini de borçla bitirir. (bkz: kredi)
ha arel üniversitesi işletme ha kastamonu işletme pek bir farkı yok aslında. bokun daha boku olmayacağı gibi bir durum bu.
özel üniversite mezununun genelde babası zengin ya da nüfuzlu biri olduğu için iş bulma imkanı daha fazladır.
özel universite mallığın gereksinimidir.
Sen gel özel üniversiteye 4 yılda toplam 75 bin tl ver. sonra gel benimle aynı maaşı al diye bizim iş yerindekilere sürekli verdiğim ayardır.
eskiden devlette olmak ayrıcalıktı ama şimdilerde özelde olmak ayrıcalıklıdır. bu ülkede paran varsa kralsın yoksa yaşamaya bile hakkın yok.
Bursluysa devlet öğrencisiyle kapışır.
özel üniversite mezunu vs devlet üniversitesi mezunu şeklinde yazılmalıdır.
bilkent ya da tobb değilse çok bişey degistirmez.
ikisininde sonunun aynı hikayede buluşmasıyla son bulur ve ortak kanaat olarak " hay mk keşke okumasaydık daha iyiydi neyse bari askerliğe yaradı" demesidir.
kamuoyuna göre başarı sağlamış devlet üniversitelerinin daha iyi olduğu düşüncesinin olduğu karşılaştırmadır. bana sorarsanız bir tıbbı mesela yüzde 50 bursla okumak da bir başarıdır. fakat genelde dikkat edilirse burslu okuyan öğrenciler nerede okuyorsun sorusuna cevap olarak falanca üniversite ama burslu derler. kendilerini hemen burslu okumayanlardan ayırma isteği vardır ki bu da doğaldır. çünkü genel kanı özele gidenlerin zengin, başarısız, baba parası yiyen bohem tipler olduğudur. bu genelleme yanlıştır. kimisi şehir dışında ödeyeceği parayı şehir içindeki özele vermek ister. kimisi özelin imkanlarını daha iyi bulduğu için onu devlete tercih eder.
ozelde okuyanin egitim seviyesi olarak degil ama ingilizce evitimi bakimindan daha sansli oldugunu dusunuyorum.
özelden mezun olanın zaten "iş" çevresi var demektir. olan yine gariban devlet üniversitesi mezununa olan bir durumdur.
her özel üniversitede parayla geçmezsiniz, bir kıbrıs ydü diş hekimliği vardir ki evlere şenlik hem parayla okuyorsun hem köpek gibi ders çalişiyorsun.
özel üniversite ve devlet üniversiteleri hakkında detaylı bir inceleme yazısı.

http://medyoloji.blogspot...-tarafn-sec-maceraya.html