bugün

Pullarının arasında bulunan parazitler balıkları çok rahatsız eder. Çöpçü balığı denen küçük balıklar da, dişleriyle balıkların üzerindeki parazitleri toplayarak beslenirler. Parlak siyah-mavi çizgili vücutları ve özel zigzag dansları çöpçü balıklarını tanıtan özellikleridir. Çöpçü balıkları büyük balıkların ağzının içine girerek dişlerini de temizlerler. Kılıç-dişli balık da çöpçü balığını taklit eder. O da siyah-mavi çizgilidir. Çöpçü balığı gibi büyük balığın önüne gelerek zigzag dansı yapar. Amacı çok farklıdır, büyük balık temizlenmek için ona doğru geldiğinde ileri fırlar ve balıktan büyük bir parça et kopararak uzaklaşır.
bir çöpçü balığını diğer balıklardan ayırt etmenin en iyi yolu; akvaryuma yapıştırdığı vantuzlu ağzını görmektir.
her akvaryumun ihtiyacı olan balıktır. kesinlikle ilk alınması gereken, hiç bir zaman onsuz devam edilmemesi gereken dosttur..
animaux kanalının verdiği bilgiye göre toplamda 189 türü bilim kitaplarındaki yerini almıştır. kısaca, 189 türü vardır.
akvaryumdaki artıklarla beslenir ve sürekli çalışır kısaca çalışkan bir balıktır. bir başka deyişle akvaryumların işçi sınıfı.*
bazı türleri türkiyeye endemiktir. bilim literatüründe adları cobitis turcica, Cobitis elazigensis'tir.
(bkz: vatoz)
akvaryumun dibinde dolaşan balık türüdür.
akvaryumun olmazsa olmazıdır. ayrıca, benim en sevdiğim balıklardandır. sanılanın aksine, diğer balıkların pisliklerini yemez*, sadece dibe kalan yemleri yer, suyun bulanıklaşmasını önler, ayrıca onları yiyeyim derken, dibe çöken pislikleri haraket ettirir, böylece motor da o pislikleri temizler.
barbunyanın akrabasıdır.
ama tip olarak da, çöplüklerde yaşayan kedilere benziyor şimdi...
bide bunların ters yüzenleri vardır. izlmesi son derece zevklidir.http://www.google.com.tr/...=0CDUQ9QEwAw&dur=1002
edit:çok tatlı lan.
pislik ya da dışkı ile beslenmeyen balıktır. genel olarak böyle bir kanı olsa da aslında dibe çöken ve kumun üzerinde ya da içerisinde bulunan yemlerle beslenirler. böylece yemin bozulup suyun kalitesini etkilemesini de engellemiş olurlar. kedibalığı cinsine aittirler.
vatozla birlite akvaryumun temizlik işlerinden sorumlu balıktır. tipleri ilginçtir, ama hep sevmişimdir. ayrıca sağlam balıktır, diğer balıklar gibi kolay hastalanmaz, ölmezler.
olum bak git diyebilitesi olan balıktır.
Eğer bilgisiz bir hobici tarafından ciklet balıklarının içine koyulursa sonunda cikletlere canlı yem oalcaktır.
ucuz fakir balık.
asgari ücretle çalıştırılan köledir.
bilinenin aksine pislik yada çöplerle değil dibe çöken yemlerle beslenirler. Synodontis nigriventris adı verilen ters yüzen cinsi vardır ki görmeye değerdir.
akvaryumu temizlediğine inanılan saçma balık. en fazla karetta karetta kadar karizmatik ve gizemlidir.
seni cok ozledim copcu baligim.
greve gitmeyen tek işçidir.

ayrıca akvaryumda kumun üstünde biriken muhtemelen yem artıkları olanları yerler ve kumu silkelerler bu yüzden kum aslında bir nevi temizliğini bir nebzede olsa korur. çok fazla alınması makbul olmasa da 60 litrelik bir akvaryuma 2, 100 litrelik bir akvaryuma 4, 140 litrelik bir akvaryuma 6 tane alınabilinir. ama tabii ki dış görünüş olarak çok güzel balıklar değildir.
eğer akvaryumunuz 100 litre ve bitkili ise o zaman da 4 ya da 5 tane alınabilinir.
entryleri okudum da biraz saçmalayan saçmalayana. çöpçü balığı cama yapışır diyeni mi ararsın, diğer balıkların pisliklerini yer diyeni mi ararsın? bilmediğiniz bir konuda niye konuşuyorsunuz?

çöpçü balığı her akvaryumda olmalı mıdır hayır ama olursa yararlı olur. sanıldığı gibi diğer balıkların pisliklerini yemezler. yem yerler. ağız yapıları ve vücut şekilleri gereği dip balığıdır. dibe çöken yemleri yemeleri akvaryumda yem artığı birikmesini önler bu da önemlidir. çöpçüler cama yapışmaz, cama yapışanlar vatozdur. ayrıca öyle 2-3 tane beslenmezler en küçük akvaryuma dahi 4 adetten aşağı alınmamalıdır yoksa balıklarda stres oluşur.
düşünsene dünyaya balık olarak geliyorsun zaten, onda da çöpçü balığı oluyorsun.
güncel Önemli Başlıklar