bugün

sosyolojinin alt kategorilerinden biri olan örgüt sosyolojisi 1930'lu yıllarda hawthorne araştırmalarıyla ortaya çıkarak 20.yy'da önem kazanmıştır. bu araştırmalar sonucunda insanın sosyal boyutu keşfedilerek kişilerin örgüt içerisinde kurduğu yakın ilişkilerin verimliliğin üzerindeki etkileri araştırılmıştır. bunların sonucunda örgüt sosyolojisi bir bilim dalı olarak ortaya çıkar.

genel olarak örgüt sosyolojisi örgütteki grupları, sosyal yapıları, normları ve bunların içerisindeki ilişkiyi sistematik bir şekilde araştırır. bunların sonucunda iletişim, liderlik, motivasyon konuları önem kazanmıştır.

fakat ülkemizde örgüt sosyolojisine dair kaynaklar kısıtlı olmakla birlikte genelde makalelerden oluşan derleme eserler vardır.

edit: eğer elinizde ' örgüt sosyolojisi' yazan bir kitapla gezerseniz çevredekilerin ' militan mı lan bu' bakışlarına mağruz kalabilirsiniz aman dikkat. .
sezar gücü.
sezar demirspor.
eğlenceli bir ders aslında ama hocanın da iyi olması lazım.

insan bazı derslerin aslında ne kadar eğlenceli olduğunu sınav dönemlerinde anlıyor, çünkü hocanın inatla anlatamadığını sen kendin okuyup anlıyorsun ve "güzel de birşey aslında" diyorsun.